EHL samenvatting: Kampong-Bloemendaal 2-8

Bekijk de samenvatting van NOS Studio Sport van de finale van de EHL FINAL4 tussen Kampong en Bloemendaal. Bloemendaal won de Europese titel na de 8-2 overwinning op Kampong.

(c) Frank Uijlenbroek/World Sport Pics/EHL

Floppieenteun

Fantastische overwinning van Bloemendaal. De beste Europacup finale die ze tot nu toe ooit gespeeld hebben (alleen de eerste helft van de finale in 2009 was (in een finale) van een nog hoger niveau). Mooi om als Bloemendaal supporter te zien, echt genieten. Vind dat Bloemendaal, afgezien van de play-off’s, een uitstekend seizoen heeft gedraaid. Het elftal is de laatste jaren, onder v/d Heuvel, Post en Bovenlander, jaar voor jaar beter geworden. Er staat nu een sterk elftal dat wel aanvallend gezien (na het vertrek van Dwyer en Lleonart) versterking kan gebruiken. Ook zou een echte topverdediger (type Kavanagh, de Wijn) nog goed in dit elftal passen. En waarom Bloemendaal geen wildcard geven voor het volgende EHL seizoen? Dit elftal (aangevuld met Visser, van Doren en andere toppers) hoort z’n titel te verdedigen. Bloemendaal en de fans hebben veel voor het hockey betekend. Het zou een geweldig gebaar zijn als Bloemendaal hier een keer voor wordt beloond met een “fairplay”wildcard voor de EHL 2018/2019. Denk dat geen hockeyliefhebber, fan of niet, dat niet ziet zitten.

Hoofdklasser

Vond Bloemendaal idd beter dan kampong, Bloemendaal had wel mazzel dat kampong veel had verspeeld het weekend daarvoor voor de landstitel.
Ik vind het heel heel raar dat er niets over de arbitrage gemeld word.
Kampong had immers nog 2 minuten tijd om de 4-4 te maken.. terecht wel dat Bloemendaal won maar het was wel echt een cruciale fout.

Kampongsupport?

Bloemendaal duidelijk beter! Terecht gewonnen. Fantastische wedstrijd om te zien. Heb erg genoten van onder andere Wortelboer.

Opvallend vond ik dat bij de wedstrijd van Rotterdam, de supporters van Kampong volledig Rotterdam gingen uitjoelen en met de tegenstander Her. mee gingen juichen. Ieder zijn voorkeur bij een wedstrijd, maar vond het toch een onsportief randje hebben. Nationaal gevoel?

Topcoach!

@Floppieenteun, heb je de hele play offs niet gehoord, maar er wordt weer wat gewonnen en je roept weer wie ze allemaal moeten kopen. Als je met dit materiaal niet eens 3e kan worden in de Play Offs denk ik niet dat weer nieuwe spelers halen heel veel zin heeft…. Neemt niet weg dat dit een verdiende overwinning van Bloemendaal was. Gelukkig was Fuchs eindelijk weer eens op dreef.

Helaas

Ja, dat is natuurlijk een heel slecht idee, die Wildcard. Spelregels zijn bekend, had Bloemendaal maar minimaal 3e moeten worden. En altijd maar dat halen, halen, halen, als het weer niet lukt. Want de echte titel is natuurlijk uiteindelijk toch LK.

Verdiende overwinning, jammer van die fout van de scheidsrechter. Waren nog spannende 3 minuten geworden.

Eric Jan

Doe toch eens normaal Floppieenteun. Een wildcard? Hadden ze tijdens de playoffs maar moeten presteren. Je klinkt een beetje als Polkamp, alsof andere resultaten helemaal niets voorstellen.

In de EHL was Bloemendaal de sterkste, tijdens de playoffs niet. Meer oefenen, beter worden en volgend jaar nog een keer proberen landskampioen worden.

Joost

Hoorde ik de presentator nou verklappen dat Jorrit Croon naar Bloemendaal gaat? Of verbeeldde ik me dat maar? Zou een mooie aanwinst voor Bloemendaal zijn denk ik.

Kigger

Een wildcard voor Bloemendaal? Wat mij betreft gaat de wildcard naar HC Feijenoord. Enthousiasmeren kinderen uit alle lagen van de bevolking. Helaas spelen hun mannen vierde klasse, maar dat mag de pret niet drukken. En…. ze halen niet steeds zoals Bloemendaal.

Coach

@Joost dat is inmiddels een publiek geheim..