Sun 06 November 2011 14:45

Oss

4 -

 2

Leonidas

Relevante wedstrijdverslagen

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

06 Aug

KZ-goalie Schaper: “Duidelijk gemaakt alleen voor de positie van 1e keeper te gaan” 6 reactie(s)

Sluitpost Koene Schaper begint vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Klein Zwitserland. Onlangs werd bekend dat de goalie de overstap maakte van Leonidas naar de Steenbokken. In het AD/Haagsche Courant vertelt Schaper over zijn overstap.

Schaper koos dit jaar voor zijn ambitie. De overstap naar de Haagse club kwam doordat Leonidas afgelopen hockeyseizoen degradeerde uit overgangsklasse. “Het was een lastige keuze. Leonidas is een gezellige club en ik speelde in een leuk team. Het belangrijkste is dat ik gewoon in de overgangsklasse wil blijven keepen, zodat ik me verder kan ontwikkelen.”

Door het vertrek van KZ keeper Roelof Schouten Netten, kwam er in Den Haag een plaatsje vrij. Coach Peter Kalfsterman had alleen beschikking over A-junior Pascal van Lingen. Nu met Schaper erbij, zijn er twee keuzes en is er een heuse concurrentiestrijd ontstaan.

Schaper is zich ervan  bewust dat hij in Den Haag zal moeten knokken voor een plaats in het basisteam. “Ik weet eerlijk gezegd niet wat mijn concurrent allemaal kan, het is dus even afwachten,” aldus Schaper. Binnenkort krijgt hij te horen of hij daadwerkelijk eerste keus gaat worden. “Mocht dat negatief voor mij uitvallen dan heb ik nog de tijd om op zoek te gaan naar een andere club,” meldt Schaper. “Ik heb bij KZ namelijk wel duidelijk gemaakt dat ik alleen voor de positie van eerste keeper ga. Ik vind het echt niet erg om te reizen, maar zie het niet zitten om drie keer in de week naar Den Haag te gaan om alleen maar op de bank te mogen zitten. Daar pas ik eerlijk gezegd voor.”

16 Apr

Campbell: “Het is tijd voor een stapje hogerop”

Gijs Campbell keert volgend seizoen terug bij de heren van Den Bosch. De oefenmeester van de Bosschenaren Sjoerd Marijne vroeg na afloop van de oefenwedstrijd tussen Oss en Den Bosch of Campbell een terugkeer zag zitten. Een aantal gesprekken later heeft de Campbell de knoop doorgehakt. In het Brabants Dagblad vertelt Campbell over de transfer.

Het is een opmerkelijke overstap, want Campbell gaf in 2011 ook al eens zijn jawoord aan de Bossche hockeyers om ver­volgens nog voor de start van het seizoen op die beslissing terug te komen. Hij zei toen niet de moti­vatie op te kunnen brengen voor hockey op hoofdklasseniveau.

De Bossche heren kunnen nu wel op zijn komst rekenen. “Er bestaat nu geen enkele twij­fel. In 2011 was die er wel. De toen­malige coach ReinoudWolff wil­de me heel erg graag hebben. Hij heeft me toen overgehaald om te­rug te keren bij Den Bosch. Op het moment dat hij vertrok (en werd opgevolgd door Siegfried Aikman, red.), begon ik te twijfe­len. Het vertrouwen van de man die me haalde, viel weg. Ik had het zo naar mijn zin in Oss dat ik uiteindelijk toch weer daarvoor koos,” vertelt Campbell aan de krant.

Bij de club aan de Oosterplas werd er gezegd, onder andere door voorzitter Mieke van den Ak­ker, dat Campbell niet uit het juiste hout gesneden was voor topsport. Ondanks die harde woorden heeft Campbell niet het gevoel die mensen opnieuw voor zich te winnen. “Ik moet me na­tuurlijk wel weer bewijzen, maar dat geldt voor iedere nieuwko­mer. Ik ben de afgelopen twee jaar regelmatig bij Den Bosch ge­weest en heb nooit het gevoel ge­had dat ik niet meer welkom was door wat er is gebeurd. En tegen Mieke kan ik zeggen: ‘ik neem dit jaar niet weer zo’n raar besluit.’ Daar ben ik van overtuigd.”

 Verandering

Campbell laat de krant weten inmiddels toe te zijn aan een stapje hogerop. Destijds kon hij zijn studie en de trainingsintensiteit bij Oss goed combineren. “Nu ik bijna ben afgestudeerd, heb ik het gevoel dat het tijd is voor een stap­je hogerop. Afgelopen winter heb ik met Schaerweijde de zaalcom­petitie gespeeld. M’n terugkeer op het hoogste niveau beviel goed.”

28 Mar

Robbert Paul Aalbregt neemt al eerder de leiding over H1 van Leonidas over 7 reactie(s)

Met ingang van woensdag 28 maart zal Robbert Paul Aalbregt het Heren 1 team van Leonidas gaan leiden. In goed overleg tussen het bestuur, de huidige trainer/coach Robbert-Jan de Vos en Aalbregt is dit besluit genomen.

De aanleiding hiertoe zijn de tegenvallende resultaten na de winterstop en de wens van het bestuur tot een positieve wending te komen en de positie in de overgangsklasse te behouden. Ondanks de grote inzet van de Vos en de uitstekende samenwerking met de vereniging blijkt het elftal onder haar kunnen te spelen en is nieuwe inspiratie en motivatie nodig om het in de hoogste versnelling te krijgen. Het bestuur heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat dit besluit zal leiden tot nieuwe impulsen binnen het team en tot goede resultaten in de 2e helft van de competitie.

Persbericht Leonidas

20 Mar

R.H.V. Leonidas heeft haar banden met de keepersschool voor komende jaren versterkt

R.H.V. Leonidas heeft haar banden met de eerste Rotterdamse Hockey Keepers School (RHKS) van Pirmin Blaak voor de komende twee jaar versterkt.

Met ingang van het seizoen 2012-2013 komen er twee watervelden beschikbaar voor de speciale keepers-trainingen, waaraan nu al ruim 60 jeugd-hockey-keepers uit de regio Rotterdam deelnemen.

Met de tweede veld erbij kunnen er komend seizoen nog 50 keepers extra uit de wijde omgeving van Rotterdam deelnemen. (Aanmelden via:www.rhks.nl ) Veel belangstelling   is er vanuit de wijde omgeving:Zoetermeer/DenHaag/Dordrecht/Gouda.

Pirmin Blaak, Eerste Keeper van HCR en reserve-keeper van het “Oranje”Nationale Hockey-team, en oud-keeper Heren 1 van R.H.V.Leonidas, Jan Lelieveldt, zijn blij met deze belangstelling.

Lelieveldt: “Leonidas heeft dit seizoen al haar jeugdkeepers de kans geboden om deel te nemen aan de RHKS! Ik zie echt verrassend goede resultaten bij onze jeugd-keepers. Wij werken met een team van top-keepers, die zelf nog steeds in de top-hockeysport spelen!”

De samenwerking tussen Leonidas en de Rotterdamse Hockey Keeper School past bij het innovatieve karakter van Leonidas en bewijst dat Leonidas niet alleen innovatief is bij het inrichten en benutten van de nieuwe accommodatie, maar ook op hockey-gebied vernieuwend durft te zijn.

Pirmin Blaak hierover: “Leonidas is één van de weinige clubs die ik ken die keeperstraining niet als sluitpost op de begroting ziet, maar een volwaardige plek geeft in hun hockeytechnisch beleid. Het was voor ons niet meer dan logisch dat we bij die club zouden beginnen met onze Keepersschool. Door hun volledige medewerking aan ons concept maken ze deze keeperstrainingen bovendien toegankelijk voor iedere keeper uit de regio die hier interesse in heeft.”

“Ik denk”, vervolgt Blaak,  ”dat je dit soort formules meer gaat zien en dat er bijv. ook “Spitsen-scholen” komen of”corner-scholen”. Leonidas staat wel open voor dit soort ideeen.”

07 Feb

Robbert Paul Aalbregt gaat Leonidas H1 coachen 2 reactie(s)

foto: © www.aal2win.nl

R.H.V. Leonidas heeft Robbert Paul Aalbregt voor de periode van drie jaar aangesteld als coach van haar Heren 1 team, dat in de Overgangsklasse speelt. Hij volgt in het nieuwe seizoen Robbert-Jan de Vos op. Tijdens de laatste helft van dit seizoen zal hij al eenmaal per week een training bijwonen.

Voorzitter Fred Nederlof zegt in een reactie: “Het bestuur is blij met de komst van Aalbregt. Met zijn achtergrond en ervaring kan hij het eerste herenelftal van Leonidas verder doen groeien en tot een stabiele overgangsklasseploeg brengen. Zowel het team als het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken en wij zien de toekomst met genoegen tegemoet.” Aalbregt is eerder al technisch adviseur Jeugd bij Leonidas geweest.

Momenteel bekleedt hij een combinatie-functie in Gouda en coacht Leonidas Heren 5. Ook is hij coach D 1 Hoofdklasser HC Rotterdam, ad-interim april en mei 2011.

Persbericht: Leonidas

10 Jan

Keepers-Clinic: R.H.K.S. op: R.H.V.Leonidas!

Op zaterdag 25 februari 2012 geven Oprichter Pirmin Blaak en de vaste trainers van de:  Rotterdamse Hockey Keeper School :een Extra: Mid-Season Keepers-Clinic voor Alle Jeugd-Keepers in Rotterdam en wijde omgeving op het complex van de Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas, Toepad 95, Rotterdam.

“Ondanks de wat natte eerste “editie”: Aanvang seizoen 2011-2012,  waren alle reacties zo enthousiast dat het besluit om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken snel was genomen”, vertellen Pirmin Blaak (Vaste keeper van HCR Heren 1), en mede-oprichter Jan Lelieveld (oud-keeper van Leonidas H 1).

“Het doel van deze extra Mid-Seanon  clinic is om alle deelnemende jeugdkeepers klaar te stomen voor de tweede helft van het (veld)hockeyseizoen. De trainers van de Rotterdamse Hockey Keeper School werken met kleine groepjes keepers”, zegt Pirmin. “Aandacht: voor iedere keeper is zo belangrijk!”

Maximaal 100 jeugd-keepers kunnen zich aanmelden via: www.pirminblaak.nl

Persbericht R.H.V. Leonidas

22 Dec

Robbert – Jan de Vos en Leonidas uit elkaar 3 reactie(s)

Het bestuur van R.H.V.  Leonidas maakt bekend dat Robbert-Jan de Vos, trainer/coach van Leonidas H1  aan het einde van het seizoen zijn taak als coach van Heren1 beeindigt. Robbert-Jan is de afgelopen vier  jaar met veel energie en grote  inzet de coach geweest van Heren 1.

Na vier  jaar goed te hebben samengewerkt,  zijn zowel Robbert-Jan de Vos als R.H.V.  Leonidas het er over eens dat het tijd is voor een nieuw geluid. Robbert-jan wil graag de doelstellingen van het lopende seizoen realiseren en tevens de basis voor volgend seizoen verstevigen. Over de opvolging van de Vos is nog niets bekend.

Persbericht: Leonidas

11 Aug

Gijs Campbell toch niet naar Den Bosch 10 reactie(s)

Eind mei werd bekend dat Gijs Campbell Oss zou verruilen voor Den Bosch, de club waar hij eerder al twee seizoenen speelde. Echter meldt het Brabants Dagblad donderdag dat de jongere broer van de Bossche-aanvaller Bas Campbell (foto) toch niet naar Den Bosch komt en bij Overgangsklasser Oss blijft.

“Hij twijfelt of hij het kan opbrengen en er niet te veel voor moet inleveren”, reageert Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker in de Brabantse krant. “Hij zet ons nu wel voor het blok; zo vlak voor de competitie is het lastig om een waardige vervanger te vinden.”

“Niet heel netjes nee”, erkent Campbell zelf. “Maar ik sta wel achter deze beslissing, ik voel dat ik dit moet doen. Ik twijfel of ik de juiste motivatie heb voor de hoofdklasse. Hockey is heel leuk, maar er is meer dan dat voor mij. Dat heeft verder helemaal niks met Den Bosch te maken, maar alles met mij.”

Meer nieuws »

Statistieken

Oss   Leonidas
4 Gescoord 2
0 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 0
3 Punten 0

Fotogalerie


Stand Overgangsklasse B

  GS PT GW GL VL V T DS
Tilburg 10 21 6 3 1 28 16 12
Oss 10 20 6 2 2 27 20 7
Breda 10 17 5 2 3 27 22 5
Qui Vive 10 16 5 1 4 30 22 8
Victoria 10 5 1 2 7 19 30 -11
Leonidas 10 5 1 2 7 15 36 -21
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo