De overstap van.. Michelle Simons

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze er een seizoenshelft met hun nieuwe teams op hebben zitten zijn wij benieuwd hoe ze het eerste half jaar op hun nieuwe club hebben ervaren. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Haar leven lang speelde de 19-jarige Michelle Simons voor SCHC. Afgelopen zomer stapte ze over naar een club bijna 100 kilometer van Bilthoven vandaan, Nijmegen.

Waarom besloot  je weg te  gaan bij SCHC?dv_NMHC_17

“Vooral voor mijn studie. Ik studeer in Enschede en het was bijna niet te combineren om elke keer naar SCHC te moeten reizen. Daarnaast speelde ik bij Stichtsche ook niet veel en wilde ik wat anders. Omdat ik nog niet wist waar ik ingeloot zou worden heb ik ook nog een paar keer met Pinoké meegetraind maar bij Nijmegen had ik uiteindelijk het juiste gevoel.”

Hoe is de tijd in Nijmegen je tot nu toe bevallen?

“Super goed. Het is een super leuk team. Al was het best gek om bij SCHC weg te gaan omdat ik daar altijd gehockeyed heb maar ben bij Nijmegen echt in een warm bad terecht gekomen.”

Wat zijn de grootste verschillen tussen beide clubs?

“Vind ik lastig. Nijmegen voelt als een wat kleinere club dan Stichtsche. Iedereen staat heel dichtbij dames 1 en is langs de lijn ook hartstikke fanatiek. Of er verder grote verschillen zijn weet ik eigenlijk niet. Op Stichtsche trainden wij ‘s middags en hier meestal rond een uurtje of half zeven. Dat is wel fijn want op die manier kan ik mijn studie ook gewoon daarnaast volgen en hoef ik niet zoveel te missen.”

Vorig jaar speelde je weinig gaf je aan, dit jaar meer. Geeft dat ook meer plezier in het spel?

“Het maakt zeker uit. Je merkt dat je superveel leert van je speelminuten en dat je hockeyed om lekker minuten te maken en niet om op de bank te zitten en naar wedstrijden te kijken. Daarnaast maakt ook de hele sfeer om het team heen het leuk want als ik een keer minder speel is het ook geen probleem.”

Is het erg omschakelen van een team dat voor play offs speelt naar een team dat de play outs hoopt te ontlopen?

“Ik vond dat in het begin wel, we begonnen in onze eerste wedstrijd tegen Laren wel heel slecht (Nijmegen verloor met 10-0, red.). Dat zou bij Stichtsche nooit gebeuren. Toen dacht ik wel ‘oh shit maak je nu de goeie keuze’. Eigenlijk vind ik het juist ook wel heel erg leuk. Ieder punt is wat waard en elke tegenstander is leuk om tegen te spelen. Bij SCHC deed je het vooral voor de topwedstrijden, nu gaat het elke wedstrijd ergens om en maakt het team ook stappen waardoor het nog leuker wordt.”

Hoe was het om op je oude club te spelen?

“Ja, vooral bij die uitwedstrijd was ik wel zenuwachtig. Het is toch je oude clubje en dan moet je opeens de gastenkleedkamer in. Dat vond ik wel gek. Toen ze daarna op Nijmegen kwamen spelen was het anders, toen vond ik het vooral leuk om die meiden weer eens te zien.”

Er komt nu een dubbelweekend aan waarin jullie spelen tegen HIC en Hurley. Wat verwacht je ervan?

“Ik denk dat er gewoon punten voor ons te halen zijn. Afgelopen wedstrijden hebben we dat ook gedaan. Dus we moeten die lijn doorzetten en vrijdagavond van HIC winnen. Dan sla je in ieder geval een groot gat met hun. Het liefst willen we de negende plek halen en play outs ontlopen. Hopelijk lukt dat.”

Blijf je volgend jaar bij Nijmegen?

“Het is een beetje afwachten wat er vanuit de club nog mogelijk is. Ik heb het echt super naar mijn zin dus de kans dat ik bij Nijmegen blijf is hartstikke groot en dat wil ik graag. Maar moet ook kijken hoe het met mijn studie loopt, het moet wel te combineren blijven. Ik ga dan mijn tweede jaar in en daarin heb ik nog meer contacturen dus moet dan weer met de club, mijn coach en mijn studiebegeleider om de tafel gaan zitten. Maar in principe blijf ik gewoon.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.