Sat 21 January 2012 16:00

Kampong

5 -

Relevante wedstrijdverslagen

05 Apr

Uitslagen play-offs 5 april (heren) 4 reactie(s)

Ook bij de heren werden vandaag de eerste play-off wedstrijden gespeeld. Vooral Oranje Zwart deed goede zaken. Uit bij Rotterdam won de ploeg uit Eindhoven met maar liefst 1-3. Rotterdam zal dus morgen minimaal drie keer moeten scoren om nog zicht te houden op een finale plek.

Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (2)

Jolie weerhoudt Jonker van een schot. Credit: Maurice de Wert

Bloemendaal – Kampong: 2-1

Bloemendaal begint goed aan de wedstrijd tegen Kampong. De thuisploeg heeft in eerste helft het betere van het spel maar weet niet langs keeper David Harte te komen. Zo mag cornerspecialist Tom Boon  twee maal aanleggen op kopcirkel maar mist hij beide keren doel. Nadat Constantijn Jonker in de slotfase van de eerste helft een grote kans mist mag Bloemendaal aanleggen voor de derde strafcorner van de wedstrijd. Dit keer speelt Boon een variant op de  tip in maar wederom is het Harte die in de weg ligt en zijn team in de wedstrijd houdt. Wanneer de thuisploeg dan voor de zesde keer aanlegt op kopcirkel is de ban gebroken. Boon sleept Bloemendaal op een terechte voorsprong tegen een wat timide Kampong. De Belg heeft de smaak dan te pakken lijkt het want enkele minuten later tipt hij zijn team ook nog op 2-0. Lang lijkt Bloemendaal zonder tegendoelpunten op weg naar een ideale uitgangspositie voor de uitwedstrijd morgen in Utrecht. Roderick Weusthof steekt daar echter een stokje voor. In de slotfase van de wedstrijd schiet hij de 2-1 binnen voor zijn team. Een belangrijke treffer in dit nieuwe play-off systeem waarbij de uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen. Toch zal Kampong morgen uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog kans maken op een plek in de finale.

Rotterdam – Oranje Zwart: 1-3

Een wat voorzichtige eerste helft in Rotterdam. Een enkele keer wordt er een mooie aanval opgezet maar beide ploegen creëren weinig uitgelezen kansen. Pas na 25 minuten wordt de eerste corner van de wedstrijd toegekend aan Oranje Zwart. Pirmin Blaak redt en ziet zijn ploeg vervolgens ook een strafcorner pakken. Rotterdam speelt een mooie variant die uiteindelijk op de paal belandt. Lang lijken de teams met de brilstand op het scorebord te gaan rusten maar vlak voor het eindsignaal is het toch Rotterdam dat de leiding weet te nemen. Björn Kellerman zet zijn ploeg op 1-0. In de tweede helft krijgen beide teams hier en daar wat kansen maar zowel Blaak als keeper Mark Jenniskens staan hun mannetje. Tot de 50e minuut, dan tipt Jelle Galema, op voorzet van Bob de Voogd, de Eindhovenaren naast Rotterdam. In de slotfase van de wedstrijd krijgen de gasten nog enkele strafcorners die ze niet weten te benutten en dus lijken de ploegen de punten te gaan delen. Zover laat OZ het echter niet komen. Mink van der Weerden pusht zijn team middels een strafbal naar 1-2 en als Thomas Briels vervolgens in de laatste minuut ook nog de 1-3 maakt ziet Rotterdam het finale ticket steeds verder uit zicht verdwijnen. Door deze drie tegendoelpunten zal de ploeg van Reinoud Wolff morgen moeten winnen én minimaal drie keer moeten scoren om nog kans te maken op een plek in de finale.

08 Apr

Kampong – Oranje Zwart 14 reactie(s)

De nummer drie van de ranglijst ontving koploper Oranje Zwart. Een spannend duel waarin het gelijk opging. In de rust stond het 2-2. Dankzij een eigen doelpunt van Joost Rademakers kwam Kampong in de tweede helft even langszij, maar even later zorgde Sander Baart voor de gelijkmaker. Kampong zakt naar de vierde positie en heeft evenveel punten als Amsterdam; een spannende strijd om een plaats in de play-offs. Bekijk de video-samenvatting hieronder.

21 Oct

Kampong in slotfase op gelijke hoogte met Oranje-Zwart 1 reactie(s)

Oranje-Zwart – Kampong 1-1 (1-0)
1-0 Sander Baart, 1-1 Quirijn caspers

Oranje-Zwart leek af te stevenen op een overwinning in Eindhoven, maar twee minuten voor tijd maakte Kampong-speler Quirijn Caspers gelijk. Het team van Michel van den Heuvel staat bekend om zijn lastig te passeren verdediging, maar vandaag moest het op de valreep toch nog een kostbare tegengoal van Kampong incasseren.

Kampong speler Quirijn Caspers maakte in de 68ste minuut de gelijkmaker. Het schot van Robbert Kemperman werd in eerste instantie gepareerd door Mark Jenniskens. In de rebound aarzelde de aanvoerder van Kampong Quirijn Caspers geen moment en sloeg hij met zijn backhand de bal achter keeper Mark Jenniskens.

Caspers was het na afloop wel eens met de uitslag. “Ik vond de het gelijke spel wel terecht en verdiend. Het was een gelijkwaardige strijd. Een beetje saai misschien dat het maar 1-1 was, het had net zo goed 3-3 kunnen zijn”, aldus Quirijn Caspers.

Roderick Weusthof maakte vandaag al zijn rentree op het veld. De blessure van de topscorer van de hoofdklasse valt gelukkig mee. Kampong had een speciaal wisselschema gemaakt, zodat Weusthof vooral offensief zijn bijdrage kon leveren. Weusthof werd zelfs een paar keer in stelling gebracht, maar wist geen van de mogelijkheden te verzilveren.

Door het gelijke spel van de Eindhovenaren raken zij de koppositie kwijt aan Bloemendaal. Het Kampong van Alexander Cox staat op een mooie derde plaats met slechts twee punten minder dan de koploper.

Foto: Maurice de Wert

02 Oct

Kampong-mannen nipt langs Oranje Zwart 12 reactie(s)

De hockeymannen van Kampong hebben zondag op eigen veld Oranje Zwart met 2-1 verslagen. De uitslag doet anders vermoeden, maar de thuisploeg speelde een redelijke dominante wedstrijd tegen de Eindhovense tegenstander.

Na een kwartier kwam de thuisploeg nog op 0-1 door Jelle Galema, maar dat werd vijf minuten later goedgemaakt door Constantijn Jonker. Dit leverde direct de ruststand op. “We hadden toen al wel grip op de wedstrijd, het kwam alleen niet in de score tot uiting”, zo stelt manager Rick Volkers.  “We maakten het niet af, maar waren duidelijk beter. Dit was ook te zien in de cornerverhouding.”

Na rust zette Kampong de lijn voort, wat in de 43e minuut door Bruno van den Bosch werd omgezet in een 2-1 voorsprong. Oranje-Zwart eindigde de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart voor international Bob de Voogd (foto).

Oranje Zwart blijft na zondag de rode lantaarn drager met twee punten uit vijf duels. Kampong pakt drie punten en staat daarmee op een achtste plek.

Bron: Persbericht Kampong

20 Mar

Audio: Reactie Kampongers Van der Struijk en Van Essen 1 reactie(s)

Kampong-coach Michiel van der Struijk en keeper Derek van Essen geven hun reactie na de verloren wedstrijd tegen Oranje Zwart (1-2). Klik hier om de reactie van Van der Struijk te beluisteren, voor de reactie van Van Essen, klik hier.

04 Oct

OZ wil deze week gat slaan

Op het gezicht van Niek van der Schoot stond na afloop van het gewonnen duel met Kampong (1-3) een brede grijns. Hij maakte gisteren de 0-2 voor Oranje Zwart, zijn derde treffer in een seizoen dat nog maar net is begonnen. Van der Schoot was zelf vooral blij dat hij ditmaal met een ‘echt schot’ scoorde. “Meestal maak ik een doelpunt uit een tip-inn. Voor een spits is dit wel een keertje lekker.” OZ, na vier duels ongeslagen, klom gisteren dankzij de eenvoudige winst op Kampong naar de tweede plaats in de hoofdklasse achter Pinoké. De winst op Kampong zou weleens de inleiding kunnen zijn voor een negen-punten-week, constateerde Van der Schoot, alvast vooruitkijkend naar de ontmoetingen met Tilburg (woensdag) en HDM (zondag). Van der Schoot: “We kunnen de komende dagen een gat gaan slaan met de concurrentie.” Marijne was gisteren in zijn sas met het sterke spel van OZ. Hij verweet zijn team alleen dat het, met name in de tweede helft, niet vaker had gescoord. Alleen Sander Baart maakte na rust een doelpunt. “Als je zoveel overwicht hebt, moet je er echt een paar maken”, reageerde hij. Eindhovens Dagblad

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

12 Oct

EHL: Kampong middels zevenklapper door naar laatste zestien

Nadat Kampong zaterdag in de thriller tegen East Grinstead nog op het randje van uitschakeling had gestaan won de ploeg van Alexander Cox vandaag overtuigend met 7-1 van Dinamo Stroitel. Hiermee is een plek bij de laatste zestien een feit.

Kampong EHL Joost van de Vijfeijken

Joost van de Vijfeijken maakte zijn eerste en tweede EHL doelpunt. (c) Maurice de Wert

De toon van de wedstrijd werd al in de eerste kwart gezet. Loïck Luypaert, Constantijn Jonker en Joost van de Vijfeijken zetten de Utrechtse formatie binnen een kwartier op 3-0 waardoor Dinamo Stroitel toen eigenlijk al wist dat de volgende ronde er niet in zou zitten. Het niveauverschil was, in tegenstelling tot gister in de thriller tegen East Grinstead, zeer groot getuige het gemak waarmee de ploeg van Alexander Cox om de Russen voorbij speelde.

Nadat wederom Jonker en van de Vijfeijken de score nog voor rust opvoerde naar 5-0 tekende Philip Meulenbroek in het derde kwart, middels een snoeiharde backhand, voor de 6-0. Hierna leken de Utrechtse heren het wel welletjes te vinden. Luypaert mocht in de slotminuten van de wedstrijd nog een keer aanleggen op kopcirkel en bracht met zijn tweede van de dag de stand nog naar 7-0. Vlak hierna werd de ingebrachte tweede keeper Bram Ouendag overtroefd door Pavel Plesetskiy die de eindstand bepaalde op 7-1.

Met deze zege is Kampong door naar de laatste zestien. Deze, en de finale rondes, vinden tijdens het paasweekend plaats op Bloemendaal. Voor Oranje Zwart en Bloemendaal begint daar het EHL-seizoen.

Naast Kampong plaatsten ook Royal Daring, Rot Weiss Köln en SV Arminen zich voor de volgende ronde.

11 Oct

EHL: Kampong in slotminuten langs East Grinstead

De heren van Kampong zijn hun EHL avontuur van dit seizoen gestart met een ware thriller. In het zeer vermakelijke duel met East Grinstead leek de Utrechtse formatie lange tijd op weg naar directe uitschakeling. Goals van Martijn Havenga en Constantijn Jonker in de slotminuten voorkwamen dit en daarmee heeft Kampong tegen Dinano Stroitel aan een gelijkspel genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

Kampong East Grinstead EHL MdW (3)

Blijdschap na de 3-2 van Jonker. (c) Maurice de Wert

De wedstrijd tussen East Grinstead, dat vrijdag met 4-3 van Dinamo Stroitel won, en Kampong kende een aftastend maar gelijk opgaande start die zich voornamelijk tussen de 23-meterlijnen afspeelde. Alleen Sander de Wijn, en Constantijn Jonker in de rebound, kregen in de eerste kwart kansen de score te openen maar beide stuitten op de sterk-keepende Patrick Smith. Bij aanvang van het tweede kwart leek de ploeg van coach Alexander Cox een tandje bij te schakelen. Binnen de kortste keren kreeg Jonker wederom kansen op de openingstreffer maar vond hij telkens Smith op zijn pad. De strafcorner die hij vervolgens wist te forceren liep, door een stopfout van Quirijn Caspers, ook op niets uit. Toen East Grinstead vijf minuten voor rust aan de andere kant van het veld ook een korte hoekslag kreeg toegekend was het wel raak. Met een harde en haarscherpe sleep opende Mark Gleghorne de score voor de Engelsen.

In de tweede helft moest de Utrechtse formatie alles op alles zetten om die aansluitingstreffer te maken tegen het goed-spelende East Grinstead. Verliezen zou namelijk betekenen dat het Europese avontuur na dit weekend over zou zijn. Met de 1-1 die Robbert Kemperman negen minuten na rust, op voorzet van Jonker, maakte leek hij het tij voor zijn ploeg te keren. Leek, want de Engelsen lieten zich niet van de wijs brengen. Een minuut voor het verstrijken van het derde kwart lukte het Gleghorne om, na mooi voorbereidend werk van Ashley Jackson, de Engelsen wederom op voorsprong te zetten.

Nadat de ploegen zich, door lichtproblemen aan de start van het allesbepalende laatste kwart, een kwartier terug trokken in de kleedkamers, moest de Utrechtse formatie alles uit de kast trekken om in ieder geval een gelijkspel uit de strijd te slepen. Even leek Loïck Luypaert Kampong op gelijke hoogte te slepen maar door het te vroeg inlopen van Pepijn Luykx moest de corner overgenomen worden. Deze belandde vervolgens op het hoofd van de lijstopper waarna Martijn Havanga plaats mocht nemen op de stip. De verdediger, die goed speelde, pushte deze enkele minuten voor tijd koelbloedig binnen en redde zijn ploeg daarmee van directe uitschakeling. Jonker maakte de vreugde bij Kampong vervolgens helemaal compleet door na een mooie voorzet van Luykx in de slotminuten eindelijk keeper Smith te verschalken en de overwinning veilig te spelen.

“We speelden in de eerste helft niet goed maar in het laatste kwart hadden we de bovenhand. Ik hoop dat we morgen goed te spelen en de volgende ronde bereiken” aldus coach Alexander Cox die voor de camera’s van EHLtv Robbert Kemperman kroonde tot man of the match.

Morgen speelt de Kampong in hun tweede en laatste pouleduel tegen Dinamo Stroitel. Hierin heeft het aan een gelijkspel genoeg om een plek bij de laatste zestien te bemachtigen. Bekijk hier alle uitslagen in het toernooi tot nu toe.

19 Sep

Kampong wint derde ‘topper’ op rij

De heren van Kampong hebben vrijdagavond hun derde ‘topper’ op rij gewonnen. Na overwinningen op Rotterdam en Amsterdam was de ploeg van coach Alexander Cox met 0-2 te sterk voor Bloemendaal.

Kampong Bloemendaal MdW (59)

(c) Maurice de Wert

De wedstrijd tussen de teams van de assistent bondscoaches van Max Caldas, Alexander Cox en Russell Garcia, gaat afwachtend van start. Beide ploegen tasten af en laten zich regelmatig naar half court terug zakken. Kansen zijn er in de beginfase dan ook niet te over en op een mislukte corner van Bloemendaal na speelt het duel zich vooral op het middenveld af. Tien minuten voor rust zorgt Pieter Wiegman voor de ommekeer in de wedstrijd. Na een goede actie van Sander de Wijn neemt hij in volle sprint de bal mee de cirkel in en schiet hij, via een Bloemendaalse stick, de Utrechters op voorsprong. De Mussen reageren gelijk door het tempo hierna wat op te voeren en dat resulteert in een goede kans voor Rogier Hofman die na een snelle counter op kopcirkel uithaalt met zijn backhand. Hij raakt deze echter niet goed en dus blijft de 0-1 in tact. In de resterende minuten van deze helft is de rem er af bij beide ploegen en door het hoge tempo is er ook meer ruimte voor kansen. Zowel Thierry Brinkman als Tom Boon komen nog dichtbij een treffer maar weten deze niet te verzilveren en dus gaan de ploegen met een 0-1 stand rusten.

Bloemendaal schiet in de tweede helft uit de startblokken om weer aansluiting te vinden maar ziet Kampong vervolgens de voorsprong uitbreiden. Na vijf minuten gaat Hofman echter de fout in en daar weet Constantijn Jonker van te profiteren. Hij krijgt de bal op de stip aangespeeld en kan van dichtbij de 0-2 binnen flatsen. Voor de thuisploeg zit er niets anders op dan de druk nogmaals op te voeren en de aanval in te zetten. De heren van Kampong vinden het tegelijkertijd wel prima, zakken iets in en houden het achterin goed dicht. Bloemendaal heeft meer balbezit en komt een aantal keer dicht bij een doelpunt maar de inzet van onder meer Tim Jenniskens en Boon missen doel of vinden David Harte op hun pad. De wedstrijd eindigt hierdoor in een 0-2 overwinning voor Kampong dat daarmee de derde ‘topploeg’ op rij verslaat.

“Een waanzinnige start, drie topwedstrijden op rij en als je die wint kan je niet anders dan trots zijn op het team,” aldus de trotse coach Alexander Cox voor de camera’s van KampongTV. ‘Het was weer een teamprestatie. “Dit zijn hele moeilijke wedstrijden maar ik zag heel veel oplossingsvermogen aan onze kant dus we hebben het heel goed gedaan.”

Aankomende zondag mogen zowel Bloemendaal als Kampong nog een keer aan de bak. Bloemendaal gaat dan bij Push op bezoek en de heren van Kampong spelen tegen Tilburg.

27 Aug

Caldas maakt trainingsgroep Oranje heren bekend 1 reactie(s)

Bondscoach Max Caldas, heeft de trainingsgroep bekend gemaakt voor de Champions Trophy 2014 van 6-13 december 2014, Bhubaneswar in India. De groep bestaat uit 30 spelers en drie keepers.

Nieuw in de trainingsgroep zijn onder andere Eric Bouwens (Kampong), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Mirco Pruyser (Amsterdam),  Thierry Brinkman (Kampong), Niek van der Schoot (OZ) en Nicki Leijs (Amsterdam).

Wouter Jolie heeft besloten zich het komende half jaar niet beschikbaar te stellen voor Oranje en sluit eventueel daarna weer aan. Klaas Vermeulen en Marcel Balkestein gaven al eerder aan helemaal te stoppen bij het Nederlands elftal.

Trainingsgroep

Seve van Ass H.C. Rotterdam
Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart
Billy Bakker Amsterdamsche H.& B.C.
Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam
Erik Bouwens S.V. Kampong
Roel Bovendeert H.C. Bloemendaal
Thierry Brinkman S.V. Kampong
Jan-Willem Buissant Amsterdamsche H.& B.C.
Jelle Galema M.H.C. Oranje-Zwart
Martijn Havenga S.V. Kampong
Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam
Tom Hiebendaal H.G.C.
Rogier Hofman H.C. Bloemendaal
Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart
Constantijn Jonker S.V. Kampong
Rik van Kan H.G.C.
Robbert Kemperman S.V. Kampong
Nicki Leijs Amsterdamsche H.& B.C.
Floris van der Linden H.G.C.
Pepijn Luijkx S.V. Kampong
Johannes Mooij Amsterdamsche H.& B.C.
Oliver Polkamp H.C. Rotterdam
Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C.
Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal
Niek van der Schoot M.H.C. Oranje-Zwart
Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal
Hidde Turkstra H.C. Rotterdam
Sam van der Ven (GK) H.G.C.
Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C.
Bob de Voogd M.H.C. Oranje-Zwart
Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart
Sander de Wijn S.V. Kampong

14 Aug

Pre-Season Challenge toptoernooi programma

Het jaarlijkse ‘Pre-Season Challenge toptoernooi’ vindt van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus plaats op de velden van Kampong. Op dit toernooi spelen internationale topclubs onderling (oefen)wedstrijden als voorbereiding op nieuwe hockeyseizoen. Ook is er voor alle teams de gelegenheid om te trainen.

Deelnemers dit jaar zijn naar Den Bosch, Hurley, Pinoké, Hdm en Kampong onder andere de Duitse topclubs Mannheimer HC, Uhlenhorst Mülheim, Blau-Weiss Berlin en SC Frankfurt 1880.

De eerste wedstrijd is donderdag 14 augustus (18:30 uur) Den Bosch – Daring (Bel).Het toernooi sluit zondag af met de topwedstrijd Kampong – Uhlenhorst Mülheim (aanvang 14:30).

Goed nieuws voor de hockeyliefhebbers die niet kunnen wachten tot het seizoen begint: alle wedstrijden en trainingen zijn openbaar.

Het toernooiprogramma van de Nederlandse clubs is als volg:

Donderdag 14 augustus:

18:30 uur: Den Bosch – Daring (veld 1)
Canterburg – Pinoké (veld 2)
20:30 uur: Kampong – Manheimer HC (veld 1)
Hdm – Azerbaijan (veld 9)
Hurley – SC Frankfurt 1880 (veld 2)

Zaterdag 16 augustus:

13:00 uur: Blau-Weiss Berlijn – Pinoké (veld 1)
15:00 uur: Kampong – Daring (veld 1)
Duitsland U18 – Hdm (veld 9)
17:00 uur: Hurley – Mannheimer HC (veld 1)

Zondag 17 augustus:

12:30 uur: Hdm – Mannheimer HC (veld 1)
Frankfurt – Pinoké (veld 9)
Canterbury – Hurley (veld 2)
14:30 uur: Kampong – Uhlenhorst Mülheim (veld 1)

 

 

14 Aug

Cox experimenteert tegen buitenlandse tegenstanders

Kampong zag na afgelopen seizoen een aantal zeer ervaren spelers vertrekken. Zowel Roderick Weusthof als Laurence Dochterty, Lukas Siebinga en Bruno van den Bosch stopten op het hoogste niveau en zijn inmiddels ‘vervangen’ door jongere spelers als Loïck Luypaert, Joost van de Vijfeijken, Pepijn Luijkx en Rutger Marres. Met deze nieuwelingen in de selectie verandert er logischerwijs ook het één en ander in de opstelling van de ploeg uit Utrecht. 

Cox

Middels oefenwedstrijden tegen veelal buitenlandse ploegen probeert coach Alexander Cox uit te puzzelen hoe zijn spelers optimaal kunnen presteren. Waar zet hij bijvoorbeeld international Sander de Wijn neer, die zowel op het middenveld als in de verdediging goed uit de voeten kan. “Sander en Loïck (Luypaert, red.) samen achterin zal ongelofelijk sterk zijn, maar ik heb ook veel goede verdedigers,” legt coach Cox zijn afwegingen in het AD/Utrechts Nieuwsblad uit. “We moeten dus kijken hoe we iedereen het beste laten spelen en Sander is daarin natuurlijk een belangrijke pion.”

Afgelopen weekend speelde Kampong tegen het Duitse UHC Hamburg van Moritz Fürste en aankomende week worden er tijdens het ‘Pre-season challenge toptoernooi oefenwedstrijden afgewerkt tegen Manheim, Daring en Uhlenhorst. Cox vertelt dat hij dit seizoen expres meer oefenwedstrijden heeft gepland dan normaal en ook het liefst tegen buitenlandse clubs. ” We wilden tegen sterke ploegen oefenen in plaats van tegen mindere, waar je al snel 3-0 voorstaat en de energie verdwijnt. Je kunt als coach nu ook meer experimenteren en wat makkelijker met je spelers praten. Tegen ploegen uit de hoofdklasse wil je niet altijd alles prijsgeven.”

De heren van Kampong zullen alles uit hun voorbereiding moeten halen om zo sterk mogelijk te beginnen aan de competitie. De ploeg van Cox start het seizoen namelijk met de zware wedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam.

21 Jul

Kampong treft East Grinstead en Dinamo Stroitel in EHL

De Europese Hockey Federatie en de EHL hebben vandaag het speelschema en de poule-indeling van de eerste ronde van de EHL bekend gemaakt. In het nieuwe format strijden vier groepen van drie teams om een plek bij de laatste zestien.

Omdat Bloemendaal en Oranje Zwart al geplaatst zijn voor de KO16 ronde is Kampong heren 1 het enige Nederlandse team dat meedoet aan deze eerste ronde die begin oktober plaats vindt in Barcelona.

Kampong is ingedeeld in poule A samen met Dinamo Stroitel uit Rusland en East Grinstead uit Engeland.

Bekijk hier het volledige schema van deze eerste ronde:

10-12 oktober 2014 – Barcelona 

Vrijdag 10 oktober 2014

10.00 uur Pool C: HC Bra – WKS Grunwald Poznan

12.30 uur Pool D: Kelburne – SV Arminen

15.00 uur Pool B: Monkstown – Racing Club de France

17.30 uur Pool A: East Grinstead – Dinamo-Stroitel

Zaterdag 11 oktober 2014

10.00 uur Pool C: KTHC Rot-Weiss Koln – WKS Grunwald Poznan

12.30 uur Pool D: Atletic Terrassa – SV Arminen

15.00 uur Pool B: Royal Daring – Monkstown

17.30 uur Pool A: SV Kampong – East Grinstead

Zondag 12 oktober 2014

09.30 uur Pool C: KTHC Rot-Weiss Koln – HC Bra

12.00 uur Pool D: Atletic Terrassa – Kelburne

14.30 uur Pool B: Royal Daring – Racing Club de France

17.00 uur Pool A: SV Kampong – Dinamo-Stroitel

20 Jul

Jong Oranje heren beginnen EK met gelijkspel

De heren van Jong Oranje zijn het EK onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen Spanje. In Waterloo werd het 3-3.

Jong Oranje heren EK Spanje RU

De Spanjaarden opende de score al in de eerste minuut via Albert Beltran maar deze vroege voorsprong werd tien minuten later weer teniet gedaan door een doelpunt van Johannes Luijkx. Thierry Brinkman zette de ploeg van Sjoerd Marijne vervolgens nog voor rust aan de leiding. In de tweede helft kwam Spanje echter weer op gelijke hoogte maar leek Bram van der Groesen tien minuten voor tijd de winst voor Nederland veilig te spelen. Twee minuten later stak Eduardo  Garriga daar echter een stokje voor. Hij zette de eindscore op 3-3.

De Jong Oranjemannen spelen dinsdag om 17:00 uur hun tweede poule-wedstrijd tegen Duitsland. Woensdag om 11:15 uur volgt de laatste wedstrijd in poule B tegen Oostenrijk.

14 Jul

Voordaan-middenvelder naar Kampong

Rutger Marres speelt komend seizoen bij Kampong. De middenvelder komt over van Voordaan waar hij vijf seizoenen speelde en tekent voor twee seizoenen.

In een persbericht dat Kampong zondagavond naar buiten bracht vertelt Marres: “Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om bij Kampong te hockeyen. Het is een hele mooie club waar elke wedstrijd veel publiek langs de kant staat. Daarbij is het de kans voor me om een betere hockeyer te worden. Ik ga hier met internationale toppers spelen en daar ga ik heel veel van opsteken. De komende twee jaar wil ik kijken hoe hoog mijn lat ligt.”

Kampongcoach Alexander Cox had de middenvelder al langer in het vizier door zijn sterke fysiek en zijn goede loopvermogen. “Daarnaast is hij jong en ambitieus. Ik heb er vertrouwen in dat hij klaar is voor een volgende stap.”

Naast Marres werd al eerder bekend dat ook Joost van de Vijfeijken (Pinoké), Loïck Luypaert (Dragons) en Pepijn Luijkx (Den Bosch) de overstap naar Kampong maken. Benieuwd naar andere transfers in de hoofdklasse? Klik dan hier voor een overzicht.

Meer nieuws »

Statistieken

Kampong   Oranje Zwart
5 Gescoord 3
0 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 0
3 Punten 0

Fotogalerie

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Schaerweijde (heren)

Kampong Wiegman heren MdW (10)
Kampong van de Vijfeijken heren MdW (14)
Kampong Van de Vijfeijken heren MdW (9)
Kampong Schaerweijde heren MdW Meulenbroek Schürmann Matuszak
Kampong Schaerweijde heren MdW van Slooten
Kampong Schaerweijde heren MdW Merkus Matuszak
Kampong Schaerweijde heren MdW Jonker Meulenbroek
Kampong Schaerweijde heren MdW Kemperman
Kampong Schaerweijde heren MdW Harte Engelkens
Kampong Schaerweijde heren MdW Engelkens de Wert
Kampong Schaerweijde heren MdW Caspers
Kampong Schaerweijde heren MdW Brinkman van Slooten
Kampong Schaerweijde heren MdW (13)
Kampong Caspers heren MdW (8)

Wedstrijdfoto’s: Hurley – Kampong (heren)

Kampong Kemperman Heren MdW (16)
Kampong Hurley Heren MdW van weeren van de Vijfeijken
Kampong Hurley Heren MdW Tromp de Wert
Kampong Hurley Heren MdW Marres Tromp
Kampong Hurley Heren MdW Luypaert
Kampong Hurley Heren MdW Luijkx
Kampong Hurley Heren MdW Luijkx van Weeren
Kampong Hurley Heren MdW Jonker Braaksma
Kampong Hurley Heren MdW Genestet de Wijn
Kampong Hurley Heren MdW De Wert Verhoef
Kampong Hurley Heren MdW (17)
Kampong Hurley Heren MdW (9)
Kampong Hurley Heren MdW (7)
Kampong Heren MdW de Wijn
Kampong heren MdW Luypaert

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Amsterdam (dames)

Kampong de Waard RU
Kampong dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Hoog
Kampong dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Veenendaal
Kampong dames RU Plokker
Kampong Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames Stam van Wijk RU
Kampong Amsterdam dames RU
Jisse Waasdorp RU
Jonker Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Hoog van der Vis
Kampong Amsterdam dames Hoog de Waard RU
Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU
Amsterdam dames RU

Finale Nederland – Australië (dames) in beeld

WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Eastham Nederland Australië dames RU Naomi van As
WK finale Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Paumen Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Oranje Nederland Hoog Australië dames RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Engeland (heren)

Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jonker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jolie
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Hofman
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Argentinië (dames)

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Meijer Sombroek
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU de Goede
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers

Wedstrijdfoto’s: Nieuw-Zeeland – Nederland (heren)

Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU de Wijn
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU jonker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (dames)

Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU Caldas Cox
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU Drost
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU hoog
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Derkx
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje WK dames Paumen

Wedstrijdfoto’s: Zuid-Afrika – Nederland (heren)

Oranje nederland Zuid-Afrika Bakker heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Hertzberger heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU de Wijn
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU van der Weerden
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Vermeulen
Baart Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren Jonker WK RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU Kemperman

Wedstrijdfoto’s: Australië – Nederland (dames)

Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Dirkse van den Heuvel
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kelly Jonker
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Schoenaker Smith
Flanagan Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kenny Lammers
Nederland-Oranje-dames-WK-RU Welten
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Bos
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Waard
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Lammers-WK-dames

Stand Hoofdklasse Indoor B

  GS PT GW GL VL V T DS
Amsterdam 10 28 9 1 0 69 25 44
Kampong 10 24 8 0 2 63 33 30
Hurley 10 15 5 0 5 46 46 0
Amersfoort 10 12 3 3 4 36 38 -2
Oranje Zwart 10 4 1 1 8 23 55 -32
Venlo 10 4 1 1 8 20 60 -40
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo