Liveverslag FIH Pro League: Nederlandse Heren spelen gelijk tegen zuiderburen (Eindstand 4-4) - Hoofdklasse Hockey Nederland
Bjorn-Kellerman-Thomas-Briels-EK-Hockey-Belgie-Nederland

De heren van Nederland spelen om 18.10 uur de laatste wedstrijd van de FIH Pro League. In een leeg stadion in Brussel proberen de mannen de aansluiting te zoeken met de koploper in de poule. Een overwinning voor Nederland zorgt ervoor dat het team van Caldas als nummer twee de winter in gaat. Hoofdklassehockey geeft vandaag de belangrijkste updates, samenvattingen en interviews.

Shoot-Outs

1-0 Croon

1-1 Pruijser mist

1-2 Hertzberger mist

1-3 van Ass mist

Voor Nederland gaan Hertzberger, Croon, Pruyser, Kellerman en van Ass het proberen. Blaak staat op de goal

Einde wedstrijd

58′ Het spel gaat op en neer. Kansje voor Oranje. Geen doelpunt.

55′ Wat een wedstrijd. Een forse overtreding op Bakker lijkt een strafbal te worden. Toch gaat de aanvoerder door en al vallend scoort hij de 4-4.

53′ Strafcorner voor Belgie en een mooie sleep. Alexander Hendrickx scoort de 4-3.

52′ Belgie neemt nu het initiatief over. En eigenlijk is het dan ook meteen raak. Florent van Aubel haalt uit met een backhand rond de strafbal stick. Keeper Visser raakt hem nog wel aan, maar moet toch toezien dat de bal het net in gaat.

50′ Een sterke fase van Oranje. Strafcorner.

46′ Het laatste kwart beloofd een hoop spektakel nog te geven.

Einde derde kwart

43′ Ondanks de voorsprong kan het nog alle kanten op. Belgie geeft veel dreiging

42′ Beide ploegen zijn veel met de scheidsrechters bezig, waardoor veel spelers stilstaan. Het middenveld ligt vaak open

39′ Jorrit Croon met een mooie actie op het middenveld. Hij heeft veel schijn met zijn lichaamsbewegingen.

37′ Maar wat een veerkracht! Een snelle aanval wordt onschadelijk gemaakt door een fysieke overtreding. Nederland krijgt een corner. Jip Janssen sleept de bal hard in de goal.

35′ Belgie speelt sterk en gooit het tempo omhoog. Zij krijgen nu ook weer een corner. Een scrimmage, maar met een prachtige tennisbeweging gaat de bal in de goal. 2-2

34′ Boccard wil een kaart voor Oranje. Hij vraagt, maar krijgt het niet

31′ We zijn weer begonnen

Rust

26′ Slim tikje van Pieters. De spits legt de bal op een voet van Belgie. Strafcorner. De sleep is van Janssen, de redding van Loic van Doren. Lange corner.

25′ Mooi spel van Belgie zorgt voor gevaar in de cirkel van Oranje. Toch wordt Visser nog niet echt getest.

20′ Bij Belgie speelt Arthur van Doren. De verdediger speelt normaal voor Bloemendaal en is een van ‘s wereld beste spelers.

19′ Stopfoutje van Galema. De bal gaat over de zijlijn. Belgie krijgt de bal en is meteen dreigend

18′ Beide ploegen spelen nu aanvallend

Einde eerste kwart

12′ Nederland speelt het overtal goed uit. Brinkman, die scherp start in het eerste kwart, is er nu ook slim bij. Hij prikt de bal makkelijk in de goal

11′ Een klein schouderduwtje was van Hendrickx was volgens de scheidsrechter net iets teveel van het goede. Groene kaart

8′ Jip Janssen doet vandaag weer mee. De speler van Kampong ligt al lange tijd onder vuur doordat hij meespeelde in de wedstrijd tegen Tilburg, terwijl hij net een coronatest had ondergaan. Uiteindelijk wist Janssen in de rust dat hij positief was getest.

7′ Maar lang kon de thuisploeg er niet van genieten. Een schitterende scoop van Floris Wortelboer direct in de cirkel van Belgie. Terrance Pieters neemt aan en legt voor. Uiteindelijk is Jeroen Hertzberger de doelpuntenmaker.

6′ De eerste corner is voor Belgie. Gevaarlijk, want Cosyns en Hendrickx zijn vandaag van de partij. De sleep is van laatst genoemde. Foutje van Visser en doelpunt voor de thuisploeg. 1-0.

5′ Beide ploegen wachten af. Nederland loert op de counter

2′ Foutje van Nederland. Een razendsnelle turn-over is meteen een kans. Het schot is half, waardoor Maurits Visser niet in actie hoeft te komen. Visser krijgt vandaag de kans in plaats van Blaak en van der Ven.

1′ We zijn begonnen. Nederland speelt in het blauw.

0′ De heren spelen de laatste ballen. Een mooie ontmoeting staat er over een kleine 15 minuten te wachten tussen de heren van Belgie en Nederland.

Maurits Visser staat vandaag in de goal van Oranje

Zie hier de opstellingen en belangrijkste momenten in de wedstrijd Nederland tegen België

Hoofdklassehockey geeft woensdag live-updates van de FIH Pro League wedstrijden in Belgie. Volg de site of bekijk de wedstrijden gratis via Watch Hockey of live via Ziggo Sport.