Relevante wedstrijdverslagen

16 Sep

Oranje Zwart pakt drie punten in Bilthoven

De Bilthovenaren hadden het zoals verwacht lastig tegen de ploeg uit Eindhoven. Oranje Zwart wil met coach Michel van den Heuvel de titel en zette vandaag de eerste stap in de goede richting.

Door een velddoelpunt van Thomas Briels in de 15e minuut en een rake corner van Mink van der Weerden vijf minuten later, keek SCHC tegen een 0-2 achterstand aan.

Het weerwoord kwam op naam van Stephen Jenness (1-2). Maar van der Weerden benutte in de 65e minuut een strafbal (1-3) en dat zorgde voor voldoende marge, bleek later . Het doelpunt (2-3) van Hugo Inglis in de 69e minuut was het laatste verweer van SCHC.

16 Oct

Mannen Oranje Zwart pakken weer geen punten 8 reactie(s)

Voor de mannen van Oranje Zwart lijkt het einde van de ellende nog niet in zicht. Op bezoek bij SCHC in Bilthoven pakte de ploeg van coach Sjoerd Marijne weer geen punten: 2-1. De Eindhovenaren gaven ook nu weer een voorsprong uit handen.

De ontmoeting tussen SCHC en OZ werd beslist via strafcorners. Mink van der Weerden zette Oranje Zwart in de eerste helft op voorsprong. Zijn eerste strafcorner was meteen raak. Vlak na rust benutte Joost van den Berg de eerste strafcorner voor SCHC eveneens: 1-1. Zeven minuten voor tijd pushte diezelfde Van den Berg de 2-1 binnen.

Oranje Zwart staat met twee punten uit zeven duels onderaan in de Hoofdklasse. SCHC heeft acht punten en staat daarmee op de negende plek.

Bron: Eindhovens Dagblad

09 May

Marijne: als mijn vrouw bevalt, ben ik weg

Oranje Zwart maakt zich na de zege op het Bilthovense SCHC op voor de play-offs tegen Amsterdam. Of Sjoerd Marijne die wedstrijden allemaal live meemaakt, is onzeker.

De vrouw van Sjoerd Marijne is woensdag, drie dagen voor het eerste play-off-duel met de hoofdstedelingen, uitgerekend. “Als mijn vrouw bevalt, ga ik direct naar haar toe. Dat hebben we zo afgesproken.”

Lees hier het gehele artikel.

Bron: Eindhovens Dagblad

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

13 Dec

Oranje heren na shoot-outs langs België 4 reactie(s)

De Nederlandse heren hebben zich op het nippertje geplaatst voor de strijd om de vijfde plek. De ploeg van Max Caldas verspeelde een 2-0 voorsprong waarna het duel middels shoot-outs beslist moest worden. 

Nederland België Baart Dohmen

Oranje kende een goede start tegen België, dat aantrad zonder de geblesseerde hoofdklasse spelers Loïck Luypaert en Simon Gougnard, en wist al binnen enkele minuten twee corners te veroveren. Keeper Vincent Vanasch stond echter goed in de weg van een vroege voorsprong voor de ploeg van Max Caldas waarna de Belgen ook Pirmin Blaak een aantal keer het vuur voor de schenen wisten legden. Na elf minuten spelen was het toch Nederland dat de score opende toen Jeroen Hertzberger op kopcirkel mooi wegdraaide van zijn tegenstander om zo uit de draai de 1-0 knap binnen te schieten. Hierna zetten de Belgen weer wat aan, zo waren er goede kansen voor Thomas Briels en moest Blaak ook in actie komen bij een corner van Tom Boon. Op slag van rust gaf Sander Baart de ploeg van Max Caldas weer wat lucht door, wederom op goed aangeven van Van der Horst, de 2-0 middels een listig lobje langs Vanasch te pushen.

Naarmate de tweede helft vorderde drongen de Belgen meer en meer aan. Hoewel Blaak met een aantal sterke reddingen zijn doel schoon wist te houden kon hij niet voorkomen dat Boon vroeg in het slotkwart van dichtbij de aansluitingstreffer kon binnen pushen en zo de spanning in de wedstrijd terug bracht. Met nog enkele minuten op het scorebord besloot coach Delmee zijn keeper te verwisselen voor een extra veldspeler waarna Oranje een corner kreeg toegewezen en de 3-1 een feit leek. Leek, want de push van Mink van der Weerden werd er knap uitgelopen waarna België in de slotminuut ook op kopcirkel aan mocht leggen. De Red Lions grepen daar via een rake tip-inn van Tanguy Cosyns hun laatste kans waardoor de wedstrijd middels shoot-outs beslist moest worden. Doordat alle Nederlandse pogingen doel troffen en de speciaal ingebrachte Jaap Stockmann tot twee maal toe redding bracht gaan de Oranje heren zondag spelen om de vijfde plek. In dit duel treft het Argentinië dat met 1-2 won Engeland.

05 Nov

‘Caldas zei: Hoi, gefeliciteerd, ik zie je maandag’

Bondscoach Max Caldas maakte vandaag zijn selectie voor de Champions Trophy bekend. Naast een grote groep van de ‘gevestigde orde’ maken ook drie jongens hun debuut. Eén van deze debutanten is Martijn Havenga die vier jaar geleden zijn laatste interland met Jong Oranje speelde.

Bloemendaal Kampong MdW Havenga Schuurman

(c) Maurice de Wert

“Gistermiddag werd iedereen gebeld,” vertelt de verdediger van Kampong. “Ik moest best lang wachten, denk dat ik één van de laatste was maar uiteindelijk was het eigenlijk maar een heel kort gesprek. Dat had Max van tevoren ook aangegeven want je kan niet in een uur met meer dan 30 mensen uitgebreid gaan bellen. Wat hij zei? Hij zei iets van: Hoi, gefeliciteerd, ik zie je maandag’ en toen hing ‘ie weer op. Ik dacht echt ‘holy shit, what just happend?’. En toen ben ik een huisgenoot die thuis was ongeveer in de armen gevlogen en moest ik het op de familie whatsapp zetten, want dat had ik aan mijn zusje beloofd. Maar ja, dan gaat iedereen natuurlijk gelijk bellen dus uiteindelijk resulteerde dat in een soort van conference call met mijn hele familie. Ze waren allemaal heel trots en blij en ik zelf natuurlijk ook.”

Deze selectie is iets waar Havenga lang op heeft gehoopt. De verdediger doorliep verschillende nationale jeugdelftallen en speelde in 2010 zijn laatste toernooi met Jong Oranje dat op dat EK, onder leiding van Max Caldas, goud won. Hij vertelt dat Oranje wel altijd zijn doel is gebleven. “Daar ben ik ook echt mijn best voor blijven doen en daarom heb ik onder andere ook de stap van Laren naar Kampong gemaakt. Zo hoopt ik eventueel ook de stap richting het Nederlands elftal te kunnen maken, en je zou nu kunnen zeggen dat dat goed heeft uitgepakt,” grinnikt de nieuwbakken international.

Begin december gaat voor Havenga en de rest van de Oranje selectie van Max Caldas de Champions Trophy in India van start. Waar kijkt de verdediger het meest naar uit? “Ik vind het vooral heel vet dat ik mijn eerste interland ga spelen en ja, ook de hele ervaring van het toernooi zelf natuurlijk!”

27 Aug

Caldas maakt trainingsgroep Oranje heren bekend 1 reactie(s)

Bondscoach Max Caldas, heeft de trainingsgroep bekend gemaakt voor de Champions Trophy 2014 van 6-13 december 2014, Bhubaneswar in India. De groep bestaat uit 30 spelers en drie keepers.

Nieuw in de trainingsgroep zijn onder andere Eric Bouwens (Kampong), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Mirco Pruyser (Amsterdam),  Thierry Brinkman (Kampong), Niek van der Schoot (OZ) en Nicki Leijs (Amsterdam).

Wouter Jolie heeft besloten zich het komende half jaar niet beschikbaar te stellen voor Oranje en sluit eventueel daarna weer aan. Klaas Vermeulen en Marcel Balkestein gaven al eerder aan helemaal te stoppen bij het Nederlands elftal.

Trainingsgroep

Seve van Ass H.C. Rotterdam
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H.& B.C.
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Erik Bouwens S.V. Kampong
Roel Bovendeert H.C. Bloemendaal
Thierry Brinkman S.V. Kampong
Jan-Willem Buissant Amsterdamsche H.& B.C.
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Martijn Havenga S.V. Kampong
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Tom Hiebendaal H.G.C.
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Rik van Kan H.G.C.
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Nicki Leijs Amsterdamsche H.& B.C.
Floris van der Linden H.G.C.
Pepijn Luijkx S.V. Kampong
Johannes Mooij Amsterdamsche H.& B.C.
Oliver Polkamp H.C. Rotterdam
Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C.
Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal
Niek van der Schoot M.H.C. Oranje-Zwart
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Hidde Turkstra H.C. Rotterdam
Sam van der Ven (GK) H.G.C.
Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong

20 Jul

Jong Oranje heren beginnen EK met gelijkspel

De heren van Jong Oranje zijn het EK onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen Spanje. In Waterloo werd het 3-3.

Jong Oranje heren EK Spanje RU

De Spanjaarden opende de score al in de eerste minuut via Albert Beltran maar deze vroege voorsprong werd tien minuten later weer teniet gedaan door een doelpunt van Johannes Luijkx. Thierry Brinkman zette de ploeg van Sjoerd Marijne vervolgens nog voor rust aan de leiding. In de tweede helft kwam Spanje echter weer op gelijke hoogte maar leek Bram van der Groesen tien minuten voor tijd de winst voor Nederland veilig te spelen. Twee minuten later stak Eduardo  Garriga daar echter een stokje voor. Hij zette de eindscore op 3-3.

De Jong Oranjemannen spelen dinsdag om 17:00 uur hun tweede poule-wedstrijd tegen Duitsland. Woensdag om 11:15 uur volgt de laatste wedstrijd in poule B tegen Oostenrijk.

01 Jul

Max Caldas nieuwe bondscoach hockeyheren 25 reactie(s)

Max Caldas is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyheren. Dit werd dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt door Stephan Veen, KNHB bestuurslid Tophockey Heren. De Argentijnse oud-international schuift door van de nationale vrouwenploeg naar de Nederlandse hockeyheren. De nieuwe bondscoach volgt Paul van Ass op.

“Na het besluit om het contract van Paul van Ass niet te verlengen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe bondscoach die de ingeslagen weg kan voortzetten op zijn eigen manier. We concludeerden dat we de opvolger al in huis hebben in de persoon van Max Caldas met zijn indrukwekkende CV. Aan hem de opdracht om de Hollandse speelstijl te verfijnen op basis van aanvallend, attractief en snel hockey vanuit een goede organisatie. Ook de weerbaarheid van de ploeg is een aandachtspunt.” Aldus Stephan Veen, bestuurslid Tophockey Heren.

Caldas was zelf international voor Argentinië en woont sinds 2000 in Nederland. Hij speelde in de hoofdklasse onder meer voor Klein Zwitserland en was coach van Amsterdam (vrouwen) en Bloemendaal (mannen). “Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van het Nederlands Elftal Heren. Met veel jongens heb ik al gewerkt bij Bloemendaal en tijdens mijn Jong Oranje periode. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met het Nederlands Elftal Dames; ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven”.

Wie Caldas gaat opvolgen bij het Nederlands Elftal Dames is nog niet bekend. KNHB bestuurslid Tophockey Dames Marjolein Bolhuis is gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.

15 Jun

Baart: ‘We moesten risico nemen’

Een droom armer en met de zilveren medaille om hun nek stonden de Oranje heren na de halve finale de pers te woord. De teleurstelling was groot want hoewel ze wisten dat het lastig zou worden, een einduitslag van 1-6 maakt de desillusie enkel groter. Werd Nederland simpelweg overklast?

Oranje Nederland Jolie

Overklast? “Ja, dat kun je wel zeggen ja,” zegt Sander Baart gelaten. “Die tweede helft krijgen we in één keer vier doelpunten om onze oren, niet te geloven eigenlijk.” Ook Jolie zag dat de tegenstander simpelweg beter was. “We wisten dat we vandaag wel heel goed moesten zijn om wereldkampioen te worden, maar dat waren we helaas niet.”

Oranje startte de wedstrijd degelijk, het wist dat de Kookaburra’s uit de startblokken zouden schieten maar verdedigde het gevaar in deze fase geduldig weg. “Voor mijn gevoel hebben we het eerste kwartier prima tegenstand kunnen bieden, gescoord en gespeeld zoals we wilden maar daarna werden we gewoon terug gedrukt,” blikt Jolie terug. Bij rust had Australië hun 1-0 achterstand al om weten te draaien naar een 1-2 voorsprong. “Op zich was er toen nog niet veel aan de hand maar als dan aan het begin van de tweede helft ook de 1-3 valt moet je meer risico naar voren gaan nemen. Dan komt er gelijk ook meer ruimte voor hen en scoren zij die goals,” is de nuchtere analyse van Baart.

Australië was vandaag de betere partij zijn maar Baart zag ook zeker verbeter voor zijn team. “De verdedigende strafcorner stond niet goed, ze scoren er gewoon drie,” ligt hij toe. “Ik bedoel daar trouwens niet alleen Jaap (Stockmann, red.) mee hoor, maar gewoon, wij allemaal. Sowieso verdedigend lieten we ons op momenten wegspelen. Die actie van Jamie Dwyer zag er waarschijnlijk heel mooi uit maar dat mag nooit gebeuren.”

Jolie vond dat de Kookaburras veel te makkelijk de Oranje cirkel betraden. “Zij spelen heel optimistisch, schieten ballen de cirkel die de ene keer door ons gepakt worden maar de andere keer halen zij er resultaat uit. Maar op een gegeven moment kwamen zij zo vaak die cirkel in dat er geen houden meer aan was en dat is gewoon niet goed gedaan van ons. We hadden ze verder voor ons goal moeten houden.”

Ondanks de grote teleurstelling over deze verloren finale lukt het Baart, desgevraagd, nog wel te beseffen wat voor een WKde hij en zijn teamgenoten meemaakten in het Oranje gekleurde Kyocera Stadion.  “Het was absoluut een geweldig toernooi, iets dat we waarschijnlijk nooit meer mee gaan maken en waar we nog vaak op terug zullen kijken. Op dit moment beleef ik alleen even de meest klote dag uit mijn leven.”

 

13 Jun

Van Ass: ‘Het werk is nog niet gedaan’

Enigszins gelaten sprak Paul van Ass na de gewonnen halve finale de pers toe. De coach was zeer tevreden over de prestatie van zijn team maar ziet het net als aanvoerder Robert van der Horst als een mooie overwinning op weg naar meer. 

Nederland WK RU Oranje

“Het voelt anders dan op de spelen, daar voelden we echt dat we zilver wonnen,” legt de bondscoach uit. “Nu is het nog niet gedaan. Ons toernooi zit er zeker nog niet op en zo voelt het ook. In Londen hadden we wat mooier hockey kunnen spelen daar waren we zeker ook niet niet klaar ervoor. Er zat toen meer emotie bij en nu is het meer zakelijk. Het werk is nog niet gedaan, dat gevoel heb ik echt.” Dat gevoel heerst niet alleen bij de coach maar ook bij de spelersgroep, beaamt Van der Horst. “Ik merk ook aan mezelf dat ik niet zo euforisch ben als twee jaar geleden. We staan nu in finale en deze overwinning was mooi maar ook niets meer dan dat. Je hebt nog niks.

Over de wedstrijd zelf kan Van Ass kort zijn. “We hebben verdiend gewonnen en hadden de overhand in het spel. We wachtten eigenlijk op het tweede goal, dan hadden we wat losser kunnen spelen. Ze gaven ons veel ruimte om het middenveld maar dat doen ze ook omdat wij dat niet willen. Uiteindelijk waren we geduldig maar hadden we weinig geluk in de afronding.”

Dat geduld had Nederland ook nodig. Engeland liet zich vanaf minuut één flink liet zakken om de aanvallers van Oranje optimaal op te kunnen vangen en dan te kunnen counteren. Door sterk te verdedigen hielden de Nederlanders ze lang bij het eigen doel weg maar vier minuten voor tijd leek het toch nog even mis te gaan en pakte de ploeg van Crutchley een korte hoekslag. “Een corner heb je zo tegen. Gelukkig ging ‘ie er niet in, dat had ik helemaal niet terecht gevonden gezien het veldspel,” blikt Van Ass terug. “De jongens hebben het heel goed gedaan, we waren vooral verdedigend heel sterk.”

Al eerder gaf de Oranje bondscoach aan dat een finale tegen Australië voor hem een droomscenario zou zijn en dat blijft onveranderd. Om 18:00 uur spelen de Kookaburras in de tweede halve finale tegen Argentinië. Bij winst zou de hoop op een Nederland-Australië finale uit kunnen komen. “Australië moet die wedstrijd gewoon winnen, grinnikt van Ass. “Het is leuker om tegen hen te spelen want zij spelen tot nu toe erg goed en zeer aanvallend. We zullen dan overal de duels aan moeten gaan en dat vind ik een mooie uitdaging. Alsnog geef ik de Argentijnen wel een grote kans vanmiddag, dus laten we eerst maar eens kijken wat er in de halve finale gebeurt.”

Kan Van Ass aangeven wat in zijn ploeg tot nu toe de grootste winst van het toernooi is geweest? “De winst nu is dat de groep zelf ook nog niet klaar is. Het is echt iets intrinsiek wat er nu aanwezig is en ik hoop dat we het waar kunnen maken. We zijn in ieder geval klaar voor een stevige finale.”

09 Jun

Kemperman zal nooit wennen aan het ‘heerlijke’ gejuich van 15.000 Oranje fans

Met een 7-1 overwinning en een halve finale plek op zak stonden de Oranje heren zondagavond opgewekt de pers te woord. Zo ook Robbert Kemperman die in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika tekende voor zijn tweede én derde doelpunt van het toernooi. Is hij na drie keer scoren al een beetje gewend aan het indrukwekkende gejuich van 15.000 Oranje fans?

Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU

Van Ass en Hertzberger feliciteren Kemperman met zijn 4-0. Credit: Roel Ubels

“Nee,” glimlacht hij. “Dat is heerlijk en gaat nooit wennen. Het blijft absoluut speciaal.” Kemperman vertelt een goed gevoel over te hebben gehouden aan de vierde overwinning van Oranje. “7-1 winnen van Zuid-Afrika, de halve finale bereiken en twee goals maken.. het was gewoon een hele lekkere wedstrijd.” Nadat de middenvelder vlak voor rust voor de 4-0 tekende hij op zeer prachtige wijze ook voor de 5-0. Na een voorzet van Robert van der Horst schoot ‘Kempi’ de bal uit de draai keihard de kruising in. “Ja, die was lekker, hij zat er goed in,” beaamt de middenvelder met gepaste trots.

Nog voor rust liep Nederland zondagavond uit naar een riante 4-0 voorsprong waardoor het duel tegen de Zuid-Afrikanen toen eigenlijk al gespeeld was. Op het spel van de Oranje heren was weinig aan te merken, zij hadden de volledige controle over de wedstrijd. Wat viel er in de kleedkamer dan nog te bespreken? “Je merkt gewoon aan de wedstrijd dat de kracht afneemt, je wordt vermoeider en die Zuid-Afrikanen gaan natuurlijk ook wat minder doen,” legt Kemperman uit. “Dus we hebben gewoon gezegd luister: we gaan niet verslappen en we proberen het tempo zo hoog mogelijk te houden. Uiteindelijk hebben we alsnog een paar goals kunnen maken dus dat is heel lekker en goed van de ploeg ook,” besluit de tevreden international.

Na vier overwinningen rest in de WK-poulefase enkel nog de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Aan een gelijkspel hebben de mannen van Paul van Ass genoeg om de koppositie te behouden. Bij verlies zal het doelsaldo bepalend zijn. Kemperman en zijn teamgenoten zijn dus ook zeker niet van plan het dinsdag rustig aan te doen. “We gaan vol erop. Het heeft geen zin om te verslappen, dat is niet goed voor het gevoel, wij gaan gewoon door denderen naar die halve finale en dat gaan we op dezelfde manier doen als vandaag.”

Meer nieuws »

Statistieken

SCHC   Oranje Zwart
1 Gescoord 3
1 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 6
0 Punten 3

Fotogalerie

Wedstrijdfoto’s zaal: Nederland – Australië (dames)

Nederland Oranje zaal dames RU Heerbaart
Nederland Oranje zaal dames RU (15)
Nederland Oranje zaal dames RU (13)
Nederland Oranje zaal dames RU (10)
Nederland Oranje zaal dames RU (8)
Nederland Oranje zaal dames RU (4)
Nederland Oranje zaal dames RU (1) Collot d'Escury
Nederland Oranje Muyselaar zaal dames RU (7)
Nederland Oranje Heerbaart zaal dames RU (6)
Nederland Oranje Dijkstra zaal dames RU (23)
Nederland Oranje Australië zaal Vorstenbosch dames RU (12)
Nederland Oranje Australië zaal dames Verhage RU (3)
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Vorstenbosch
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Muyselaar
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Leurink
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Hulsen
Nederland Oranje Australië zaal dames RU den Ouden
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Admiraal
Nederland Oranje Australië zaal dames RU Admiraal (2)
Nederland Oranje Australië zaal dames RU (22)
Nederland Oranje Australië Verhage zaal dames RU (9)
Nederland Oranje Australië  zaal dames RU (11)
Australië zaal dames RU (2)

Foto’s: Oranje dames winnen ook in officieel interland van Oosterburen

Nederland - Duitsland Oranje dames Keetels RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Dirkse van den Heuvel Hoog RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Hoog RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Magis RU
Nederland Oranje dames RU Bos
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Bos Sombroek
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Dirkse van den Heuvel
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Hoog
Nederland - Naomi van As Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Van Maasakker van Geffen
Nederland Oranje dames RU
Frank Duitsland  dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Keetels
Duitsland dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU van Geffen
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten
Nederland Drost van As Oranje dames RU
Kruger Duitsland dames RU
Nederland Oranje dames RU
Duitsland dames RU
Fans RU
Scheidsrechters RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Müller de Waard
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten Müller
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Paumen Oranje dames RU
Nederland - Magis Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Keetels

Foto’s: Oranje dames winnen eerste oefenduel van Duitsland

Nederland - Duitsland Oranje dames RU Verschoor
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Paumen
Nederland - Verschoor Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Van der Pols
Ellen Hoog Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Welten Oranje dames RU
Nederland -  Oranje dames RU
interland Zwolle RU
Zwolle RU
Nederland - Sombroek Oranje dames RU
Nederland - Paumen Oranje dames RU
Frank Duitsland  dames RU
Duitsland  dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Jamilon Mülders RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland - Van Geffen Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Naomi van As
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Nunnink
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Magis
Duitsland dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland  Oranje dames RU
Welten van Geffen Marijne RU
fans Zwolle
fans Zwolle RU
van Maasakker fans RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Naomi van As Oranje dames RU

Wedstrijdfoto’s: Marijne succesvol bij debuutwedstrijd

Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU Dirkse van den Heuvel
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Nunnink
Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU de Groof
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU Drost
Oranje Nederland België dames RU
publiek regen RU
Oranje Nederland België dames RU Dirkse van den Heuvel
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU Drost
Oranje Nederland België dames RU Nunnink
Oranje Nederland België dames RU Welten
Sinia België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Welten de Groof
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU van Geffen
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU Welten

Wedstrijdfoto’s: Laren – SCHC (dames)

Laren SCHC dames RB Zerbo
Laren SCHC dames RB Drost Holman
Laren SCHC dames RB Willemijn Bos Jongepier
Laren SCHC dames RB Verhage
Laren SCHC dames RB Verhage Willemijn Bos
Laren SCHC dames RB Stockel de Graeff
Laren SCHC dames RB Sombroek drost
Laren SCHC dames RB Sombroek Stockel

Finale Nederland – Australië (dames) in beeld

WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Eastham Nederland Australië dames RU Naomi van As
WK finale Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Paumen Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Oranje Nederland Hoog Australië dames RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Engeland (heren)

Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jonker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jolie
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Hofman
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Argentinië (dames)

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Meijer Sombroek
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU de Goede
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers

Wedstrijdfoto’s: Nieuw-Zeeland – Nederland (heren)

Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU de Wijn
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU jonker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (dames)

Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU Caldas Cox
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU Drost
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU hoog
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Derkx
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje WK dames Paumen

Stand Hoofdklasse

  GS PT GW GL VL V T DS
Bloemendaal 22 54 17 3 2 86 40 46
Amsterdam 22 47 15 2 5 86 40 46
Oranje Zwart 22 47 15 2 5 61 32 29
Rotterdam 22 44 13 5 4 68 43 25
Pinoké 22 37 11 4 7 67 51 16
Laren 22 35 11 2 9 75 70 5
SCHC 22 28 9 1 12 39 68 -29
Kampong 22 26 7 5 10 57 51 6
HGC 22 24 7 3 12 50 51 -1
Den Bosch 22 17 4 5 13 48 82 -34
HDM 22 12 4 0 18 35 83 -48
Tilburg 22 8 2 2 18 19 80 -61
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo