Dames Nijmegen verrassen tegen Pinoké

De dames van Nijmegen hebben zondag in het eerste play-out duel tegen Pinoké voor een verrassing gezorgd. De ploeg van Chantal van Nistelrooij won in eigen huis met 4-0 van de Steekneuzen en heeft daarmee de eerste stap richting een eventuele terugkeer in de hoofdklasse gezet.

Nijmegen-RU

Nijmegen werd tweede in de overgangsklasse poule en rekende in de eerste play-out reeks na drie duels af met de Terriërs. Klaartje Mientjes en Yvonne van der Hoorn zette de ploeg die vorig jaar degradeerde al voor rust op een 2-0 voorsprong waarna Van der Hoorn en Michelle Siemons de eindstand in de slotminuten bepaalden op een klinkende 4-0 overwinning. Zaterdag 30 mei volgt de return op Pinoké. Wanneer de Amsterdamse formatie dit duel wint is de allesbeslissende wedstrijd op 31 mei op Nijmegen.

ab

Pinoke, moed houden, jullie speelden 90% van de tijd op de helft van Nijmegen. Kansen afmaken de 30e en counters sneller afbreken. Kom op!

cornerkanon

Dit is natuurlijk een blamage van de hoogste soort.

femke

Natuurlijk had Pinoke moeten winnen. Er waren genoeg kansen, Nijmegen had een goede keeper en verder speelden ze anti-hockey. Pinoke wint van oa Amsterdam, ze moeten 30 mei laten zien dat ze Nijmegen wel kunnen killen.

BArt

Anti-hockey? Verdediging en keeper Pinoke zo lek als een mandje… Niet echt hoofdklassewaardig. Pinkoog heeft wel genoeg kwaliteiten om Nijmegen te pakken. Zeker als straks die Aussie terug is. Maar verslapping en het is klaar.

M.S.

Ach Pinoke verloor vorig jaar ook de eerste wedstrijd. Nu zetten nu een tandje bij en blazen Nijmegen omver. Daar heeft Nijmegen echt geen antwoord op.