Indoor: Play-offs voor MOP en Den Bosch (dames)

De Hoofdklasse Indoor 2015/2016. De twaalf damesteams, verdeeld over twee poules, speelden in Topsportcentrum Rotterdam elk hun zevende en achtste competitiewedstrijden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Poule A leren we de eerste play-offkandidaat van dit zaalseizoen kennen en het is geen verrassende. Den Bosch verzekerde zich met een overwinning op Leonidas (7-0) en een remise tegen Laren (5-5) als nummer één in de poule van het competitietoetje. Kampong en Amsterdam strijden volgend weekend om de tweede plek, maar troffen elkaar zaterdag reeds in een direct duel. De Utrechtse dames wonnen die ontmoeting met 8-5 en verpulverden daarna Terriërs met 8-0, waardoor zij de beste uitgangspositie hebben op de afsluitende speeldag. Amsterdam verspeelde vervolgens ook punten tegen Laren, die confrontatie eindigde in 3-3. Aan de onderkant vond een belangrijke verschuiving plaats: Terriës won het treffen met Leonidas, waardoor de Noord-Hollanders de laatste plaats op de ranglijst verlaten. De Rotterdammers zijn nu de ongelukkige die de zesde positie bekleden.

Ook MOP mag spelen om het landskampioenschap. De Vughtse dames zijn na zaterdag zeker van de eerste of tweede plek in Poule B en verlengen hun zaalseizoen derhalve met de play-offs. De Noord-Brabanders wonnen hun beider duels nipt, 3-4 tegen hdm en 3-2 tegen Voordaan, en dat was voldoende om niet meer te kunnen worden ingehaald door nummer drie hdm. De Haagsen maken desalniettemin nog wel kans op de play-offs, daarvoor moet een inhaalrace op SCHC, dat vier punten voorsprong heeft, worden ingezet. Beide ploegen wonnen zaterdag met één doelpunt verschil van Craeyenhout (SCHC 2-3 en hdm 3-4). Stichtse won echter twee keer die dag, tegen Union werd het 6-5. Ook Voordaan heeft zeker nog een theoretische kans op play-offs, na een teleurstellend weekend waarin het van de tweede naar de vierde plek zakte na een nederlaag tegen MOP en remise tegen Union.

Poule A P W G V DS
1. Den Bosch 22 7 1 0 +26
2. Kampong 18 6 0 2 +29
3. Amsterdam 14 4 2 2 +7
4. Laren 9 2 3 3 +3
5. Terriërs 4 1 1 5 -32
6. Leonidas 1 0 1 7 -33

Poule B P W G V DS
1. MOP 19 6 1 1 +10
2. SCHC 16 5 1 2 +3
3. Hdm 12 4 0 4 +2
4. Voordaan 12 3 3 2 +1
5. Union 7 2 1 4 0
6. Craeyenhout 3 1 0 7 -16

Gloryhunter

Waar en wanneer spelen DB en MOP tegen elkaar?