Vierde hockeyacademie na winterstop op Laren

Na de winterstop in maart start op Laren de vierde Hockey Academie.

Talenten krijgen extra kansen zich te ontwikkelen en trainen onder leiding van de beste trainers waardoor het veel aantrekkelijker is voor talenten om langer op hun eigen club en in hun eigen omgeving te spelen.Daarnaast faciliteren de aangesloten hoofdklasseclubs, Laren,OZ,Amsterdam en HGC, de verenigingen door hun kader te ondersteunen middels kennisdeling.

Clubs in de omgeving van Laren zijn hierover eind november geinformeerd. Voor de clubs die nog informatie wensen kunnen conatct opnemen via hockeyacademie@lmhc.nl. Talenten met interesse kunnen zichzelf ook aanmelden via hockeyacademie@lmhc.nl

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

DAVDD

Kunnen ze via die manier mooi nog meer talent uit de regio scouten en wegtrekken..En Oltmans bij Langs de lijn zeggen dat Laren een van de weinige HK clubs is die jeugdspelers zelf opleid….Ze mogen trots zijn daar bij Laren

Arnold

@DAVDD: ????????? noem je feiten, waar haal je dit vandaan

jan

Haha dat is een mooie exit van Oltmans. De klap op de vuurpijl:

De beste man kreeg in 4 jaar ongeveer 600.000 euro. Als coach en TD. Kon doen wat hij wilde, hanteert geen beleidsplan en word door niemand beoordeeld.

Zet zijn zoon in als coach van de A1. Voor veel geld.

Hij verbond ook zijn naam aan Nationale sportkampen, een organisatie uit het Larense netwerk. Vervult daar geen actieve rol. Maar verdiend er wel aanzienlijk.

En bij zijn vetrek lust hij nog de hockey academie binnen. Dat is een project waarbij hij zelf bij betrokken is. Laat me raden… Uit clubliefde…

Deze man heeft 1 duidelijk kwaliteit:
Netwerken

En 1 duidelijke drijfveer:
Geld

DAVDD

Het is wel heel toevallig dat ook Laren trainers daar training gaan geven…zie wat er al bij het district gebeurt is….

jop

heerlijk weer al dat negatieve gezeur, stel je voor dat we een keer iets positiefs zeggen.

Minke Smabers krijgt de leiding en de laatste keer dat ik keek leek ze niet op Roelant Oltmans.

jan

@jop.

Bij deze dan ook mijn positieve bijdrage.

Minke smabers is een absolute topsportster en bovendien een hele goede jeugdtrainer.
Met MD1 doet ze het fantastisch.

Pieter

@DAVDD

Volgens mij heeft laren nog best wel veel spelers uit eigen jeugd in het eerste heren team zitten. Als ik jou was zou ik eerst even goede research doen voordat je reageert.

schaar

@Pieter
eigen jeugd?, weggehaald bij de districts teams b en c. daar zit niet zoveel opleiding bij. Kampong doet trouwens hetzelfe, die houden op het iende van het seizoen grote inloop trainingen voor talenten van andere clubs

Martijn

Ik ken de statistieken bij Laren niet – in alle eerlijkheid.
Maar ik denk dat er bedoeld wordt dat spelers al zo vroeg ergens anders vandaan worden gescout dat het uiteindelijk lijkt alsof het eigen jeugd is… Zo’n Eiffel academie kan daar natuurlijk alleen maar verder aan bijdragen.

kenner?

laten we daar nu niet zo moeilijk over doen. Ja… Hoofdklasseclubs (maar ook OVK clubs) proberen talent uit de regio aan zich te binden. Natuurlijk doen ze dat, in het voetbal halen ze talent uit de hele wereld. Niets mis mee.

En… Nog belangrijker voor de talentvolle spelers /speelsters is de mogelijkheid om op een niveau te gaan spelen waar ze ook horen te spelen.

liever in heren I van Laren, Kampong, Amsterdam, etc. Dan in het eerste van een eerste of tweedeklasser.

Niet jammeren dus!

Hokkie

Opvallend is dat er veel spelers overstappen naar Laren die bij het district ook getraind worden door iemand van Laren.

Cees

Mag ik het standpunt Kampong even verdedigen? Deze club heeft een instroomselectieweek voor kinderen die denken dat ze bij Kampong beter op hun plek zijn. Wie niet bij de top hoort, komt niet binnen. Er wordt niet actief gescout en niemand benaderd. Intrinsieke motivatie is het belangrijkst.

Ik weet niet wie @schaar is, maar wil je je praatjes voor je handen en geen clubs zwart maken hier?

Wat betreft Laren; dat zal daar ongetwijfeld niet veel anders zijn. Een Academie maakt het ongetwijfeld gemakkelijker om kinderen te zien. En voor wat het verhaal ‘actief scouten’ betreft; dat is al het hele seizoen gesuggereerd maar nooit bewezen.

Blijven praatjes totdat we cijfers zien.

nico

@Schaar,

Eigen jeugd ja:

*Westra
*Van Someren Greve
* De Jager
*Havenga
*vd Marel
*Peters

schaar

@Cees,

weet niet wie jij bent . maar wat betreft kampong heb ik het niet over scouten. lezen blijft moeilijk. zie citaat hieronder
Kampong doet trouwens hetzelfe, die houden op het iende van het seizoen grote inloop trainingen voor talenten van andere clubs

Cees

@schaar. Lezen blijft moeilijk, over en weer. Kampong houdt geen ‘grote’ inlooptrainingen voor specifiek talenten uit de regio. Wat een belachelijke teksten hier.

Ik ga mijn eerste alinea niet nog eens schrijven. Feit is wel dat een club als Kampong jaarlijk veel aanmeldingen krijgt van kinderen die bij een ‘grotere’ vereniging willen hockeyen. En als er voldoende aanmeldingen zijn, wordt dat gebundeld in een training als voorselectie.

Bij een kleine vereniging kun je 1 speler prima een keer laten meedoen. Bij de schaalgrootte van Kampong krijg je met pech 12 tot 18 aanmeldingen per leeftijdscategorie. Wie weet zit daar iets leuks bij en mogen kinderen op een georganiseerd moment een keer laten zien wat zij kunnen. Nogmaals; wie niet bij de top zit, wordt niet uitgenodigd voor lidmaatschap.

Dat is een kleinschaliger en logischere insteek dan het beeld dat je schets: een HK-club die talent wegkaapt met grote georganiseerde trainingen en weet ik al niet wat.

Ik ben trainer op Kampong en nauw betrokken met talent in de regio. Weet alles van de selecties, ook die van Laren en andere HK-clubs, opgegroeid in Midden-Nederland bij een kleinere vereniging en weet waar ik over praat.

Ik kan mij echt kwaad maken over de onzin die hier geschreven wordt zonder dat mensen er uberhaupt weet van hebben.

schaar

@Cees

duidelijk.

Ivar

Draai het eens om………..probeer het eens vanuit het oogpunt van een 12jarige te zien!
Daar moet het allemaal om draaien,niet wat er in het vat zit voor de Hoofdklasseclubs.
Het is toch super dat het aangeboden wordt,niet dan?
Bij O-Z gebeurt het al jaren,en de clubs in de regio vinden het vreselijk als er weer een talent op zijn 12de overstapt naar O-Z.
Ik kijk vanuit het oogpunt van die 12jarige,iets mooiers is er voor hem/haar toch niet?
Deel uitmaken van een grote club,altijd spelen trainen op water,training van spelers uit de hoofdklasse of Ned.elftal………en nog belangrijker…..het idee dat je daar zelf ook nog deel van kan gaan uitmaken.
Geld speelt daarin wat mij betreft geen rol!!

O,M.

@Ivar

het klinkt mooi wat je zegt maar toch ook wel een beetje naief. Als een speler bijvoorbeeld middenmidden is bij een ‘kleinere’ club en naar een hoofdklasse club gaat om daar uiteindelijk op linksachter of rechtsachter uit te komen denk ik niet dat een kind op die leeftijd zich daar echt veel beter ontwikkelt.

Daarnaast als de kleinere clubs steeds de goede spelers kwijt raken is het moeilijk voor die clubs om zich echt verder te ontwikkelen en dus in toekomst ook hun betere spelers vast te houden. Het is ook in het belang van grotere clubs en het nederlands hockey dat die clubs zich verder ontwikkelen en beter worden want dat levert een sterkere competitie op en meer goede spelers.

Tenslotte zullen talentvolle spelers bij kleinere clubs altijd meer kansen krijgen, meetrainen met hogere teams, speciale talententraining, meer aandacht, opgeven voor districtteams etc. Veel clubs hebben tegenwoordig ook gewoon een waterveld dus dat kan het verschil ook niet altijd maken. Bij een grotere club ben je al sneller een van de velen en heb je minder kans op de selectietrainingen voor het district bijvoorbeeld.

Ik denk dat het echt in het belang van iedereen is, spelers, clubs en nederlands hockey, dat kinderen veel langer bij hun kleinere clubs blijven, dat is uiteindelijk voor iedereen goed. Als in de A of B zo’n speler dan alsnog de overstap wil maken is dit ook veel beter af te wegen en echte talenten moeten het dan ook doen. Het 11-jarige talentje is vaak op 16 of 17 jarige leeftijd helemaal niet altijd meer het grote talent, daar kan ontzettend veel verschil in zitten. Maar ook in de A en B geldt weer dat je eerder bij een eerste seniorenteam mee kan doen bij een iets kleinere club, ook dit kan voor de ontwikkeling mogelijk weer goed zijn en soms beter dan op de bank zitten bij de A1 bij een grote club.

Cees

@O,M.

Je gaat altijd voor de ontwikkeling van een kind, niet om op de lange termijn een club beter te maken. Als een kind een overstap wilt maken, moet deze dat zelf aangeven (of met hulp van ouders) en kijken wat er mogelijk is. Een vereniging, hoe klein of groot ook, mag nooit de ontwikkeling van een kind tegengaan. En al helemaal niet vanwege een lange termijn ambitie.

Als een kind niet midden-midden speelt bij een grote club, zal hij zich nog steeds ontwikkelen, alleen al omdat hij 14 betere medespelers heeft dan wanneer hij was gebleven bij zijn oudere club. Echt een lariekoek argument.

En een talentvolle speler kan bij een kleine club meer kansen krijgen, maar het plafond is daar dan ook al snel bereikt. En die is bij een HK’er het hoogst. En dan heb ik het nog niet eens over de kennis en kunde van trainers en coaches bij HK en kleinere verenigingen. Je kan een kind in de B-leeftijd wel steeds nieuwe kansen bieden, maar kan de vereniging hem behalve weerstand (grotere en volwassen spelers) ook meer (technische) kennis bijbrengen?

Ik heb het vermoeden dat je een concrete case in gedachten heb / een voorbeeld van dichtbij hebt waar een jong talent een overstap maakt.

Klopt dat?

Ivar

@o,m
Ik begrijp heel goed wat je bedoeld en heb hier ook sympathie voor.
Echter hoe krijg ik jou standpunt uitgelegd aan dat 12jarige talentje?
Hierover hoeven we niet te discussiëren……Hij wil heel graag!!
Het verhaal dat het beter voor de club en hem is dat hij blijft is leuk maar zal geen houd snijden.
Dus dan blijft er in jou ogen maar 1 oplossing over en dat is het afschaffen van de hockey-academie en het aanbieden van talenten training door toptrainers…………maar dat zal jou toch ook veel te ver gaan?

DAVDD

Het probleem is ook dat kinderen overstappen van clubs die al landelijk spelen, ze worden gewoon gek gemaakt. Daarnaast zijn is het heel grappig dat meisjes A1 en C1 bijna identiek zijn aan de district teams, toevallig dat beide districtteams door Laren mensen gecoacht worden……….???

….

@DAVDD

Dit is in het oostelijk district ook zo. Jaren lang probeerde of probeert nog steeds, de district trainers de ”talenten” allemaal naar nijmegen te krijgen.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.