LK Indoor: Kampong prolongeert landstitel (dames)

De finale om het landskampioenschap bij de vrouwen ging tussen hdm en Kampong. Beide ploegen werden tweede in hun poule, op gepaste afstand van respectievelijk MOP en Den Bosch, maar sloegen zaterdag in de halve finales toe. Om 17.30 uur in Topsportcentrum Rotterdam troffen de ploegen elkaar in de strijd om de Nederlandse indoortitel.

Een vroege voorsprong gaf Kampong het initiatief in de wedstrijd. Al in de tweede minuut schoot Lisette Korink de bal achter Julia Remmerswaal, waardoor de domstedelingen zichtbaar zelfvertrouwen kregen. Ook hdm creëerde mogelijkheden, met name in de persoon van Pien van Nes. De ex-international stond twee keer echter niet op scherp en leverde rollertjes af in de Utrechtse cirkel. Rond de veertiende minuut werd de regerend landskampioen een handje geholpen door Daphne Admiraal. De verdedigster speelde opponent Marieke van der Vis strak aan in de stick. Van der Vis rende hard de cirkel in en zag haar voorzet door diezelfde Admiraal in het doel verdwijnen.

Aanvoerder Marijn Veen kreeg vlak na rust de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De kersverse Europees kampioen wurmde de bal knap onder goalie Remmerswaal door, maar eenmaal voor het lege doel miste de tiener onverwachts. Hdm zette aan, kreeg kansen, maar Alexandra Heerbaart verschalken lukte de Haagsen niet.

Vijf minuten voor het einde kreeg Julia Verschoor een groene kaart. Kampong profiteerde optimaal van de overtalsituatie. Alsnog Veen besliste de wedstrijd door de 0-3 voor haar ploeg binnen te schieten. De Kampong-dames prolongeren de landstitel en mogen later deze maand naar het Europees kampioenschap in Minsk.