Conclaaf: Angel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Conclaaf: Angel

Proficiat. De hockeymannen van Laren hebben op de negende speelzondag de hatelijke nul weggepoetst. Toch leverde dit competitiepuntje na de kraker in en tegen Tilburg geen hosanna gevoel op bij de blauwhemden die dit jaar, na het plotselinge vertrek van onder meer Martijn Havenga, zonder venijnige angel onophoudelijk zwalken in de hoofdklasse. Afgelopen zondag stapte dit keurkorps met afhangende schouders van het waterveld. De bleke gezichten zaten diep verscholen achter de hoge, opstaande kragen van de trainingsjasjes. Opmerkelijk is dat de stemming onder de pet van Joost Bellaart onpeilbaar is en blijft. Toch moet hij beseffen dat Tilburg in de slotfase de beste kansen had op de overwinning. Ondertussen wordt onder het immense dak van het clubhuis aan de Eemnesserweg tot in de late uurtjes geijsbeerd hoe de geplaagde mannenploeg voor de winterstop nog puntjes kan sprokkelen. De affiches zijn mooi maar niet mals: Amsterdam, Kampong, Den Bosch en Bloemendaal. Extra hulptroepen komen voorlopig niet uit het verwaarloosde tweede elftal. Bovendien zijn twee talenten van Laren geoutsourcet. Zij maken indruk bij overgangsklasser Amersfoort. Het moet juist voor hen vreemd zijn dat uitgerekend Laren nu twee tickets heeft klaarliggen. Eén voor Luke Doerner en de tweede voor de Indiase pingelaar Bobby Singh die mogelijk op een telefonische oproep vanuit het Gooi kan rekenen. En misschien dat een beproefd Marc Lammers-effect een opmerkelijke opleving bij de spelers kan bewerkstelligen. Ach, voorlopig is er aan de Eemnesserweg beslist geen behoefte terug te denken aan de tijd met Adel Fuentes. Enfin, het blijven amechtige pogingen om de mannenhockeyers in de hoofdklasse te houden. Waarom accepteren ze aan de Eemnesserweg niet de afzink van dit team naar de overgangsklasse. In de jeugd is de afgelopen jaren geweldig geïnvesteerd met een machtige lichting als resultaat. Even een paar jaartjes rijpen, een promotiefeestje en er zijn genoeg Larense angels om de vermaledijde nul vanaf het eerste duel poreus te prikken.

Comments (15)

 1. Wie heeft deze column geschreven ?

 2. Dit stukje is wel heel erg vanuit Larens perspectief geschreven. Heb niet het idee dat Klaver dat doet.

  • Redactie Hoofdklassehockey.nl

   Om verdere discussie hierover voor te zijn; deze column is zoals elke donderdag gewoon van de hand van Arjan Klaver

 3. en net als iedere donderdag waanzinnig slecht.

 4. Zeker niet met je eens. Ik vind de columns lekker scherp. Wat anders dan al dat brave.

 5. Ik vind het top dat Klaver zijn bijdrage levert aan deze site. Ben het niet altijd eens met zijn zienswijze maar who cares. Vind dit stukje bijvoorbeeld wel erg gericht op Laren.

 6. Wel een uitdagend stuk in ieder geval. Maar volgens mij duurt t nog even voor er talenten door kunnen stromen. Gaat Laren het er op aan laten komen of wordt de portemonnaie toch weer getrokken?

 7. Als Laren degradeert, dan gaan al die gehaalde talenten op den duur ook weer weg.

 8. Klopt dan vertrekken ze weer naar Kampong ofzo…. ze hebben zo’n mooi clubhuis en het damesteam doet het geweldig, waarom investeert Laren niet in de mannen, als je niet investeert mag je ook niets verwachten….

 9. Ik heb het wel eens eerder geschreven;

  Gewoon laten lopen en opnieuw opbouwen vanuit Overgangsklasse zou prima zijn. Fungeren als kweekvijver voor ‘Het Gooi’.
  Laren Heren 1 is een waterhoofd, 2e herenteam is er niet, jeugd heeft nog even tijd nodig, geld is er niet meer en toeschouwers komen niet opdagen, erger nog: vertrekken als de dames gespeeld hebben..

  Heren 1 in de hoofdklasse vervreemdt zich meer en meer van de club, niet verstandig en zeker niet nodig.

 10. @expat, bij degradatie is er niks om op te bouwen, kijk de voorbeelden na HCKZ,SCHC en zo zijn er nog wel een aantal te bedenken.

  Met alle respect voor dameshockey maar als je na een dameswedstrijd weggaat ben je geen hockeyliefhebber, herenhockey gaat zoveel sneller en is leuker om naar te kijken.

 11. Het is niet zo zeer belangrijk of dames- dan wel herenhockey grotere liefhebbers trekt. Gegeven is dat al jaren de publieke belangstelling bij de Laren dames groter is dan bij de heren van Laren. Daar moet men het mee doen.

  Als dan ook nog eens het publiek niet vermaakt kan worden, wat blijft er dan over? H2 bestaat dus kennelijk niet bij Laren..vraag me af bij welke 11 andere heren hoofdklasseclubs dit ook het geval is?

  Degraderen uit de Hoofdklasse en opbouwen van onderaf, zoals Klaver aangeeft, heeft natuurlijk tijd nodig. Dat impliceert ook niet zsm terugkeren, binnen EEN of twee jaar, maar een fundament leggen, hetgeen waarschijnlijk een aantal jaren duurt,zodat een toekomstige promotie ondersteunt wordt door publiek/jeugd/beleid/sponsors en een goed H2.

  En mocht blijken dat dit fundament niet te realiseren is, gewoon niet aan beginnen.In het geval van de heren van Laren ‘maakt hoofdklasehockey meer kapot dan je lief is’:)

 12. @expat, volgens mij valt het wel mee dat de publieke belangstelling al jaren groter is bij de dames dan bij de heren van Laren, snap wel dat het dit jaar zo is omdat de dames bovenaanstaan en de heren onderaan.

  Waarom zou het publiek niet vermaakt worden? oke Laren is niet erg goed maar je ziet wel leuke tegenstanders en hoogstaand hockey.

  Bij degradatie valt er niks op te bouwen dat leert de geschiedenis bij heel veel clubs.

 13. Het was vorig jaar niet anders met de publieke belangstelling voor de Heren van Laren.

  Ik snap niet wat er mis is met een aantal jaren overgangsklasse hockeyen en bouwen aan een structuur die voeding geeft aan een waardig hoofdklasseteam. Zoals het nu gaat, werkt het in ieder geval niet en vraag ik mij af wie er bij gebaat is.

  Er zijn wellicht een aantal voorbeelden te noemen van clubs die niet terug zijn gekomen, doch ik meen dat de lijst met clubs die het wel is gelukt en een structuur hebben neergezet vele malen langer is.

Reageer