Relevante wedstrijdverslagen

16 Sep

Oranje Zwart pakt drie punten in Bilthoven

De Bilthovenaren hadden het zoals verwacht lastig tegen de ploeg uit Eindhoven. Oranje Zwart wil met coach Michel van den Heuvel de titel en zette vandaag de eerste stap in de goede richting.

Door een velddoelpunt van Thomas Briels in de 15e minuut en een rake corner van Mink van der Weerden vijf minuten later, keek SCHC tegen een 0-2 achterstand aan.

Het weerwoord kwam op naam van Stephen Jenness (1-2). Maar van der Weerden benutte in de 65e minuut een strafbal (1-3) en dat zorgde voor voldoende marge, bleek later . Het doelpunt (2-3) van Hugo Inglis in de 69e minuut was het laatste verweer van SCHC.

16 Oct

Mannen Oranje Zwart pakken weer geen punten 8 reactie(s)

Voor de mannen van Oranje Zwart lijkt het einde van de ellende nog niet in zicht. Op bezoek bij SCHC in Bilthoven pakte de ploeg van coach Sjoerd Marijne weer geen punten: 2-1. De Eindhovenaren gaven ook nu weer een voorsprong uit handen.

De ontmoeting tussen SCHC en OZ werd beslist via strafcorners. Mink van der Weerden zette Oranje Zwart in de eerste helft op voorsprong. Zijn eerste strafcorner was meteen raak. Vlak na rust benutte Joost van den Berg de eerste strafcorner voor SCHC eveneens: 1-1. Zeven minuten voor tijd pushte diezelfde Van den Berg de 2-1 binnen.

Oranje Zwart staat met twee punten uit zeven duels onderaan in de Hoofdklasse. SCHC heeft acht punten en staat daarmee op de negende plek.

Bron: Eindhovens Dagblad

09 May

Marijne: als mijn vrouw bevalt, ben ik weg

Oranje Zwart maakt zich na de zege op het Bilthovense SCHC op voor de play-offs tegen Amsterdam. Of Sjoerd Marijne die wedstrijden allemaal live meemaakt, is onzeker.

De vrouw van Sjoerd Marijne is woensdag, drie dagen voor het eerste play-off-duel met de hoofdstedelingen, uitgerekend. “Als mijn vrouw bevalt, ga ik direct naar haar toe. Dat hebben we zo afgesproken.”

Lees hier het gehele artikel.

Bron: Eindhovens Dagblad

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

27 Aug

Caldas maakt trainingsgroep Oranje heren bekend 1 reactie(s)

Bondscoach Max Caldas, heeft de trainingsgroep bekend gemaakt voor de Champions Trophy 2014 van 6-13 december 2014, Bhubaneswar in India. De groep bestaat uit 30 spelers en drie keepers.

Nieuw in de trainingsgroep zijn onder andere Eric Bouwens (Kampong), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Mirco Pruyser (Amsterdam),  Thierry Brinkman (Kampong), Niek van der Schoot (OZ) en Nicki Leijs (Amsterdam).

Wouter Jolie heeft besloten zich het komende half jaar niet beschikbaar te stellen voor Oranje en sluit eventueel daarna weer aan. Klaas Vermeulen en Marcel Balkestein gaven al eerder aan helemaal te stoppen bij het Nederlands elftal.

Trainingsgroep

Seve van Ass H.C. Rotterdam
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H.& B.C.
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Erik Bouwens S.V. Kampong
Roel Bovendeert H.C. Bloemendaal
Thierry Brinkman S.V. Kampong
Jan-Willem Buissant Amsterdamsche H.& B.C.
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Martijn Havenga S.V. Kampong
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Tom Hiebendaal H.G.C.
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Rik van Kan H.G.C.
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Nicki Leijs Amsterdamsche H.& B.C.
Floris van der Linden H.G.C.
Pepijn Luijkx S.V. Kampong
Johannes Mooij Amsterdamsche H.& B.C.
Oliver Polkamp H.C. Rotterdam
Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C.
Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal
Niek van der Schoot M.H.C. Oranje-Zwart
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Hidde Turkstra H.C. Rotterdam
Sam van der Ven (GK) H.G.C.
Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong

20 Jul

Jong Oranje heren beginnen EK met gelijkspel

De heren van Jong Oranje zijn het EK onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen Spanje. In Waterloo werd het 3-3.

Jong Oranje heren EK Spanje RU

De Spanjaarden opende de score al in de eerste minuut via Albert Beltran maar deze vroege voorsprong werd tien minuten later weer teniet gedaan door een doelpunt van Johannes Luijkx. Thierry Brinkman zette de ploeg van Sjoerd Marijne vervolgens nog voor rust aan de leiding. In de tweede helft kwam Spanje echter weer op gelijke hoogte maar leek Bram van der Groesen tien minuten voor tijd de winst voor Nederland veilig te spelen. Twee minuten later stak Eduardo  Garriga daar echter een stokje voor. Hij zette de eindscore op 3-3.

De Jong Oranjemannen spelen dinsdag om 17:00 uur hun tweede poule-wedstrijd tegen Duitsland. Woensdag om 11:15 uur volgt de laatste wedstrijd in poule B tegen Oostenrijk.

01 Jul

Max Caldas nieuwe bondscoach hockeyheren 25 reactie(s)

Max Caldas is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyheren. Dit werd dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt door Stephan Veen, KNHB bestuurslid Tophockey Heren. De Argentijnse oud-international schuift door van de nationale vrouwenploeg naar de Nederlandse hockeyheren. De nieuwe bondscoach volgt Paul van Ass op.

“Na het besluit om het contract van Paul van Ass niet te verlengen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe bondscoach die de ingeslagen weg kan voortzetten op zijn eigen manier. We concludeerden dat we de opvolger al in huis hebben in de persoon van Max Caldas met zijn indrukwekkende CV. Aan hem de opdracht om de Hollandse speelstijl te verfijnen op basis van aanvallend, attractief en snel hockey vanuit een goede organisatie. Ook de weerbaarheid van de ploeg is een aandachtspunt.” Aldus Stephan Veen, bestuurslid Tophockey Heren.

Caldas was zelf international voor Argentinië en woont sinds 2000 in Nederland. Hij speelde in de hoofdklasse onder meer voor Klein Zwitserland en was coach van Amsterdam (vrouwen) en Bloemendaal (mannen). “Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van het Nederlands Elftal Heren. Met veel jongens heb ik al gewerkt bij Bloemendaal en tijdens mijn Jong Oranje periode. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met het Nederlands Elftal Dames; ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven”.

Wie Caldas gaat opvolgen bij het Nederlands Elftal Dames is nog niet bekend. KNHB bestuurslid Tophockey Dames Marjolein Bolhuis is gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.

15 Jun

Baart: ‘We moesten risico nemen’

Een droom armer en met de zilveren medaille om hun nek stonden de Oranje heren na de halve finale de pers te woord. De teleurstelling was groot want hoewel ze wisten dat het lastig zou worden, een einduitslag van 1-6 maakt de desillusie enkel groter. Werd Nederland simpelweg overklast?

Oranje Nederland Jolie

Overklast? “Ja, dat kun je wel zeggen ja,” zegt Sander Baart gelaten. “Die tweede helft krijgen we in één keer vier doelpunten om onze oren, niet te geloven eigenlijk.” Ook Jolie zag dat de tegenstander simpelweg beter was. “We wisten dat we vandaag wel heel goed moesten zijn om wereldkampioen te worden, maar dat waren we helaas niet.”

Oranje startte de wedstrijd degelijk, het wist dat de Kookaburra’s uit de startblokken zouden schieten maar verdedigde het gevaar in deze fase geduldig weg. “Voor mijn gevoel hebben we het eerste kwartier prima tegenstand kunnen bieden, gescoord en gespeeld zoals we wilden maar daarna werden we gewoon terug gedrukt,” blikt Jolie terug. Bij rust had Australië hun 1-0 achterstand al om weten te draaien naar een 1-2 voorsprong. “Op zich was er toen nog niet veel aan de hand maar als dan aan het begin van de tweede helft ook de 1-3 valt moet je meer risico naar voren gaan nemen. Dan komt er gelijk ook meer ruimte voor hen en scoren zij die goals,” is de nuchtere analyse van Baart.

Australië was vandaag de betere partij zijn maar Baart zag ook zeker verbeter voor zijn team. “De verdedigende strafcorner stond niet goed, ze scoren er gewoon drie,” ligt hij toe. “Ik bedoel daar trouwens niet alleen Jaap (Stockmann, red.) mee hoor, maar gewoon, wij allemaal. Sowieso verdedigend lieten we ons op momenten wegspelen. Die actie van Jamie Dwyer zag er waarschijnlijk heel mooi uit maar dat mag nooit gebeuren.”

Jolie vond dat de Kookaburras veel te makkelijk de Oranje cirkel betraden. “Zij spelen heel optimistisch, schieten ballen de cirkel die de ene keer door ons gepakt worden maar de andere keer halen zij er resultaat uit. Maar op een gegeven moment kwamen zij zo vaak die cirkel in dat er geen houden meer aan was en dat is gewoon niet goed gedaan van ons. We hadden ze verder voor ons goal moeten houden.”

Ondanks de grote teleurstelling over deze verloren finale lukt het Baart, desgevraagd, nog wel te beseffen wat voor een WKde hij en zijn teamgenoten meemaakten in het Oranje gekleurde Kyocera Stadion.  “Het was absoluut een geweldig toernooi, iets dat we waarschijnlijk nooit meer mee gaan maken en waar we nog vaak op terug zullen kijken. Op dit moment beleef ik alleen even de meest klote dag uit mijn leven.”

 

13 Jun

Van Ass: ‘Het werk is nog niet gedaan’

Enigszins gelaten sprak Paul van Ass na de gewonnen halve finale de pers toe. De coach was zeer tevreden over de prestatie van zijn team maar ziet het net als aanvoerder Robert van der Horst als een mooie overwinning op weg naar meer. 

Nederland WK RU Oranje

“Het voelt anders dan op de spelen, daar voelden we echt dat we zilver wonnen,” legt de bondscoach uit. “Nu is het nog niet gedaan. Ons toernooi zit er zeker nog niet op en zo voelt het ook. In Londen hadden we wat mooier hockey kunnen spelen daar waren we zeker ook niet niet klaar ervoor. Er zat toen meer emotie bij en nu is het meer zakelijk. Het werk is nog niet gedaan, dat gevoel heb ik echt.” Dat gevoel heerst niet alleen bij de coach maar ook bij de spelersgroep, beaamt Van der Horst. “Ik merk ook aan mezelf dat ik niet zo euforisch ben als twee jaar geleden. We staan nu in finale en deze overwinning was mooi maar ook niets meer dan dat. Je hebt nog niks.

Over de wedstrijd zelf kan Van Ass kort zijn. “We hebben verdiend gewonnen en hadden de overhand in het spel. We wachtten eigenlijk op het tweede goal, dan hadden we wat losser kunnen spelen. Ze gaven ons veel ruimte om het middenveld maar dat doen ze ook omdat wij dat niet willen. Uiteindelijk waren we geduldig maar hadden we weinig geluk in de afronding.”

Dat geduld had Nederland ook nodig. Engeland liet zich vanaf minuut één flink liet zakken om de aanvallers van Oranje optimaal op te kunnen vangen en dan te kunnen counteren. Door sterk te verdedigen hielden de Nederlanders ze lang bij het eigen doel weg maar vier minuten voor tijd leek het toch nog even mis te gaan en pakte de ploeg van Crutchley een korte hoekslag. “Een corner heb je zo tegen. Gelukkig ging ‘ie er niet in, dat had ik helemaal niet terecht gevonden gezien het veldspel,” blikt Van Ass terug. “De jongens hebben het heel goed gedaan, we waren vooral verdedigend heel sterk.”

Al eerder gaf de Oranje bondscoach aan dat een finale tegen Australië voor hem een droomscenario zou zijn en dat blijft onveranderd. Om 18:00 uur spelen de Kookaburras in de tweede halve finale tegen Argentinië. Bij winst zou de hoop op een Nederland-Australië finale uit kunnen komen. “Australië moet die wedstrijd gewoon winnen, grinnikt van Ass. “Het is leuker om tegen hen te spelen want zij spelen tot nu toe erg goed en zeer aanvallend. We zullen dan overal de duels aan moeten gaan en dat vind ik een mooie uitdaging. Alsnog geef ik de Argentijnen wel een grote kans vanmiddag, dus laten we eerst maar eens kijken wat er in de halve finale gebeurt.”

Kan Van Ass aangeven wat in zijn ploeg tot nu toe de grootste winst van het toernooi is geweest? “De winst nu is dat de groep zelf ook nog niet klaar is. Het is echt iets intrinsiek wat er nu aanwezig is en ik hoop dat we het waar kunnen maken. We zijn in ieder geval klaar voor een stevige finale.”

09 Jun

Kemperman zal nooit wennen aan het ‘heerlijke’ gejuich van 15.000 Oranje fans

Met een 7-1 overwinning en een halve finale plek op zak stonden de Oranje heren zondagavond opgewekt de pers te woord. Zo ook Robbert Kemperman die in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika tekende voor zijn tweede én derde doelpunt van het toernooi. Is hij na drie keer scoren al een beetje gewend aan het indrukwekkende gejuich van 15.000 Oranje fans?

Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU

Van Ass en Hertzberger feliciteren Kemperman met zijn 4-0. Credit: Roel Ubels

“Nee,” glimlacht hij. “Dat is heerlijk en gaat nooit wennen. Het blijft absoluut speciaal.” Kemperman vertelt een goed gevoel over te hebben gehouden aan de vierde overwinning van Oranje. “7-1 winnen van Zuid-Afrika, de halve finale bereiken en twee goals maken.. het was gewoon een hele lekkere wedstrijd.” Nadat de middenvelder vlak voor rust voor de 4-0 tekende hij op zeer prachtige wijze ook voor de 5-0. Na een voorzet van Robert van der Horst schoot ‘Kempi’ de bal uit de draai keihard de kruising in. “Ja, die was lekker, hij zat er goed in,” beaamt de middenvelder met gepaste trots.

Nog voor rust liep Nederland zondagavond uit naar een riante 4-0 voorsprong waardoor het duel tegen de Zuid-Afrikanen toen eigenlijk al gespeeld was. Op het spel van de Oranje heren was weinig aan te merken, zij hadden de volledige controle over de wedstrijd. Wat viel er in de kleedkamer dan nog te bespreken? “Je merkt gewoon aan de wedstrijd dat de kracht afneemt, je wordt vermoeider en die Zuid-Afrikanen gaan natuurlijk ook wat minder doen,” legt Kemperman uit. “Dus we hebben gewoon gezegd luister: we gaan niet verslappen en we proberen het tempo zo hoog mogelijk te houden. Uiteindelijk hebben we alsnog een paar goals kunnen maken dus dat is heel lekker en goed van de ploeg ook,” besluit de tevreden international.

Na vier overwinningen rest in de WK-poulefase enkel nog de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Aan een gelijkspel hebben de mannen van Paul van Ass genoeg om de koppositie te behouden. Bij verlies zal het doelsaldo bepalend zijn. Kemperman en zijn teamgenoten zijn dus ook zeker niet van plan het dinsdag rustig aan te doen. “We gaan vol erop. Het heeft geen zin om te verslappen, dat is niet goed voor het gevoel, wij gaan gewoon door denderen naar die halve finale en dat gaan we op dezelfde manier doen als vandaag.”

07 Jun

Jolie: ‘De overwinning is supermooi maar het zegt nog niets’

Na de Nederlands dames wonnen vrijdagavond ook de Oranje heren hun derde poulewedstrijd. De ploeg van Paul van Ass domineerde het spel in de eerste helft maar zagen de Duitsers in het tweede bedrijf feller terugkomen. Voor onrust zorgde dit echter niet. De verdediging van Nederland stond als een huis en leken vastbesloten alles in de strijd te gooien om die gelijkmaker te voorkomen. Zo kreeg Marcel Balkestein een goede tik op zijn hand, werd keeper Jaap Stockmann ongelukkig geraakt door een Duits schot en moest ook Wouter Jolie het veld vroegtijdig verlaten nadat hij een harde bal op zijn knie kreeg via.. de stick van een teamgenoot.

WK heren Nederland-Oranje-RU Jolie Argentinië Paredes

Jolie eerder dit toernooi in duel met Matias Paredes. Credit: Roel Ubels

“Ja,” lacht de verdediger. “Baart tipte ‘m echt van een meter voor me ofzo vol op mijn knieschijf en  ik kon gewoon anderhalve minuut mijn knie niet buigen. Gelukkig trok het daarna wel snel weg en is het nu alleen maar wat blauw.”

De ontlading was van de gezichten van de Oranje heren te lezen. Na Argentinë en Korea was immers ook grootmacht Duitsland verslagen. “Het was een supermooie pot en superspannend. Dit was natuurlijk dé wedstrijd in de poule waar het om ging en dat merkte je niet alleen bij ons maar ook in het stadion,” vertelt Jolie. “We hadden hier in die twee rustdagen ook echt naar toegewerkt. Je zag vandaag dat het niet altijd alleen om het hockey gaat maar ook gewoon om de vechtlust en hoe graag je die winst wil pakken. We doken alles eruit, er zijn er hier en daar ook een paar gesneuveld, maar die bal mocht er vandaag gewoon niet in.”

Na een eerste helft waarin Nederland domineerde kwamen de Duitsers in de tweede helft gevaarlijk terug, zo beaamt ook de verdediger. “Ja, toen werden we wel echt een beetje met de rug tegen de muur gedrukt. Je weet gewoon dat zij ook al van Argentinië hebben verloren, dus zij moesten risico nemen en daardoor werd het een paar keer flink spannend in de cirkel. Op een gegeven moment zijn we één-op-één gaan spelen om iets meer druk op hun achterhoede te krijgen want als zij vanaf de 23-meterlijn de ballen de cirkel in kunnen flatsen wordt het bijna onmogelijk om goed te verdedigen. Uiteindelijk hebben we het achterin gewoon super goed gedaan en nu in drie wedstrijden maar twee goals tegen.”

Zoals de bondscoach al aangaf na de eerste WK-wedstrijd bepaalt bij Oranje de discipline zonder bal de uitkomst van de wedstrijd. Jolie is blij met de stappen die hij zijn ploeg daarin ziet maken. “Paul had woensdag wederom gezegd dat als wij wereldkampioen willen worden of verder willen komen in het toernooi we in niet-balbezit gewoon goed moeten staan. Daar zijn we de afgelopen paar wedstrijden ook heel hard mee bezig geweest en je ziet dat het effect heeft. Dat we vandaag dan ook geen goal tegen krijgen is dan ook wel lekker al heeft Jaap heeft natuurlijk wel een paar ballen mooi gered.”

Wanneer Jolie tot slot herinnerd wordt aan de Olympische Spelen in London moet hij lachen. “Ja, toen wonnen we in de groepsfase met 3-1 en zijn we ze later nog een keer tegen gekomen.. (Nederland verloor de finale van Duitsland, red.) Ach, deze overwinning is gewoon super mooi maar het zegt nog niets. Natuurlijk weten we dat we kanshebber zijn maar wij hebben altijd gezegd: Australië en Duitsland zijn favoriet en ons eerste doel is gewoon de poule-fase door te komen en de halve finale te halen en dan begint het allemaal weer opnieuw. Daarin hebben we nu een supergrote stap gezet dus op dit moment ben ik alleen maar mega blij.”

 

04 Jun

Seve van Ass: ‘Dat goaltje moet nog maar even wachten’

Na de 3-1 overwinning op Argentinië werd dinsdagavond Korea, met enige moeite, met 2-1 aan de kant gezet door Oranje. De Nederlandse heren wisten na een vroege achterstand pas in de slotminuten de overwinning veilig te stellen. Ook aanvaller Seve van Ass zag dat zijn team het lastig had met de defensieve Koreanen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Zij verdedigen heel goed, dat hebben ze de hele wedstrijd gedaan, en het was een beetje aftasten voor ons. We konden vooral in het begin ons eigen spel niet echt spelen maar op een gegeven moment hebben we het iets breder getrokken en toen ging het beter.”

Zondag speelde Oranje ook al tegen de verdedigende, counterende ploeg van Argentinië. Daar hadden Van Ass en zijn teamgenoten toen minder moeite mee. Waardoor de Koreanen lastiger te verslaan waren weet de spits niet precies. “Ik had het gevoel dat we tegen Argentinië door de opgebouwde wedstrijd spanning vanaf het begin iets meer aan het vlammen waren en nu was het iets matter. Daardoor krijg je niet gelijk vanaf minuut één die grip op de wedstrijd. En Korea was vandaag in verdedigend opzicht misschien nog iets beter dan Argentinië.”

Ondanks de overmacht van Oranje in de tweede helft leek het duel lange tijd op een gelijkspel uit te lopen. Robbert Kemperman maakte echter aan alle onzekerheid een einde toen hij in de 68e minuut de 2-1 binnen schoot. De opluchting was groot bij Nederland, zo beaamt ook van Ass. “Zeker weten, ik denk dat dat ook wel te merken was. Het was echt even knijpen omdat we de hele pot al aan het drukken waren en hij maar niet viel.  Op een gegeven moment ga je toch denken van hoe vaak gaan we nu nog een kans creëren en hoeveel tijd hebben we nog. Als dat doelpunt dan twee minuten voor tijd eindelijk valt is de ontlading heel groot.”

Van Ass jr. speelt tot nu toe een prima toernooi en lijkt zijn plek in het Nederlands team helemaal gevonden te hebben. Hij maakt regelmatig acties, creëert kansen en vult ook zijn verdedigende taken goed in. Zelf was hij na de wedstrijd echter minder tevreden en dat had alles te maken met de bal die hij na slordig uitverdedigen van Korea prompt in zijn stick kreeg. “Ik baal ontzettend want ik kreeg een enorme kans. Ik schrok eigenlijk want die gast passt ‘m gewoon recht in mijn stick. Ik dacht: ik moet snel uithalen maar ik had achteraf veel meer tijd gehad. Dus tja, dat goaltje moet nog maar even wachten maar het veldspel gaat inderdaad wel goed.”

Vrijdag staat het derde pouleduel tegen grootmacht Duitsland op het programma. De Duitsers startten het toernooi goed met een 4-0 zege op Zuid-Afrika maar verloren dinsdag van Argentinië, zo zag de spits van Rotterdam. “Dat ze nu van Argentinië verliezen is niet iets waar je conclusies aan mag verbinden. Duitsland groeit vaak in een toernooi en ik denk dat ze alsnog gewoon heel sterk zijn. Wat ze nog steeds heel goed doen is de bal rond laten gaan in de ploeg.” Ondanks dat de Oosterburen dus niet onderschat worden door de Oranje heren kan de ploeg van Van Ass senior het zich niet permitteren om vrijdag eenzelfde timide start te hebben als die ze hadden tegen Korea. Is er nog een manier waarop dat voorkomen kan worden? “Dat is moeilijk denk ik, want het blijft gewoon een soort van sportfenomeen. We hebben wel in de voorbereiding al een paar keer dingen geprobeerd als we het gevoel hadden dat het mat was maar het blijkt toch heel lastig om het echt om te draaien. Het hangt ook een beetje van de tegenstander af denk ik. Je weet dat Korea heel afwachtend speelt dus dan denk je misschien ook dat je iets meer tijd hebt enzo. Tegen Duitsland zal het gewoon veel feller zijn en ik verwacht daar dus ook zeker geen matte start,” sluit Van Ass af.

01 Jun

Hofman: ‘Ik heb niet vaak een bal zo goed geraakt denk ik’

Met een mooie 3-1 zege op Argentinië sloten de Oranje heren vandaag hun eerste WK-dag af.  Al na twee minuten spelen leek Oranje via Rogier Hofman op voorsprong te komen. Het publiek kwam al van de banken en ook hijzelf stond al met zijn armen in de lucht, klaar voor de juichhouding. Helaas raakte zijn schot de lat en ging het feest niet door.

Nederland-Oranje-RU-Hofman-Argentinië

Billy Bakker feliciteert Hofman met zijn 3-1. Credit: Roel Ubels

“Ik heb een bal niet vaak zo goed geraakt denk ik,” blikt de middenvelder terug. “Ik nam ‘m uit de stuit in één keer door en ik stond inderdaad met mijn handen in de lucht. Eigenlijk was dat niet zo slim want daardoor nam ik hem vervolgens niet meer aan maar ja, dat was een waanzinnige start geweest.” Halverwege de tweede helft mocht Hofman echter alsnog zijn armen de lucht in gooien. Met een keiharde streep schoot hij zijn ploeg naar 3-1. “Ja, gelukkig maar! Ik ben nooit iemand die dat heel belangrijk vind maar als je die bal mist is het lekker om uiteindelijk toch nog even te scoren.”

Tevreden keek de speler van Bloemendaal terug op de eerste WK-wedstrijd van zijn team. “We weten dat ze het heel klein houden en counteren en daar zijn ze ook heel goed in. Ze proberen altijd de lange bal te zoeken dus we moesten de as goed dichthouden. Dat hebben we in de tweede helft ook een paar keer wat minder gedaan maar we stonden verdedigend goed.” Alsnog wisten de Argentijnen vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Hofman en zijn teamgenoten werden hierdoor echter niet uit het veld geslagen. “We wisten dat Argentinië gewoon een lastige ploeg zou zijn dus een overwinning zou je hier niet heel gemakkelijk behalen. Daarom hadden we met elkaar afgesproken dat we gewoon rustig zouden blijven. In de kleedkamer hebben we het er over gehad en daarna en zijn we wat meer druk gaan zetten waardoor we het goed konden oppakken.” Vooral verdedigend, in de één op één duels, hebben we weinig verloren en daardoor hebben we de wedstrijd gepakt.”

Net als Maartje Paumen gisteren aangaf, hadden ook de heren hier en daar door al het lawaai wat moeite met de communicatie. “Voordat we gingen uitnemen in de eerste minuut probeerde ik Billy te vragen om de bal, hij stond vijf meter bij mij vandaag. Je moet dus veel om je heen kijken, alleen coachen heeft geen zin meer,” aldus de opgetogen Hofman die blij is dat de kop eraf is. ” Het was fantastisch om eindelijk te beginnen. Je hebt hier zes weken heel hard voor getraind en we waren er gewoon allemaal klaar voor. Dan is het natuurlijk heel lekker dat je zo’n wedstrijd wint maar aan de andere kant: je moest de wedstrijd ook wel winnen want anders ga je de halve finale niet halen, zo simpel is het ook.”

Meer nieuws »

Statistieken

SCHC   Oranje Zwart
1 Gescoord 3
1 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 6
0 Punten 3

Fotogalerie

Wedstrijdfoto’s: Laren – SCHC (dames)

Laren SCHC dames RB Zerbo
Laren SCHC dames RB Drost Holman
Laren SCHC dames RB Willemijn Bos Jongepier
Laren SCHC dames RB Verhage
Laren SCHC dames RB Verhage Willemijn Bos
Laren SCHC dames RB Stockel de Graeff
Laren SCHC dames RB Sombroek drost
Laren SCHC dames RB Sombroek Stockel

Finale Nederland – Australië (dames) in beeld

WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Eastham Nederland Australië dames RU Naomi van As
WK finale Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Paumen Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Oranje Nederland Hoog Australië dames RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Engeland (heren)

Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jonker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jolie
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Hofman
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Argentinië (dames)

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Meijer Sombroek
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU de Goede
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers

Wedstrijdfoto’s: Nieuw-Zeeland – Nederland (heren)

Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU de Wijn
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU jonker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (dames)

Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU Caldas Cox
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU Drost
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU hoog
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Derkx
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje WK dames Paumen

Wedstrijdfoto’s: Zuid-Afrika – Nederland (heren)

Oranje nederland Zuid-Afrika Bakker heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Hertzberger heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU de Wijn
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU van der Weerden
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Vermeulen
Baart Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren Jonker WK RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU Kemperman

Wedstrijdfoto’s: Australië – Nederland (dames)

Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Dirkse van den Heuvel
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kelly Jonker
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Schoenaker Smith
Flanagan Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kenny Lammers
Nederland-Oranje-dames-WK-RU Welten
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Bos
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Waard
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Lammers-WK-dames

Wedstrijdfoto’s: Duitsland – Nederland (heren)

Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Bakker
Nederland-Oranje-WK-heren-RU Hertzberger
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Stralkowski
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Jacobi
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Wess van der Weerden
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Zeller
Nederland-Oranje-WK-heren-RU de Wijn
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Rühr
Duitsland-WK-heren-RU Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Wess
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Bakker Hauke
Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Verga
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Bakker
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Seve van Ass
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jacobi Hertzberger
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Verga

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (heren)

WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU de Wijn
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger
WK heren Nederland Oranje Korea RU Jonker
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Kemperman
WK heren Nederland Oranje Korea RU Balkestein
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU van der Weerden
WK heren Nederland Oranje Korea RU van der Weerden
WK heren Nederland Oranje Korea RU Vermeulen
WK heren Nederland Oranje RU Van der horst
WK heren Nederland Oranje Korea RU Verga
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Balkestein
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Baart
WK heren Nederland Oranje Korea RU Verga
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU Baart
WK heren Nederland Oranje Korea RU de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Jonker
WK heren Nederland Oranje Verga RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU

Stand Hoofdklasse

  GS PT GW GL VL V T DS
Bloemendaal 22 54 17 3 2 86 40 46
Amsterdam 22 47 15 2 5 86 40 46
Oranje Zwart 22 47 15 2 5 61 32 29
Rotterdam 22 44 13 5 4 68 43 25
Pinoké 22 37 11 4 7 67 51 16
Laren 22 35 11 2 9 75 70 5
SCHC 22 28 9 1 12 39 68 -29
Kampong 22 26 7 5 10 57 51 6
HGC 22 24 7 3 12 50 51 -1
Den Bosch 22 17 4 5 13 48 82 -34
HDM 22 12 4 0 18 35 83 -48
Tilburg 22 8 2 2 18 19 80 -61
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo