Indoor: Ook hdm en Kampong naar play-offs, Hoofdklasse-exit voor Leonidas en Craeyenhout (dames)

De Hoofdklasse Indoor 2015/2016. De twaalf damesteams, verdeeld over twee poules, speelden in Sporthallen Zuid in Amsterdam elk hun negende en laatste competitiewedstrijden.

RU Kampong Indoor zaal

Kampong en Amsterdam streden nog om het tweede play-offticket, maar toen de hoofdstedelingen de laatste speeldag in Poule A openden met een ruime nederlaag op Den Bosch (6-1), was het reeds duidelijk dat dat ticket naar de Utrechtse dames zou gaan. Laren had een uitstekende zaterdag met twee zeges en een positief doelsaldo van +8. Voor Leonidas is het over en uit. De ploeg moest minstens één keer winnen om uitzicht te houden op lijfsbehoud. Tegen Kampong kwam de ploeg knap in de buurt, het werd 3-2, maar tegen Laren bleek er niks te halen voor de Zuid-Hollanders: 10-4. Leonidas degradeert na één jaar in de Hoofdklasse Indoor.

Ook in Poule B was nog een tweede play-offplek te vergeven en hdm en SCHC maakten basis van de stand het meeste aanspraak hierop. Hdm bleek echter veruit het meest gretig om de play-offs te halen. De ploeg versloeg met gemak Stichtse in een onderling duel met 0-5. De Haagsen hadden de situatie niet geheel in eigen hand, maar deden wat ze konden door later op de dag ook van Voordaan (6-2) te winnen. SCHC had een lastige kluif tegen MOP en kreeg het niet voor elkaar de koploper te bedwingen. De Bitlhovenaren verloren ook hun tweede wedstrijd en visten daardoor achter het play-offnet. Onderin jaagde Craeyenhout op Union, het was voor de Haagsen de enige mogelijkheid directe degradatie na twee seizoenen in de Hoofdklasse Indoor af te wenden. Craeyenhout moest vier punten en heel wat treffers goedmaken op de ploeg uit Nijmegen. Na de eerste wedstrijd tegen Voordaan was het lot van de Kraaien al bezegeld. Voordaan won met 4-2, dus dat Union tegelijkertijd met dezelfde cijfers verloor van MOP, maakte al niet meer uit. Vervolgens troefde Union de nummer laatst in een rechtstreeks duel eveneens af.

Poule A P W G V DS
1. Den Bosch 28 9 1 0 +35