EK Zaal video (D): Highlights Duitsland-Nederland (1-1)

Bekijk de hoogtepunten van de finale van het EK Zaal in Praag tussen de dames van Duitsland en Nederland (1-1). Duitsland won het goud na het nemen van shoot-outs (2-1).

John

Een toernooi naar vermogen afgewerkt.
Ik heb lang over de formulering nagedacht. Laat ik het zo zeggen:
Wat ik zag is verre van het niveau dat je verwacht op een Europees toernooi. Het zaalhockey lijkt jammer genoeg erg in de verdrukking. Zaalhockey is geen jeugdopleiding of een doekje voor het bloeden, maar een serieuze en fantastische sport. Met wat meer prioriteit en serieus selecteren, kan het veel beter.
Ik moest steeds denken aan de discussie Tigges-Brinkman (2016). Ik weet dat zuurpruim Brinkman aan de winnende hand is.
Aan Dijkstra ligt het niet. Aan haar de keuze: door blijven modderen met de huidige prioriteitstelling en middelen of een daad stellen en als signaal met een hoop bombarie ontslag nemen.
Ik denk dat ze moet blijven zitten (want zij heeft wel hart voor de zaal) en van binnenuit moet proberen het zaalhockey terug op het netvlies te krijgen.

lynn

Tsja, dat denk ik ook. Zilver is een mooie prestatie voor deze jonge relatief onervaren ploeg. Ik vond het wel verbijsterend hoe kinderlijk de voorsprong weggegeven werd. Notabene door ervaren speelsters.
Ik had zelf ook v Wijk meegenomen. Goede corner (in de zaal loopt deze prima) naast van Nes.

Het wordt Dijkstra ook niet makkelijk gemaakt als een aantal van de beste zaalspeelsters voor het veld kiest. Matla, Leurink, Hulsen, de Lange, de Assem. Zet die erbij en je hebt een topploeg.
ik snap ergens wel dat je als jong Oranje speelster hier veel van kan leren. Kijk naar Matla, Leurink. Die plukken de vruchten van het zaalspel in de kleine ruimte. Verschil misschien is dat zij al echt goede speelsters in de box waren voordat ze met de in Oranje Zaal kwamen?

Positief: Mosch. Zij speelde toch wel erg goed.

Succes met het WK. Hiervan leren en aan Dijkstra nu het beste team samen te stellen. Ook al zou dat betekenen dat je geen toernooi speelt..

Hockeyliefhebber

Alle zaalwedstrijden via de livestream bekeken. Goed toernooi naar behoren gespeeld. Halve finale tegen Tsjechië beste wedstrijd van het toernooi. Helaas in de finale met shoot-outs hniet het geluk aan Nederlandse zijde.

De jonge speelsters vond ik positief opvallen: Mosch, Post en Albers, volgens mij alle drie pas 18 jaar en stonden delen van wedstrijden tegerlijkertijd in het veld en speelden sterk.

Op naar het WK waar de meest ervaren speelsters gaan spelen en onder andere Kiki van Wijk, Lieke van Wijk worden toegevoegd die al een paar toernooien gespeeld hebben met NL zaal