Sat 21 January 2012 16:00

Kampong

5 -

Relevante wedstrijdverslagen

05 Apr

Uitslagen play-offs 5 april (heren) 4 reactie(s)

Ook bij de heren werden vandaag de eerste play-off wedstrijden gespeeld. Vooral Oranje Zwart deed goede zaken. Uit bij Rotterdam won de ploeg uit Eindhoven met maar liefst 1-3. Rotterdam zal dus morgen minimaal drie keer moeten scoren om nog zicht te houden op een finale plek.

Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (2)

Jolie weerhoudt Jonker van een schot. Credit: Maurice de Wert

Bloemendaal – Kampong: 2-1

Bloemendaal begint goed aan de wedstrijd tegen Kampong. De thuisploeg heeft in eerste helft het betere van het spel maar weet niet langs keeper David Harte te komen. Zo mag cornerspecialist Tom Boon  twee maal aanleggen op kopcirkel maar mist hij beide keren doel. Nadat Constantijn Jonker in de slotfase van de eerste helft een grote kans mist mag Bloemendaal aanleggen voor de derde strafcorner van de wedstrijd. Dit keer speelt Boon een variant op de  tip in maar wederom is het Harte die in de weg ligt en zijn team in de wedstrijd houdt. Wanneer de thuisploeg dan voor de zesde keer aanlegt op kopcirkel is de ban gebroken. Boon sleept Bloemendaal op een terechte voorsprong tegen een wat timide Kampong. De Belg heeft de smaak dan te pakken lijkt het want enkele minuten later tipt hij zijn team ook nog op 2-0. Lang lijkt Bloemendaal zonder tegendoelpunten op weg naar een ideale uitgangspositie voor de uitwedstrijd morgen in Utrecht. Roderick Weusthof steekt daar echter een stokje voor. In de slotfase van de wedstrijd schiet hij de 2-1 binnen voor zijn team. Een belangrijke treffer in dit nieuwe play-off systeem waarbij de uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen. Toch zal Kampong morgen uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog kans maken op een plek in de finale.

Rotterdam – Oranje Zwart: 1-3

Een wat voorzichtige eerste helft in Rotterdam. Een enkele keer wordt er een mooie aanval opgezet maar beide ploegen creëren weinig uitgelezen kansen. Pas na 25 minuten wordt de eerste corner van de wedstrijd toegekend aan Oranje Zwart. Pirmin Blaak redt en ziet zijn ploeg vervolgens ook een strafcorner pakken. Rotterdam speelt een mooie variant die uiteindelijk op de paal belandt. Lang lijken de teams met de brilstand op het scorebord te gaan rusten maar vlak voor het eindsignaal is het toch Rotterdam dat de leiding weet te nemen. Björn Kellerman zet zijn ploeg op 1-0. In de tweede helft krijgen beide teams hier en daar wat kansen maar zowel Blaak als keeper Mark Jenniskens staan hun mannetje. Tot de 50e minuut, dan tipt Jelle Galema, op voorzet van Bob de Voogd, de Eindhovenaren naast Rotterdam. In de slotfase van de wedstrijd krijgen de gasten nog enkele strafcorners die ze niet weten te benutten en dus lijken de ploegen de punten te gaan delen. Zover laat OZ het echter niet komen. Mink van der Weerden pusht zijn team middels een strafbal naar 1-2 en als Thomas Briels vervolgens in de laatste minuut ook nog de 1-3 maakt ziet Rotterdam het finale ticket steeds verder uit zicht verdwijnen. Door deze drie tegendoelpunten zal de ploeg van Reinoud Wolff morgen moeten winnen én minimaal drie keer moeten scoren om nog kans te maken op een plek in de finale.

08 Apr

Kampong – Oranje Zwart 14 reactie(s)

De nummer drie van de ranglijst ontving koploper Oranje Zwart. Een spannend duel waarin het gelijk opging. In de rust stond het 2-2. Dankzij een eigen doelpunt van Joost Rademakers kwam Kampong in de tweede helft even langszij, maar even later zorgde Sander Baart voor de gelijkmaker. Kampong zakt naar de vierde positie en heeft evenveel punten als Amsterdam; een spannende strijd om een plaats in de play-offs. Bekijk de video-samenvatting hieronder.

21 Oct

Kampong in slotfase op gelijke hoogte met Oranje-Zwart 1 reactie(s)

Oranje-Zwart – Kampong 1-1 (1-0)
1-0 Sander Baart, 1-1 Quirijn caspers

Oranje-Zwart leek af te stevenen op een overwinning in Eindhoven, maar twee minuten voor tijd maakte Kampong-speler Quirijn Caspers gelijk. Het team van Michel van den Heuvel staat bekend om zijn lastig te passeren verdediging, maar vandaag moest het op de valreep toch nog een kostbare tegengoal van Kampong incasseren.

Kampong speler Quirijn Caspers maakte in de 68ste minuut de gelijkmaker. Het schot van Robbert Kemperman werd in eerste instantie gepareerd door Mark Jenniskens. In de rebound aarzelde de aanvoerder van Kampong Quirijn Caspers geen moment en sloeg hij met zijn backhand de bal achter keeper Mark Jenniskens.

Caspers was het na afloop wel eens met de uitslag. “Ik vond de het gelijke spel wel terecht en verdiend. Het was een gelijkwaardige strijd. Een beetje saai misschien dat het maar 1-1 was, het had net zo goed 3-3 kunnen zijn”, aldus Quirijn Caspers.

Roderick Weusthof maakte vandaag al zijn rentree op het veld. De blessure van de topscorer van de hoofdklasse valt gelukkig mee. Kampong had een speciaal wisselschema gemaakt, zodat Weusthof vooral offensief zijn bijdrage kon leveren. Weusthof werd zelfs een paar keer in stelling gebracht, maar wist geen van de mogelijkheden te verzilveren.

Door het gelijke spel van de Eindhovenaren raken zij de koppositie kwijt aan Bloemendaal. Het Kampong van Alexander Cox staat op een mooie derde plaats met slechts twee punten minder dan de koploper.

Foto: Maurice de Wert

02 Oct

Kampong-mannen nipt langs Oranje Zwart 12 reactie(s)

De hockeymannen van Kampong hebben zondag op eigen veld Oranje Zwart met 2-1 verslagen. De uitslag doet anders vermoeden, maar de thuisploeg speelde een redelijke dominante wedstrijd tegen de Eindhovense tegenstander.

Na een kwartier kwam de thuisploeg nog op 0-1 door Jelle Galema, maar dat werd vijf minuten later goedgemaakt door Constantijn Jonker. Dit leverde direct de ruststand op. “We hadden toen al wel grip op de wedstrijd, het kwam alleen niet in de score tot uiting”, zo stelt manager Rick Volkers.  “We maakten het niet af, maar waren duidelijk beter. Dit was ook te zien in de cornerverhouding.”

Na rust zette Kampong de lijn voort, wat in de 43e minuut door Bruno van den Bosch werd omgezet in een 2-1 voorsprong. Oranje-Zwart eindigde de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart voor international Bob de Voogd (foto).

Oranje Zwart blijft na zondag de rode lantaarn drager met twee punten uit vijf duels. Kampong pakt drie punten en staat daarmee op een achtste plek.

Bron: Persbericht Kampong

20 Mar

Audio: Reactie Kampongers Van der Struijk en Van Essen 1 reactie(s)

Kampong-coach Michiel van der Struijk en keeper Derek van Essen geven hun reactie na de verloren wedstrijd tegen Oranje Zwart (1-2). Klik hier om de reactie van Van der Struijk te beluisteren, voor de reactie van Van Essen, klik hier.

04 Oct

OZ wil deze week gat slaan

Op het gezicht van Niek van der Schoot stond na afloop van het gewonnen duel met Kampong (1-3) een brede grijns. Hij maakte gisteren de 0-2 voor Oranje Zwart, zijn derde treffer in een seizoen dat nog maar net is begonnen. Van der Schoot was zelf vooral blij dat hij ditmaal met een ‘echt schot’ scoorde. “Meestal maak ik een doelpunt uit een tip-inn. Voor een spits is dit wel een keertje lekker.” OZ, na vier duels ongeslagen, klom gisteren dankzij de eenvoudige winst op Kampong naar de tweede plaats in de hoofdklasse achter Pinoké. De winst op Kampong zou weleens de inleiding kunnen zijn voor een negen-punten-week, constateerde Van der Schoot, alvast vooruitkijkend naar de ontmoetingen met Tilburg (woensdag) en HDM (zondag). Van der Schoot: “We kunnen de komende dagen een gat gaan slaan met de concurrentie.” Marijne was gisteren in zijn sas met het sterke spel van OZ. Hij verweet zijn team alleen dat het, met name in de tweede helft, niet vaker had gescoord. Alleen Sander Baart maakte na rust een doelpunt. “Als je zoveel overwicht hebt, moet je er echt een paar maken”, reageerde hij. Eindhovens Dagblad

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

13 Dec

Oranje heren na shoot-outs langs België 4 reactie(s)

De Nederlandse heren hebben zich op het nippertje geplaatst voor de strijd om de vijfde plek. De ploeg van Max Caldas verspeelde een 2-0 voorsprong waarna het duel middels shoot-outs beslist moest worden. 

Nederland België Baart Dohmen

Oranje kende een goede start tegen België, dat aantrad zonder de geblesseerde hoofdklasse spelers Loïck Luypaert en Simon Gougnard, en wist al binnen enkele minuten twee corners te veroveren. Keeper Vincent Vanasch stond echter goed in de weg van een vroege voorsprong voor de ploeg van Max Caldas waarna de Belgen ook Pirmin Blaak een aantal keer het vuur voor de schenen wisten legden. Na elf minuten spelen was het toch Nederland dat de score opende toen Jeroen Hertzberger op kopcirkel mooi wegdraaide van zijn tegenstander om zo uit de draai de 1-0 knap binnen te schieten. Hierna zetten de Belgen weer wat aan, zo waren er goede kansen voor Thomas Briels en moest Blaak ook in actie komen bij een corner van Tom Boon. Op slag van rust gaf Sander Baart de ploeg van Max Caldas weer wat lucht door, wederom op goed aangeven van Van der Horst, de 2-0 middels een listig lobje langs Vanasch te pushen.

Naarmate de tweede helft vorderde drongen de Belgen meer en meer aan. Hoewel Blaak met een aantal sterke reddingen zijn doel schoon wist te houden kon hij niet voorkomen dat Boon vroeg in het slotkwart van dichtbij de aansluitingstreffer kon binnen pushen en zo de spanning in de wedstrijd terug bracht. Met nog enkele minuten op het scorebord besloot coach Delmee zijn keeper te verwisselen voor een extra veldspeler waarna Oranje een corner kreeg toegewezen en de 3-1 een feit leek. Leek, want de push van Mink van der Weerden werd er knap uitgelopen waarna België in de slotminuut ook op kopcirkel aan mocht leggen. De Red Lions grepen daar via een rake tip-inn van Tanguy Cosyns hun laatste kans waardoor de wedstrijd middels shoot-outs beslist moest worden. Doordat alle Nederlandse pogingen doel troffen en de speciaal ingebrachte Jaap Stockmann tot twee maal toe redding bracht gaan de Oranje heren zondag spelen om de vijfde plek. In dit duel treft het Argentinië dat met 1-2 won Engeland.

25 Nov

Video: Loick Luypaert heeft power weer terug in de benen

De heren van Kampong revancheerden zich zondag voor de nederlaag tegen Rotterdam. In het Wagener Stadion werd Amsterdam overklast en met 0-3 verslagen. Verdediger en cornerspecialist Loïck Luypaert kijkt in een interview met KampongTV terug op de eerste seizoenshelft bij zijn nieuwe club en zijn valse start waarin de Belgische international de eerste competitiewedstrijden moest missen door een schouderblessure. 

17 Nov

De Wijn: ‘Ik voelde het al een paar weken aankomen, we maakten het onszelf te moeilijk’

De heren van Kampong verloren afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen en moeten daardoor de koppositie uit handen geven. Verdediger Sander de Wijn miste vooral wat scherpte in de eindfase, zo vertelde hij in gesprek met de NOS.

“De wedstrijd werd beslist in de aanvallende 23 van beide ploegen en daar was Rotterdam vandaag net wat scherper dan wij. Ik denk wel dat wij meer cirkelpenetratie en kansen hebben gehad alleen zij gingen er wat beter mee om.” Op een handjevol kansen na liet Kampong, mede door sterk keeperswerk van Pirmin Blaak, ook een stuk of acht corners onbenut. “Ja, hij stond zeker een aantal keer goed in de weg,” beaamt De Wijn, die uitspreekt veel vertrouwen te hebben in de corners van zowel Loïck Luypaert als van Havenga. “Ze hebben allebei gewoon een hele goede corner en Loick een hoog percentage maar vandaag was een dag dat ze er een keer niet in gingen en dat kan ook gebeuren.”

De nederlaag tegen Rotterdam komt voor de verdediger niet als een verrassing. “Ik voelde het al een paar weken aan komen dat we het onszelf te moeilijk maakten en onze kansen niet benutten. Maar ja, iedereen verliest een keer in een seizoen en misschien is het wel weer even goed. Volgende week wacht weer een nieuwe topper.” Komend weekend treft Kampong in de laatste wedstrijd voor de winterstop Amsterdam. “Het wordt een pittig potje,” blikt De Wijn vooruit. “Er staat nu een ander Amsterdam dan aan het begin van het seizoen dus het wordt weer een wedstrijd op het scherpst van de snede. Ik ik kijk er nu al naar uit.”

Tot slot werd De Wijn nog gevraagd naar de berichten die afgelopen week naar buiten kwamen over dat de spelers van Kampong wat salaris zouden inleveren om het financiële gat van de club wat te dichten. “Een paar berichten geven het niet helemaal goed  weer,” verduidelijk de international. “Wij hoeven niets te doen maar voelen ons aangesproken om ze daarbij te helpen. Die mogelijkheden onderzoeken we nu en iedereen staat daar vrijwillig in. Niemand hoeft zich daarbij verplicht te voelen. (..) Onze taak blijft het spelen en vooralsnog, op vandaag even na, gaat het goed.”

Beluister het hele interview met Sander de Wijn, die ook vertelt over hoe het nieuwe 4×15 internationale systeem hem bevalt, hieronder terug:

05 Nov

‘Caldas zei: Hoi, gefeliciteerd, ik zie je maandag’

Bondscoach Max Caldas maakte vandaag zijn selectie voor de Champions Trophy bekend. Naast een grote groep van de ‘gevestigde orde’ maken ook drie jongens hun debuut. Eén van deze debutanten is Martijn Havenga die vier jaar geleden zijn laatste interland met Jong Oranje speelde.

Bloemendaal Kampong MdW Havenga Schuurman

(c) Maurice de Wert

“Gistermiddag werd iedereen gebeld,” vertelt de verdediger van Kampong. “Ik moest best lang wachten, denk dat ik één van de laatste was maar uiteindelijk was het eigenlijk maar een heel kort gesprek. Dat had Max van tevoren ook aangegeven want je kan niet in een uur met meer dan 30 mensen uitgebreid gaan bellen. Wat hij zei? Hij zei iets van: Hoi, gefeliciteerd, ik zie je maandag’ en toen hing ‘ie weer op. Ik dacht echt ‘holy shit, what just happend?’. En toen ben ik een huisgenoot die thuis was ongeveer in de armen gevlogen en moest ik het op de familie whatsapp zetten, want dat had ik aan mijn zusje beloofd. Maar ja, dan gaat iedereen natuurlijk gelijk bellen dus uiteindelijk resulteerde dat in een soort van conference call met mijn hele familie. Ze waren allemaal heel trots en blij en ik zelf natuurlijk ook.”

Deze selectie is iets waar Havenga lang op heeft gehoopt. De verdediger doorliep verschillende nationale jeugdelftallen en speelde in 2010 zijn laatste toernooi met Jong Oranje dat op dat EK, onder leiding van Max Caldas, goud won. Hij vertelt dat Oranje wel altijd zijn doel is gebleven. “Daar ben ik ook echt mijn best voor blijven doen en daarom heb ik onder andere ook de stap van Laren naar Kampong gemaakt. Zo hoopt ik eventueel ook de stap richting het Nederlands elftal te kunnen maken, en je zou nu kunnen zeggen dat dat goed heeft uitgepakt,” grinnikt de nieuwbakken international.

Begin december gaat voor Havenga en de rest van de Oranje selectie van Max Caldas de Champions Trophy in India van start. Waar kijkt de verdediger het meest naar uit? “Ik vind het vooral heel vet dat ik mijn eerste interland ga spelen en ja, ook de hele ervaring van het toernooi zelf natuurlijk!”

30 Oct

Ouendag: ‘Ik wil langzaamaan wel naar een plek als eerste keeper’ 2 reactie(s)

De meest onderbelichte spelers bij teamsporten en dus ook in de hoofdklasse zijn waarschijnlijk de tweede keep(st)ers. Ze trainen net zo hard als ieder ander maar maken meestal weinig tot geen speelminuten bij het eerste team. Leidt dat soms tot frustratie of is het wel lekker die plek op de achtergrond? Vanaf deze week spreekt Hoofdklassehockey.nl wekelijks met een tweede keep(st)er uit de hoofdklasse.

Bram Ouendag begon zijn keeperscarrière bij Houten, speelde daarna bij SCHC en is nu sinds vorig seizoen tweede keeper bij Kampong. De 20-jarige goalie heeft het er goed naar zijn zin, maakte onder andere minuten in de EHL, leert veel van David Harte maar wil over niet al te lange tijd zelf ook eerste keeper worden.

KAMPONG-HEREN 1 Bram Ouendag

Hoe lang keep je al?

Ik kom oorspronkelijk van Houten en toen ik in de D1 zat werden met zaalhockey de D1 en D2 over drie teams verdeeld maar er waren maar twee keepers. Daardoor ben ik gaan keepen en ik vond het eigenlijk zo leuk dat ik er in de C mee ben doorgegaan op het veld. Twee jaar later ben ik naar Stichtsche gegaan en ik heb daar de rest van mijn jeugd gekeept en vervolgens ook als tweede keeper met het eerste meegedaan. Dus dat was een beetje de combinatie tussen eerste keeper in A1 en tweede keeper bij heren 1.

Waarom ben je vervolgens naar Kampong over gestapt?

SCHC degradeerde en toen zijn zowel ik als Stichtsche gaan kijken wat we wilden. In eerste instantie zou ik daar blijven maar ik werd gebeld door Alexander Cox of ik als tweede keeper naar Kampong wilde komen. Het was voor mij een grote kans om op zo’n niveau mee te kunnen trainen en bijvoorbeeld de EHL mee te maken. Of ik bij SCHC eerste keeper kon worden? Nou, ik had niet 100% garantie, er kwam ook een andere keeper dus we zouden het samen moeten uitvechten. Ik denk dat ik daar zeker wel een aantal wedstrijden in het eerste had kunnen spelen maar ben voor mijn ontwikkeling toch naar Kampong gegaan en nog steeds heel blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb nu al zoveel meegemaakt. We zijn naar Frankrijk en Spanje geweest voor de EHL, vorig jaar speelden we de play-offs en daarnaast is het een superleuk team en leer ik heel veel.

Je hebt nu David Harte voor jou staan. Een hele sterke keeper. Heeft hij een groot aandeel in jouw ontwikkeling?

Ja, zeker. Bij SCHC stond ik ook al achter hem. Hij is een jaar eerder naar Kampong gegaan dus toen Alexander me belde was hij ook zeker een reden ik niet echt heb getwijfeld over die stap. Ik vind hem op het moment een van de beste keepers te wereld. Ik kan goed met hem opschieten en ook heel veel van hem leren.

Dus er is ook geen sprake van concurrentie?

Nee, want David is gewoon de beste van ons twee en daarbij is hij 26 en ik 20 dus er is zo’n groot gat wat betreft ervaring dus daar is verder ook geen twijfel over mogelijk. Aan de ene kant is het natuurlijk wel fijn dat dat zo helder is maar aan de andere kant is het ook lastig want op niveau zou ik hem niet zo snel kunnen passeren. Maar goed, dat wist ik van tevoren dus ik ben verder heel blij met mijn plek hier.

Wat vind je het lastigste aan jouw positie als tweede keeper?

Ik ben tweede keeper van het eerste en eerste keeper van het tweede en ik vind het soms lastig om mijn aandacht tussen die twee te verdelen. Bij Heren 1 wordt logischerwijs verwacht dat je er altijd bent en altijd 100% geeft maar het tweede wil ook een keeper op de trainingen en dat je er zo vaak mogelijk bij bent. Dus die combinatie is soms wel moeilijk. Ik train en ga op zondag sowieso altijd mee met het eerste, daar is Alexander ook heel duidelijk in en dat is voor mezelf ook wel leuk aangezien je dan het dichtst bij de punten bent die worden gehaald. Daarbij gaat het de rest van de week voornamelijk ook over de wedstrijd van de zondag ervoor. Maar daarna of daarvoor probeer ik wel altijd met het tweede mee te doen, het kan soms alleen niet door de reisafstand of doordat we met Heren 1 naar het buitenland zijn ofzo.

Heb je al veel minuten in de hoofdklasse mogen maken?

Ik heb bij SCHC op mijn zeventiende al mijn debuut gemaakt doordat David verplichtingen had met het nationale team van Ierland. Bij Kampong heb ik vorig seizoen ook al aardig wat gespeeld omdat hij toen last had van een rugblessure en dit seizoen heb ik in de EHL wat minuten mogen maken maar nog niet in de reguliere competitie. Misschien komt dat nog in de tweede helft aangezien David misschien meedoet met de Hockey India League.

Welke waren het meest memorabel?

Mijn debuut bij SCHC was heel bijzonder. Toen speelde ik op een woensdagavond tegen Schaerweijde, destijds een grote concurrent van Stichtsche. Mijn ouders, vriendin en een aantal goede vrienden stonden langs de lijn en toen heb ik ook echt een goede wedstrijd gespeeld. Het was heel spannend  dus die was voor mij wel memorabel. Verder was mijn EHL debuut in Lille ook heel bijzonder maar als ik moet kiezen ga ik toch voor die woensdagavond.

Heb je voor jezelf een doel van wanneer je eerste keeper wil zijn?

Het is altijd een beetje lastig om te bedenken wanneer je een stap omlaag gaat doen als eerste keeper of een stap omhoog als tweede. Vorig seizoen heb ik er nog voor gekozen om als tweede keeper te blijven en me zoveel mogelijk te ontwikkelen maar ik ben nu twintig en wil zo langzamerhand wel naar een plek als eerste keeper toe. Het hangt ook een beetje af van de mogelijkheden die zich voordoen. Het kan zijn ik na dit seizoen die stap maak maar het zou ook net zo goed het jaar erna kunnen zijn. Ik ben een beetje zoekende en probeer nu al een beetje rond te kijken. Of de overgangsklasse ook een optie zou zijn? Ja, zeker. Ik denk dat het vrij lastig is om in de hoofdklasse te blijven aangezien er maar twaalf plekken zijn waarvan er een aantal totaal niet ter discussie staan. Wel zul je, om een bepaald trainingsniveau te behouden, niet lager moeten gaan dan de overgangsklasse.

Zijn er nog vooroordelen over (tweede) keepers die je uit de wereld zou willen hebben?

Wat mij vaak voorkomt is dat als je de bal hard op je lichaam krijgt sommige mensen reageren van: hoezo doet dat pijn, je hebt toch bescherming aan? Mensen denken blijkbaar dat een keeper zoveel spullen aanheeft dat ‘ie geen pijn kan hebben en dat is toch wel een misverstand want er zijn jongens die zulke snelheden bereiken dat het echt niet uitmaakt hoeveel protectie je draagt. Af en toe raken ze je ook verkeerd maar ja, dat is ook part of the job.

Vorig jaar werden jullie eerste in de reguliere competitie en ook nu is Kampong weer koploper. Zijn jullie dit jaar beter?

Ik denk niet perse beter maar vooral anders. Vorig jaar hadden we met spelers als Roderick Weusthof, Laurence Docherty en Bruno van den Bosch wat meer ervaring. Dit seizoen hebben we een wat jonger team maar dat geeft ook meer ruimte voor meer energie en het zorgt ervoor dat andere jongens de leidende rol oppakken. Hoe het uiteindelijk eindigt weet je nooit maar ik denk wel dat we dit seizoen weer ver kunnen komen. Vorig week hadden we tegen Schaerweijde even een iets minder weekend maar dat hebben we meer dan goed herstelt tegen HGC en ik hoop dat we die lijn zullen doortrekken naar Pinoké en naar het volgende weekend.

28 Oct

Video: De Wijn is blij dat hij woord kon houden

Na afloop van de gelijkspelen tegen Oranje Zwart en Schaerweijde liet Kampong verdediger Sander de Wijn optekenen dat Kampong zich zou herpakken. In een interview met KampongTV vertelt hij na de wedstrijd tegen HGC onder andere dat hij en zijn teamgenoten allemaal de taken scherper uitvoerde en zo terecht de topper wonnen. Bekijk hier het hele interview.

12 Oct

EHL: Kampong middels zevenklapper door naar laatste zestien

Nadat Kampong zaterdag in de thriller tegen East Grinstead nog op het randje van uitschakeling had gestaan won de ploeg van Alexander Cox vandaag overtuigend met 7-1 van Dinamo Stroitel. Hiermee is een plek bij de laatste zestien een feit.

Kampong EHL Joost van de Vijfeijken

Joost van de Vijfeijken maakte zijn eerste en tweede EHL doelpunt. (c) Maurice de Wert

De toon van de wedstrijd werd al in de eerste kwart gezet. Loïck Luypaert, Constantijn Jonker en Joost van de Vijfeijken zetten de Utrechtse formatie binnen een kwartier op 3-0 waardoor Dinamo Stroitel toen eigenlijk al wist dat de volgende ronde er niet in zou zitten. Het niveauverschil was, in tegenstelling tot gister in de thriller tegen East Grinstead, zeer groot getuige het gemak waarmee de ploeg van Alexander Cox om de Russen voorbij speelde.

Nadat wederom Jonker en van de Vijfeijken de score nog voor rust opvoerde naar 5-0 tekende Philip Meulenbroek in het derde kwart, middels een snoeiharde backhand, voor de 6-0. Hierna leken de Utrechtse heren het wel welletjes te vinden. Luypaert mocht in de slotminuten van de wedstrijd nog een keer aanleggen op kopcirkel en bracht met zijn tweede van de dag de stand nog naar 7-0. Vlak hierna werd de ingebrachte tweede keeper Bram Ouendag overtroefd door Pavel Plesetskiy die de eindstand bepaalde op 7-1.

Met deze zege is Kampong door naar de laatste zestien. Deze, en de finale rondes, vinden tijdens het paasweekend plaats op Bloemendaal. Voor Oranje Zwart en Bloemendaal begint daar het EHL-seizoen.

Naast Kampong plaatsten ook Royal Daring, Rot Weiss Köln en SV Arminen zich voor de volgende ronde.

11 Oct

EHL: Kampong in slotminuten langs East Grinstead

De heren van Kampong zijn hun EHL avontuur van dit seizoen gestart met een ware thriller. In het zeer vermakelijke duel met East Grinstead leek de Utrechtse formatie lange tijd op weg naar directe uitschakeling. Goals van Martijn Havenga en Constantijn Jonker in de slotminuten voorkwamen dit en daarmee heeft Kampong tegen Dinano Stroitel aan een gelijkspel genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

Kampong East Grinstead EHL MdW (3)

Blijdschap na de 3-2 van Jonker. (c) Maurice de Wert

De wedstrijd tussen East Grinstead, dat vrijdag met 4-3 van Dinamo Stroitel won, en Kampong kende een aftastend maar gelijk opgaande start die zich voornamelijk tussen de 23-meterlijnen afspeelde. Alleen Sander de Wijn, en Constantijn Jonker in de rebound, kregen in de eerste kwart kansen de score te openen maar beide stuitten op de sterk-keepende Patrick Smith. Bij aanvang van het tweede kwart leek de ploeg van coach Alexander Cox een tandje bij te schakelen. Binnen de kortste keren kreeg Jonker wederom kansen op de openingstreffer maar vond hij telkens Smith op zijn pad. De strafcorner die hij vervolgens wist te forceren liep, door een stopfout van Quirijn Caspers, ook op niets uit. Toen East Grinstead vijf minuten voor rust aan de andere kant van het veld ook een korte hoekslag kreeg toegekend was het wel raak. Met een harde en haarscherpe sleep opende Mark Gleghorne de score voor de Engelsen.

In de tweede helft moest de Utrechtse formatie alles op alles zetten om die aansluitingstreffer te maken tegen het goed-spelende East Grinstead. Verliezen zou namelijk betekenen dat het Europese avontuur na dit weekend over zou zijn. Met de 1-1 die Robbert Kemperman negen minuten na rust, op voorzet van Jonker, maakte leek hij het tij voor zijn ploeg te keren. Leek, want de Engelsen lieten zich niet van de wijs brengen. Een minuut voor het verstrijken van het derde kwart lukte het Gleghorne om, na mooi voorbereidend werk van Ashley Jackson, de Engelsen wederom op voorsprong te zetten.

Nadat de ploegen zich, door lichtproblemen aan de start van het allesbepalende laatste kwart, een kwartier terug trokken in de kleedkamers, moest de Utrechtse formatie alles uit de kast trekken om in ieder geval een gelijkspel uit de strijd te slepen. Even leek Loïck Luypaert Kampong op gelijke hoogte te slepen maar door het te vroeg inlopen van Pepijn Luykx moest de corner overgenomen worden. Deze belandde vervolgens op het hoofd van de lijstopper waarna Martijn Havanga plaats mocht nemen op de stip. De verdediger, die goed speelde, pushte deze enkele minuten voor tijd koelbloedig binnen en redde zijn ploeg daarmee van directe uitschakeling. Jonker maakte de vreugde bij Kampong vervolgens helemaal compleet door na een mooie voorzet van Luykx in de slotminuten eindelijk keeper Smith te verschalken en de overwinning veilig te spelen.

“We speelden in de eerste helft niet goed maar in het laatste kwart hadden we de bovenhand. Ik hoop dat we morgen goed te spelen en de volgende ronde bereiken” aldus coach Alexander Cox die voor de camera’s van EHLtv Robbert Kemperman kroonde tot man of the match.

Morgen speelt de Kampong in hun tweede en laatste pouleduel tegen Dinamo Stroitel. Hierin heeft het aan een gelijkspel genoeg om een plek bij de laatste zestien te bemachtigen. Bekijk hier alle uitslagen in het toernooi tot nu toe.

Meer nieuws »

Statistieken

Kampong   Oranje Zwart
5 Gescoord 3
0 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 0
3 Punten 0

Fotogalerie

Foto’s: Oranje dames winnen ook in officieel interland van Oosterburen

Nederland - Duitsland Oranje dames Keetels RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Dirkse van den Heuvel Hoog RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Hoog RU
Nederland - Duitsland Oranje dames Magis RU
Nederland Oranje dames RU Bos
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Bos Sombroek
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Dirkse van den Heuvel
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Hoog
Nederland - Naomi van As Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Van Maasakker van Geffen
Nederland Oranje dames RU
Frank Duitsland  dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Keetels
Duitsland dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU van Geffen
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten
Nederland Drost van As Oranje dames RU
Kruger Duitsland dames RU
Nederland Oranje dames RU
Duitsland dames RU
Fans RU
Scheidsrechters RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Müller de Waard
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten Müller
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Paumen Oranje dames RU
Nederland - Magis Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Keetels

Foto’s: Oranje dames winnen eerste oefenduel van Duitsland

Nederland - Duitsland Oranje dames RU Verschoor
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Paumen
Nederland - Verschoor Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Van der Pols
Ellen Hoog Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Welten Oranje dames RU
Nederland -  Oranje dames RU
interland Zwolle RU
Zwolle RU
Nederland - Sombroek Oranje dames RU
Nederland - Paumen Oranje dames RU
Frank Duitsland  dames RU
Duitsland  dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Jamilon Mülders RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland - Van Geffen Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Naomi van As
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Welten
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Nunnink
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU Magis
Duitsland dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland  Oranje dames RU
Welten van Geffen Marijne RU
fans Zwolle
fans Zwolle RU
van Maasakker fans RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland - Duitsland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Oranje dames RU
Nederland Naomi van As Oranje dames RU

Wedstrijdfoto’s: Marijne succesvol bij debuutwedstrijd

Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU Dirkse van den Heuvel
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Nunnink
Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU
Oranje Nederland België dames RU de Groof
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU Hoog
Oranje Nederland België dames RU Drost
Oranje Nederland België dames RU
publiek regen RU
Oranje Nederland België dames RU Dirkse van den Heuvel
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU Drost
Oranje Nederland België dames RU Nunnink
Oranje Nederland België dames RU Welten
Sinia België dames RU
Oranje Nederland België dames RU Welten de Groof
Oranje Nederland België dames RU Naomi van As
Oranje Nederland België dames RU van Geffen
Oranje Nederland dames RU
Oranje Nederland België dames RU Paumen
Oranje Nederland België dames RU Welten

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Schaerweijde (heren)

Kampong Wiegman heren MdW (10)
Kampong van de Vijfeijken heren MdW (14)
Kampong Van de Vijfeijken heren MdW (9)
Kampong Schaerweijde heren MdW Meulenbroek Schürmann Matuszak
Kampong Schaerweijde heren MdW van Slooten
Kampong Schaerweijde heren MdW Merkus Matuszak
Kampong Schaerweijde heren MdW Jonker Meulenbroek
Kampong Schaerweijde heren MdW Kemperman
Kampong Schaerweijde heren MdW Harte Engelkens
Kampong Schaerweijde heren MdW Engelkens de Wert
Kampong Schaerweijde heren MdW Caspers
Kampong Schaerweijde heren MdW Brinkman van Slooten
Kampong Schaerweijde heren MdW (13)
Kampong Caspers heren MdW (8)

Wedstrijdfoto’s: Hurley – Kampong (heren)

Kampong Kemperman Heren MdW (16)
Kampong Hurley Heren MdW van weeren van de Vijfeijken
Kampong Hurley Heren MdW Tromp de Wert
Kampong Hurley Heren MdW Marres Tromp
Kampong Hurley Heren MdW Luypaert
Kampong Hurley Heren MdW Luijkx
Kampong Hurley Heren MdW Luijkx van Weeren
Kampong Hurley Heren MdW Jonker Braaksma
Kampong Hurley Heren MdW Genestet de Wijn
Kampong Hurley Heren MdW De Wert Verhoef
Kampong Hurley Heren MdW (17)
Kampong Hurley Heren MdW (9)
Kampong Hurley Heren MdW (7)
Kampong Heren MdW de Wijn
Kampong heren MdW Luypaert

Wedstrijdfoto’s: Kampong – Amsterdam (dames)

Kampong de Waard RU
Kampong dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Hoog
Kampong dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Veenendaal
Kampong dames RU Plokker
Kampong Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames Stam van Wijk RU
Kampong Amsterdam dames RU
Jisse Waasdorp RU
Jonker Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU Hoog van der Vis
Kampong Amsterdam dames Hoog de Waard RU
Amsterdam dames RU
Kampong Amsterdam dames RU
Amsterdam dames RU

Finale Nederland – Australië (dames) in beeld

WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Eastham Nederland Australië dames RU Naomi van As
WK finale Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Paumen Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Oranje Nederland Hoog Australië dames RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Engeland (heren)

Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jonker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jolie
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Hofman
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Argentinië (dames)

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Meijer Sombroek
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU de Goede
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers

Wedstrijdfoto’s: Nieuw-Zeeland – Nederland (heren)

Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU de Wijn
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU jonker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU

Stand Hoofdklasse Indoor B

  GS PT GW GL VL V T DS
Amsterdam 10 28 9 1 0 69 25 44
Kampong 10 24 8 0 2 63 33 30
Hurley 10 15 5 0 5 46 46 0
Amersfoort 10 12 3 3 4 36 38 -2
Oranje Zwart 10 4 1 1 8 23 55 -32
Venlo 10 4 1 1 8 20 60 -40
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo