Sat 21 January 2012 16:00

Kampong

5 -

Relevante wedstrijdverslagen

05 Apr

Uitslagen play-offs 5 april (heren) 4 reactie(s)

Ook bij de heren werden vandaag de eerste play-off wedstrijden gespeeld. Vooral Oranje Zwart deed goede zaken. Uit bij Rotterdam won de ploeg uit Eindhoven met maar liefst 1-3. Rotterdam zal dus morgen minimaal drie keer moeten scoren om nog zicht te houden op een finale plek.

Bloemendaal Kampong MdW Jonker Jolie (2)

Jolie weerhoudt Jonker van een schot. Credit: Maurice de Wert

Bloemendaal – Kampong: 2-1

Bloemendaal begint goed aan de wedstrijd tegen Kampong. De thuisploeg heeft in eerste helft het betere van het spel maar weet niet langs keeper David Harte te komen. Zo mag cornerspecialist Tom Boon  twee maal aanleggen op kopcirkel maar mist hij beide keren doel. Nadat Constantijn Jonker in de slotfase van de eerste helft een grote kans mist mag Bloemendaal aanleggen voor de derde strafcorner van de wedstrijd. Dit keer speelt Boon een variant op de  tip in maar wederom is het Harte die in de weg ligt en zijn team in de wedstrijd houdt. Wanneer de thuisploeg dan voor de zesde keer aanlegt op kopcirkel is de ban gebroken. Boon sleept Bloemendaal op een terechte voorsprong tegen een wat timide Kampong. De Belg heeft de smaak dan te pakken lijkt het want enkele minuten later tipt hij zijn team ook nog op 2-0. Lang lijkt Bloemendaal zonder tegendoelpunten op weg naar een ideale uitgangspositie voor de uitwedstrijd morgen in Utrecht. Roderick Weusthof steekt daar echter een stokje voor. In de slotfase van de wedstrijd schiet hij de 2-1 binnen voor zijn team. Een belangrijke treffer in dit nieuwe play-off systeem waarbij de uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen. Toch zal Kampong morgen uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog kans maken op een plek in de finale.

Rotterdam – Oranje Zwart: 1-3

Een wat voorzichtige eerste helft in Rotterdam. Een enkele keer wordt er een mooie aanval opgezet maar beide ploegen creëren weinig uitgelezen kansen. Pas na 25 minuten wordt de eerste corner van de wedstrijd toegekend aan Oranje Zwart. Pirmin Blaak redt en ziet zijn ploeg vervolgens ook een strafcorner pakken. Rotterdam speelt een mooie variant die uiteindelijk op de paal belandt. Lang lijken de teams met de brilstand op het scorebord te gaan rusten maar vlak voor het eindsignaal is het toch Rotterdam dat de leiding weet te nemen. Björn Kellerman zet zijn ploeg op 1-0. In de tweede helft krijgen beide teams hier en daar wat kansen maar zowel Blaak als keeper Mark Jenniskens staan hun mannetje. Tot de 50e minuut, dan tipt Jelle Galema, op voorzet van Bob de Voogd, de Eindhovenaren naast Rotterdam. In de slotfase van de wedstrijd krijgen de gasten nog enkele strafcorners die ze niet weten te benutten en dus lijken de ploegen de punten te gaan delen. Zover laat OZ het echter niet komen. Mink van der Weerden pusht zijn team middels een strafbal naar 1-2 en als Thomas Briels vervolgens in de laatste minuut ook nog de 1-3 maakt ziet Rotterdam het finale ticket steeds verder uit zicht verdwijnen. Door deze drie tegendoelpunten zal de ploeg van Reinoud Wolff morgen moeten winnen én minimaal drie keer moeten scoren om nog kans te maken op een plek in de finale.

08 Apr

Kampong – Oranje Zwart 14 reactie(s)

De nummer drie van de ranglijst ontving koploper Oranje Zwart. Een spannend duel waarin het gelijk opging. In de rust stond het 2-2. Dankzij een eigen doelpunt van Joost Rademakers kwam Kampong in de tweede helft even langszij, maar even later zorgde Sander Baart voor de gelijkmaker. Kampong zakt naar de vierde positie en heeft evenveel punten als Amsterdam; een spannende strijd om een plaats in de play-offs. Bekijk de video-samenvatting hieronder.

21 Oct

Kampong in slotfase op gelijke hoogte met Oranje-Zwart 1 reactie(s)

Oranje-Zwart – Kampong 1-1 (1-0)
1-0 Sander Baart, 1-1 Quirijn caspers

Oranje-Zwart leek af te stevenen op een overwinning in Eindhoven, maar twee minuten voor tijd maakte Kampong-speler Quirijn Caspers gelijk. Het team van Michel van den Heuvel staat bekend om zijn lastig te passeren verdediging, maar vandaag moest het op de valreep toch nog een kostbare tegengoal van Kampong incasseren.

Kampong speler Quirijn Caspers maakte in de 68ste minuut de gelijkmaker. Het schot van Robbert Kemperman werd in eerste instantie gepareerd door Mark Jenniskens. In de rebound aarzelde de aanvoerder van Kampong Quirijn Caspers geen moment en sloeg hij met zijn backhand de bal achter keeper Mark Jenniskens.

Caspers was het na afloop wel eens met de uitslag. “Ik vond de het gelijke spel wel terecht en verdiend. Het was een gelijkwaardige strijd. Een beetje saai misschien dat het maar 1-1 was, het had net zo goed 3-3 kunnen zijn”, aldus Quirijn Caspers.

Roderick Weusthof maakte vandaag al zijn rentree op het veld. De blessure van de topscorer van de hoofdklasse valt gelukkig mee. Kampong had een speciaal wisselschema gemaakt, zodat Weusthof vooral offensief zijn bijdrage kon leveren. Weusthof werd zelfs een paar keer in stelling gebracht, maar wist geen van de mogelijkheden te verzilveren.

Door het gelijke spel van de Eindhovenaren raken zij de koppositie kwijt aan Bloemendaal. Het Kampong van Alexander Cox staat op een mooie derde plaats met slechts twee punten minder dan de koploper.

Foto: Maurice de Wert

02 Oct

Kampong-mannen nipt langs Oranje Zwart 12 reactie(s)

De hockeymannen van Kampong hebben zondag op eigen veld Oranje Zwart met 2-1 verslagen. De uitslag doet anders vermoeden, maar de thuisploeg speelde een redelijke dominante wedstrijd tegen de Eindhovense tegenstander.

Na een kwartier kwam de thuisploeg nog op 0-1 door Jelle Galema, maar dat werd vijf minuten later goedgemaakt door Constantijn Jonker. Dit leverde direct de ruststand op. “We hadden toen al wel grip op de wedstrijd, het kwam alleen niet in de score tot uiting”, zo stelt manager Rick Volkers.  “We maakten het niet af, maar waren duidelijk beter. Dit was ook te zien in de cornerverhouding.”

Na rust zette Kampong de lijn voort, wat in de 43e minuut door Bruno van den Bosch werd omgezet in een 2-1 voorsprong. Oranje-Zwart eindigde de wedstrijd nog met tien man door een rode kaart voor international Bob de Voogd (foto).

Oranje Zwart blijft na zondag de rode lantaarn drager met twee punten uit vijf duels. Kampong pakt drie punten en staat daarmee op een achtste plek.

Bron: Persbericht Kampong

20 Mar

Audio: Reactie Kampongers Van der Struijk en Van Essen 1 reactie(s)

Kampong-coach Michiel van der Struijk en keeper Derek van Essen geven hun reactie na de verloren wedstrijd tegen Oranje Zwart (1-2). Klik hier om de reactie van Van der Struijk te beluisteren, voor de reactie van Van Essen, klik hier.

04 Oct

OZ wil deze week gat slaan

Op het gezicht van Niek van der Schoot stond na afloop van het gewonnen duel met Kampong (1-3) een brede grijns. Hij maakte gisteren de 0-2 voor Oranje Zwart, zijn derde treffer in een seizoen dat nog maar net is begonnen. Van der Schoot was zelf vooral blij dat hij ditmaal met een ‘echt schot’ scoorde. “Meestal maak ik een doelpunt uit een tip-inn. Voor een spits is dit wel een keertje lekker.” OZ, na vier duels ongeslagen, klom gisteren dankzij de eenvoudige winst op Kampong naar de tweede plaats in de hoofdklasse achter Pinoké. De winst op Kampong zou weleens de inleiding kunnen zijn voor een negen-punten-week, constateerde Van der Schoot, alvast vooruitkijkend naar de ontmoetingen met Tilburg (woensdag) en HDM (zondag). Van der Schoot: “We kunnen de komende dagen een gat gaan slaan met de concurrentie.” Marijne was gisteren in zijn sas met het sterke spel van OZ. Hij verweet zijn team alleen dat het, met name in de tweede helft, niet vaker had gescoord. Alleen Sander Baart maakte na rust een doelpunt. “Als je zoveel overwicht hebt, moet je er echt een paar maken”, reageerde hij. Eindhovens Dagblad

Meer wedstrijdverslagen »

Relevant nieuws

14 Aug

Pre-Season Challenge toptoernooi programma

Het jaarlijkse ‘Pre-Season Challenge toptoernooi’ vindt van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus plaats op de velden van Kampong. Op dit toernooi spelen internationale topclubs onderling (oefen)wedstrijden als voorbereiding op nieuwe hockeyseizoen. Ook is er voor alle teams de gelegenheid om te trainen.

Deelnemers dit jaar zijn naar Den Bosch, Hurley, Pinoké, Hdm en Kampong onder andere de Duitse topclubs Mannheimer HC, Uhlenhorst Mülheim, Blau-Weiss Berlin en SC Frankfurt 1880.

De eerste wedstrijd is donderdag 14 augustus (18:30 uur) Den Bosch – Daring (Bel).Het toernooi sluit zondag af met de topwedstrijd Kampong – Uhlenhorst Mülheim (aanvang 14:30).

Goed nieuws voor de hockeyliefhebbers die niet kunnen wachten tot het seizoen begint: alle wedstrijden en trainingen zijn openbaar.

Het toernooiprogramma van de Nederlandse clubs is als volg:

Donderdag 14 augustus:

18:30 uur: Den Bosch – Daring (veld 1)
Canterburg – Pinoké (veld 2)
20:30 uur: Kampong – Manheimer HC (veld 1)
Hdm – Azerbaijan (veld 9)
Hurley – SC Frankfurt 1880 (veld 2)

Zaterdag 16 augustus:

13:00 uur: Blau-Weiss Berlijn – Pinoké (veld 1)
15:00 uur: Kampong – Daring (veld 1)
Duitsland U18 – Hdm (veld 9)
17:00 uur: Hurley – Mannheimer HC (veld 1)

Zondag 17 augustus:

12:30 uur: Hdm – Mannheimer HC (veld 1)
Frankfurt – Pinoké (veld 9)
Canterbury – Hurley (veld 2)
14:30 uur: Kampong – Uhlenhorst Mülheim (veld 1)

 

 

14 Aug

Cox experimenteert tegen buitenlandse tegenstanders

Kampong zag na afgelopen seizoen een aantal zeer ervaren spelers vertrekken. Zowel Roderick Weusthof als Laurence Dochterty, Lukas Siebinga en Bruno van den Bosch stopten op het hoogste niveau en zijn inmiddels ‘vervangen’ door jongere spelers als Loïck Luypaert, Joost van de Vijfeijken, Pepijn Luijkx en Rutger Marres. Met deze nieuwelingen in de selectie verandert er logischerwijs ook het één en ander in de opstelling van de ploeg uit Utrecht. 

Cox

Middels oefenwedstrijden tegen veelal buitenlandse ploegen probeert coach Alexander Cox uit te puzzelen hoe zijn spelers optimaal kunnen presteren. Waar zet hij bijvoorbeeld international Sander de Wijn neer, die zowel op het middenveld als in de verdediging goed uit de voeten kan. “Sander en Loïck (Luypaert, red.) samen achterin zal ongelofelijk sterk zijn, maar ik heb ook veel goede verdedigers,” legt coach Cox zijn afwegingen in het AD/Utrechts Nieuwsblad uit. “We moeten dus kijken hoe we iedereen het beste laten spelen en Sander is daarin natuurlijk een belangrijke pion.”

Afgelopen weekend speelde Kampong tegen het Duitse UHC Hamburg van Moritz Fürste en aankomende week worden er tijdens het ‘Pre-season challenge toptoernooi oefenwedstrijden afgewerkt tegen Manheim, Daring en Uhlenhorst. Cox vertelt dat hij dit seizoen expres meer oefenwedstrijden heeft gepland dan normaal en ook het liefst tegen buitenlandse clubs. ” We wilden tegen sterke ploegen oefenen in plaats van tegen mindere, waar je al snel 3-0 voorstaat en de energie verdwijnt. Je kunt als coach nu ook meer experimenteren en wat makkelijker met je spelers praten. Tegen ploegen uit de hoofdklasse wil je niet altijd alles prijsgeven.”

De heren van Kampong zullen alles uit hun voorbereiding moeten halen om zo sterk mogelijk te beginnen aan de competitie. De ploeg van Cox start het seizoen namelijk met de zware wedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam.

21 Jul

Kampong treft East Grinstead en Dinamo Stroitel in EHL

De Europese Hockey Federatie en de EHL hebben vandaag het speelschema en de poule-indeling van de eerste ronde van de EHL bekend gemaakt. In het nieuwe format strijden vier groepen van drie teams om een plek bij de laatste zestien.

Omdat Bloemendaal en Oranje Zwart al geplaatst zijn voor de KO16 ronde is Kampong heren 1 het enige Nederlandse team dat meedoet aan deze eerste ronde die begin oktober plaats vindt in Barcelona.

Kampong is ingedeeld in poule A samen met Dinamo Stroitel uit Rusland en East Grinstead uit Engeland.

Bekijk hier het volledige schema van deze eerste ronde:

10-12 oktober 2014 – Barcelona 

Vrijdag 10 oktober 2014

10.00 uur Pool C: HC Bra – WKS Grunwald Poznan

12.30 uur Pool D: Kelburne – SV Arminen

15.00 uur Pool B: Monkstown – Racing Club de France

17.30 uur Pool A: East Grinstead – Dinamo-Stroitel

Zaterdag 11 oktober 2014

10.00 uur Pool C: KTHC Rot-Weiss Koln – WKS Grunwald Poznan

12.30 uur Pool D: Atletic Terrassa – SV Arminen

15.00 uur Pool B: Royal Daring – Monkstown

17.30 uur Pool A: SV Kampong – East Grinstead

Zondag 12 oktober 2014

09.30 uur Pool C: KTHC Rot-Weiss Koln – HC Bra

12.00 uur Pool D: Atletic Terrassa – Kelburne

14.30 uur Pool B: Royal Daring – Racing Club de France

17.00 uur Pool A: SV Kampong – Dinamo-Stroitel

20 Jul

Jong Oranje heren beginnen EK met gelijkspel

De heren van Jong Oranje zijn het EK onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen Spanje. In Waterloo werd het 3-3.

Jong Oranje heren EK Spanje RU

De Spanjaarden opende de score al in de eerste minuut via Albert Beltran maar deze vroege voorsprong werd tien minuten later weer teniet gedaan door een doelpunt van Johannes Luijkx. Thierry Brinkman zette de ploeg van Sjoerd Marijne vervolgens nog voor rust aan de leiding. In de tweede helft kwam Spanje echter weer op gelijke hoogte maar leek Bram van der Groesen tien minuten voor tijd de winst voor Nederland veilig te spelen. Twee minuten later stak Eduardo  Garriga daar echter een stokje voor. Hij zette de eindscore op 3-3.

De Jong Oranjemannen spelen dinsdag om 17:00 uur hun tweede poule-wedstrijd tegen Duitsland. Woensdag om 11:15 uur volgt de laatste wedstrijd in poule B tegen Oostenrijk.

14 Jul

Voordaan-middenvelder naar Kampong

Rutger Marres speelt komend seizoen bij Kampong. De middenvelder komt over van Voordaan waar hij vijf seizoenen speelde en tekent voor twee seizoenen.

In een persbericht dat Kampong zondagavond naar buiten bracht vertelt Marres: “Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om bij Kampong te hockeyen. Het is een hele mooie club waar elke wedstrijd veel publiek langs de kant staat. Daarbij is het de kans voor me om een betere hockeyer te worden. Ik ga hier met internationale toppers spelen en daar ga ik heel veel van opsteken. De komende twee jaar wil ik kijken hoe hoog mijn lat ligt.”

Kampongcoach Alexander Cox had de middenvelder al langer in het vizier door zijn sterke fysiek en zijn goede loopvermogen. “Daarnaast is hij jong en ambitieus. Ik heb er vertrouwen in dat hij klaar is voor een volgende stap.”

Naast Marres werd al eerder bekend dat ook Joost van de Vijfeijken (Pinoké), Loïck Luypaert (Dragons) en Pepijn Luijkx (Den Bosch) de overstap naar Kampong maken. Benieuwd naar andere transfers in de hoofdklasse? Klik dan hier voor een overzicht.

01 Jul

Max Caldas nieuwe bondscoach hockeyheren 25 reactie(s)

Max Caldas is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyheren. Dit werd dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt door Stephan Veen, KNHB bestuurslid Tophockey Heren. De Argentijnse oud-international schuift door van de nationale vrouwenploeg naar de Nederlandse hockeyheren. De nieuwe bondscoach volgt Paul van Ass op.

“Na het besluit om het contract van Paul van Ass niet te verlengen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe bondscoach die de ingeslagen weg kan voortzetten op zijn eigen manier. We concludeerden dat we de opvolger al in huis hebben in de persoon van Max Caldas met zijn indrukwekkende CV. Aan hem de opdracht om de Hollandse speelstijl te verfijnen op basis van aanvallend, attractief en snel hockey vanuit een goede organisatie. Ook de weerbaarheid van de ploeg is een aandachtspunt.” Aldus Stephan Veen, bestuurslid Tophockey Heren.

Caldas was zelf international voor Argentinië en woont sinds 2000 in Nederland. Hij speelde in de hoofdklasse onder meer voor Klein Zwitserland en was coach van Amsterdam (vrouwen) en Bloemendaal (mannen). “Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van het Nederlands Elftal Heren. Met veel jongens heb ik al gewerkt bij Bloemendaal en tijdens mijn Jong Oranje periode. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met het Nederlands Elftal Dames; ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven”.

Wie Caldas gaat opvolgen bij het Nederlands Elftal Dames is nog niet bekend. KNHB bestuurslid Tophockey Dames Marjolein Bolhuis is gestart met de zoektocht naar een geschikte kandidaat.

15 Jun

Baart: ‘We moesten risico nemen’

Een droom armer en met de zilveren medaille om hun nek stonden de Oranje heren na de halve finale de pers te woord. De teleurstelling was groot want hoewel ze wisten dat het lastig zou worden, een einduitslag van 1-6 maakt de desillusie enkel groter. Werd Nederland simpelweg overklast?

Oranje Nederland Jolie

Overklast? “Ja, dat kun je wel zeggen ja,” zegt Sander Baart gelaten. “Die tweede helft krijgen we in één keer vier doelpunten om onze oren, niet te geloven eigenlijk.” Ook Jolie zag dat de tegenstander simpelweg beter was. “We wisten dat we vandaag wel heel goed moesten zijn om wereldkampioen te worden, maar dat waren we helaas niet.”

Oranje startte de wedstrijd degelijk, het wist dat de Kookaburra’s uit de startblokken zouden schieten maar verdedigde het gevaar in deze fase geduldig weg. “Voor mijn gevoel hebben we het eerste kwartier prima tegenstand kunnen bieden, gescoord en gespeeld zoals we wilden maar daarna werden we gewoon terug gedrukt,” blikt Jolie terug. Bij rust had Australië hun 1-0 achterstand al om weten te draaien naar een 1-2 voorsprong. “Op zich was er toen nog niet veel aan de hand maar als dan aan het begin van de tweede helft ook de 1-3 valt moet je meer risico naar voren gaan nemen. Dan komt er gelijk ook meer ruimte voor hen en scoren zij die goals,” is de nuchtere analyse van Baart.

Australië was vandaag de betere partij zijn maar Baart zag ook zeker verbeter voor zijn team. “De verdedigende strafcorner stond niet goed, ze scoren er gewoon drie,” ligt hij toe. “Ik bedoel daar trouwens niet alleen Jaap (Stockmann, red.) mee hoor, maar gewoon, wij allemaal. Sowieso verdedigend lieten we ons op momenten wegspelen. Die actie van Jamie Dwyer zag er waarschijnlijk heel mooi uit maar dat mag nooit gebeuren.”

Jolie vond dat de Kookaburras veel te makkelijk de Oranje cirkel betraden. “Zij spelen heel optimistisch, schieten ballen de cirkel die de ene keer door ons gepakt worden maar de andere keer halen zij er resultaat uit. Maar op een gegeven moment kwamen zij zo vaak die cirkel in dat er geen houden meer aan was en dat is gewoon niet goed gedaan van ons. We hadden ze verder voor ons goal moeten houden.”

Ondanks de grote teleurstelling over deze verloren finale lukt het Baart, desgevraagd, nog wel te beseffen wat voor een WKde hij en zijn teamgenoten meemaakten in het Oranje gekleurde Kyocera Stadion.  “Het was absoluut een geweldig toernooi, iets dat we waarschijnlijk nooit meer mee gaan maken en waar we nog vaak op terug zullen kijken. Op dit moment beleef ik alleen even de meest klote dag uit mijn leven.”

 

13 Jun

Van Ass: ‘Het werk is nog niet gedaan’

Enigszins gelaten sprak Paul van Ass na de gewonnen halve finale de pers toe. De coach was zeer tevreden over de prestatie van zijn team maar ziet het net als aanvoerder Robert van der Horst als een mooie overwinning op weg naar meer. 

Nederland WK RU Oranje

“Het voelt anders dan op de spelen, daar voelden we echt dat we zilver wonnen,” legt de bondscoach uit. “Nu is het nog niet gedaan. Ons toernooi zit er zeker nog niet op en zo voelt het ook. In Londen hadden we wat mooier hockey kunnen spelen daar waren we zeker ook niet niet klaar ervoor. Er zat toen meer emotie bij en nu is het meer zakelijk. Het werk is nog niet gedaan, dat gevoel heb ik echt.” Dat gevoel heerst niet alleen bij de coach maar ook bij de spelersgroep, beaamt Van der Horst. “Ik merk ook aan mezelf dat ik niet zo euforisch ben als twee jaar geleden. We staan nu in finale en deze overwinning was mooi maar ook niets meer dan dat. Je hebt nog niks.

Over de wedstrijd zelf kan Van Ass kort zijn. “We hebben verdiend gewonnen en hadden de overhand in het spel. We wachtten eigenlijk op het tweede goal, dan hadden we wat losser kunnen spelen. Ze gaven ons veel ruimte om het middenveld maar dat doen ze ook omdat wij dat niet willen. Uiteindelijk waren we geduldig maar hadden we weinig geluk in de afronding.”

Dat geduld had Nederland ook nodig. Engeland liet zich vanaf minuut één flink liet zakken om de aanvallers van Oranje optimaal op te kunnen vangen en dan te kunnen counteren. Door sterk te verdedigen hielden de Nederlanders ze lang bij het eigen doel weg maar vier minuten voor tijd leek het toch nog even mis te gaan en pakte de ploeg van Crutchley een korte hoekslag. “Een corner heb je zo tegen. Gelukkig ging ‘ie er niet in, dat had ik helemaal niet terecht gevonden gezien het veldspel,” blikt Van Ass terug. “De jongens hebben het heel goed gedaan, we waren vooral verdedigend heel sterk.”

Al eerder gaf de Oranje bondscoach aan dat een finale tegen Australië voor hem een droomscenario zou zijn en dat blijft onveranderd. Om 18:00 uur spelen de Kookaburras in de tweede halve finale tegen Argentinië. Bij winst zou de hoop op een Nederland-Australië finale uit kunnen komen. “Australië moet die wedstrijd gewoon winnen, grinnikt van Ass. “Het is leuker om tegen hen te spelen want zij spelen tot nu toe erg goed en zeer aanvallend. We zullen dan overal de duels aan moeten gaan en dat vind ik een mooie uitdaging. Alsnog geef ik de Argentijnen wel een grote kans vanmiddag, dus laten we eerst maar eens kijken wat er in de halve finale gebeurt.”

Kan Van Ass aangeven wat in zijn ploeg tot nu toe de grootste winst van het toernooi is geweest? “De winst nu is dat de groep zelf ook nog niet klaar is. Het is echt iets intrinsiek wat er nu aanwezig is en ik hoop dat we het waar kunnen maken. We zijn in ieder geval klaar voor een stevige finale.”

09 Jun

Kemperman zal nooit wennen aan het ‘heerlijke’ gejuich van 15.000 Oranje fans

Met een 7-1 overwinning en een halve finale plek op zak stonden de Oranje heren zondagavond opgewekt de pers te woord. Zo ook Robbert Kemperman die in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika tekende voor zijn tweede én derde doelpunt van het toernooi. Is hij na drie keer scoren al een beetje gewend aan het indrukwekkende gejuich van 15.000 Oranje fans?

Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU

Van Ass en Hertzberger feliciteren Kemperman met zijn 4-0. Credit: Roel Ubels

“Nee,” glimlacht hij. “Dat is heerlijk en gaat nooit wennen. Het blijft absoluut speciaal.” Kemperman vertelt een goed gevoel over te hebben gehouden aan de vierde overwinning van Oranje. “7-1 winnen van Zuid-Afrika, de halve finale bereiken en twee goals maken.. het was gewoon een hele lekkere wedstrijd.” Nadat de middenvelder vlak voor rust voor de 4-0 tekende hij op zeer prachtige wijze ook voor de 5-0. Na een voorzet van Robert van der Horst schoot ‘Kempi’ de bal uit de draai keihard de kruising in. “Ja, die was lekker, hij zat er goed in,” beaamt de middenvelder met gepaste trots.

Nog voor rust liep Nederland zondagavond uit naar een riante 4-0 voorsprong waardoor het duel tegen de Zuid-Afrikanen toen eigenlijk al gespeeld was. Op het spel van de Oranje heren was weinig aan te merken, zij hadden de volledige controle over de wedstrijd. Wat viel er in de kleedkamer dan nog te bespreken? “Je merkt gewoon aan de wedstrijd dat de kracht afneemt, je wordt vermoeider en die Zuid-Afrikanen gaan natuurlijk ook wat minder doen,” legt Kemperman uit. “Dus we hebben gewoon gezegd luister: we gaan niet verslappen en we proberen het tempo zo hoog mogelijk te houden. Uiteindelijk hebben we alsnog een paar goals kunnen maken dus dat is heel lekker en goed van de ploeg ook,” besluit de tevreden international.

Na vier overwinningen rest in de WK-poulefase enkel nog de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Aan een gelijkspel hebben de mannen van Paul van Ass genoeg om de koppositie te behouden. Bij verlies zal het doelsaldo bepalend zijn. Kemperman en zijn teamgenoten zijn dus ook zeker niet van plan het dinsdag rustig aan te doen. “We gaan vol erop. Het heeft geen zin om te verslappen, dat is niet goed voor het gevoel, wij gaan gewoon door denderen naar die halve finale en dat gaan we op dezelfde manier doen als vandaag.”

Meer nieuws »

Statistieken

Kampong   Oranje Zwart
5 Gescoord 3
0 Geel 0
0 Rood 0
0 Corners verdiend 0
3 Punten 0

Fotogalerie

Finale Nederland – Australië (dames) in beeld

WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Nederland dames RU
WK finale Oranje Eastham Nederland Australië dames RU Naomi van As
WK finale Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Paumen Oranje Nederland Australië dames RU
WK finale Oranje Nederland Hoog Australië dames RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Engeland (heren)

Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jonker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Jolie
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Verga Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Galema
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Hofman
Nederland Oranje Engeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Nederland Oranje Engeland WK heren RU
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker
Oranje Nederland Engeland WK RU Bakker

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Argentinië (dames)

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Meijer Sombroek
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU de Goede
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Schoenaker
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU De Waard
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Hoog
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Drost
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Nederland Oranje Argentinië dames WK RU Lammers

Wedstrijdfoto’s: Nieuw-Zeeland – Nederland (heren)

Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU de Wijn
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Vermeulen
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Bakker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU jonker
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Seve van Ass
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU van der Weerden
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU Kemperman
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU
Nederland Oranje Nieuw Zeeland WK heren RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (dames)

Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU Caldas Cox
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU Naomi van As
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU Drost
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU hoog
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje dames WK RU De Goede
Nederland Oranje dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Derkx
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU Jonker
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje Korea dames WK RU
Nederland Oranje WK dames Paumen

Wedstrijdfoto’s: Zuid-Afrika – Nederland (heren)

Oranje nederland Zuid-Afrika Bakker heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Hertzberger heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Balkestein
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland heren WK RU Verga
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU de Wijn
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU van der Weerden
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU Vermeulen
Baart Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren WK RU
Oranje nederland Zuid-Afrika heren Jonker WK RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU
Nederland Oranje Zuid-Afrika WK heren RU Kemperman

Wedstrijdfoto’s: Australië – Nederland (dames)

Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Dirkse van den Heuvel
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kelly Jonker
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Schoenaker Smith
Flanagan Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Kenny Lammers
Nederland-Oranje-dames-WK-RU Welten
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU Bos
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Waard
Nederland-Oranje-Australië-dames-WK-RU de Goede
Nederland-Oranje-Lammers-WK-dames

Wedstrijdfoto’s: Duitsland – Nederland (heren)

Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Bakker
Nederland-Oranje-WK-heren-RU Hertzberger
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Stralkowski
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Hertzberger Jacobi
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Wess van der Weerden
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Zeller
Nederland-Oranje-WK-heren-RU de Wijn
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Rühr
Duitsland-WK-heren-RU Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Wess
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Bakker Hauke
Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Verga
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Bakker
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Seve van Ass
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jacobi Hertzberger
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Jonker Müller
Nederland-Oranje-Duitsland-WK-heren-RU Verga

Wedstrijdfoto’s: Nederland – Korea (heren)

WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU de Wijn
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger
WK heren Nederland Oranje Korea RU Jonker
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Kemperman
WK heren Nederland Oranje Korea RU Balkestein
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU van der Weerden
WK heren Nederland Oranje Korea RU van der Weerden
WK heren Nederland Oranje Korea RU Vermeulen
WK heren Nederland Oranje RU Van der horst
WK heren Nederland Oranje Korea RU Verga
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Galema
WK heren Nederland Oranje Korea RU Balkestein
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Baart
WK heren Nederland Oranje Korea RU Verga
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger
WK heren Korea RU
WK heren Nederland Oranje RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU Bakker
WK heren Nederland Oranje Korea RU Baart
WK heren Nederland Oranje Korea RU de Wijn
WK heren Nederland Oranje Korea RU Jonker
WK heren Nederland Oranje Verga RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU
WK heren Nederland Oranje Korea RU

Wedstrijdfoto’s: Nederland – België (dames)

Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU de Waard
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU de Goede
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU de Goede
Oranje-Nederland-dames-WK-RU
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU
Oranje-Nederland-dames-WK-RU
dames-WK-België-RU
Oranje-Nederland-WK-RU Publiek
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Lammers
Oranje-Nederland-dames-WK-RU
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU van den Borre
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU van As
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Hoog
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Hoog de Vos
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Drost
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Drost
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Dirkse van den Heuvel
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Dirkse van den Heuvel
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Lammers D'Hooghe
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU de Waard
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Dirkse van den Heuvel
Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Keetels

Stand Hoofdklasse Indoor B

  GS PT GW GL VL V T DS
Amsterdam 10 28 9 1 0 69 25 44
Kampong 10 24 8 0 2 63 33 30
Hurley 10 15 5 0 5 46 46 0
Amersfoort 10 12 3 3 4 36 38 -2
Oranje Zwart 10 4 1 1 8 23 55 -32
Venlo 10 4 1 1 8 20 60 -40
GS = Gespeelde wedstrijden | PT = Punten
GW = Gewonnen | GL = Gelijk gespeeld | VL = Verloren
V = Doelpunten voor | T = Doelpunten tegen | DS = Doelsaldo