Play-offs HK (H): Oranje-Rood pakt EHL-ticket ten koste van Bloemendaal

(c) Maurice de Wert

Oranje-Rood heeft het EHL-ticket veroverd. De Eindhovense ploeg won zaterdag ook de tweede wedstrijd van Bloemendaal na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Bloemendaal kwam voor eigen publiek na dertien minuten op voorsprong. Tim Swaen pushte raak vanaf de kop van de cirkel. Na rust maakte Mink van der Weerden gelijk. De aanvoerder van Oranje-Rood benutte een strafbal.

Shoot-outs

De gelijke stand stond ook na zeventig minuten op het bord, waardoor net als in de eerste wedstrijd shoot-outs de beslissing moesten brengen. En opnieuw trok Oranje-Rood aan het langste eind. Bij de Eindhovenaren miste alleen Agustin Mazzilli. Thierry Brinkman en Xavi Lleonart misten voor Bloemendaal waarna de vertrekkende Jelle Galema Oranje-Rood een Europees ticket bezorgde.

Voor Bloemendaal is het seizoen nog niet ten einde. Volgende week speelt de ploeg op eigen veld de FINAL4 van de EHL. In de halve finales treffen de Mussen Rotterdam. Kampong speelt tegen Royal Herakles.

Bloemendaal-Oranje-Rood 1-1 (1-0)

13.Tim Swaen 1-0 (sc)
37.Mink van der Weerden 1-1 (sb)