Ellen Hoog:"Extra jammer dat ik er niet bij ben." | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ellen Hoog:"Extra jammer dat ik er niet bij ben."


Het is nu wel duidelijk dat de huidige hockey bondscoaches gewaagde beslissingen durven te nemen. Afgelopen week zette bondscoach Paul van Ass Taeke Taekema en Teun de Nooijer buiten de selectie van het Nederlands hockeyteam. Over de beslissing van Van Ass laat ik me niet uit, feit is dat Taekema en de Nooijer niet mee naar Spanje en Australië gaan en ik niet mee ga naar Argentinië.
Mijn team is afgelopen maandag al vertrokken naar Rosario, waar de Champions Trophy plaats vindt. Uitgerekend hetzelfde toernooi en plek waar ik 7,5 jaar geleden mijn eerste buitenlandse avontuur met Oranje beleefde. Vlak na de Olympische Spelen in Athene stopten zeven internationals en kwamen daar zeven jonge talenten voor in de plaats, waaronder ik. Toenmalige bondscoach Marc Lammers droeg ons op vooral te genieten, gerust fouten te mogen maken en geen druk te voelen. De eerste twee lukten aardig, dat laatste was wat lastiger. Want hoe kun je als onervaren topsporter nou geen druk voelen in een stadion met 10.000 schreeuwende en fluitende Argentijnen?
Ik kan me nog goed herinneren dat Lammers tijdens een bloedstollende eindfase van de wedstrijd tegen het gastland vanaf de bank naar mij riep dat ik de bal niet meer mocht afspelen: ”Niet afspelen, gewoon rennen!” Gewoon rennen? Makkelijk gezegd vanaf de bank, dacht ik. Maar ik gehoorzaamde en belandde in de hoek met de bal, geen idee wat ik er mee moest, maar ik vond het allemaal prachtig. Ondanks het onervaren team en de 10.000 schreeuwende, scheldende en fluitende Argentijnen wonnen we in Rosario goud. Het is nog steeds één van mijn mooiste toernooien geweest en daarom extra jammer dat ik er nu niet bij ben.
Ellen Hoog
Bron: Metro

Comments (7)

 1. De mestkever

  Gevaarlijk om je als Ellen Hoog zijnde te vergelijken met hockeyers van het formaat Taekema de Nooijer. De beslissing om deze twee niet mee te nemen is toch wel iets gewaagder dan Hoog thuis laten.

 2. Zoals ik het lees vergelijkt Ellen zich helemaal niet met de Nooijer en Taekema.
  Ze zegt alleen dat de bondscoaches gewaagde beslissingen durven te nemen. Het is een constatering,meer niet en ze geeft of heeft er (lekker veilig) ook geen mening over.
  Hoe dan ook hoop ik dat we Ellen snel terug zullen zien in Oranje en nog veel meer hoop ik dat van vooral de Nooijer,al heb ik er een hard hoofd in of dat nog gaat gebeuren.

 3. Als je het over “gewaagde beslissingen” hebt, kun je inderdaad beter het rijtje compleet maken (want ze spreekt toch over coaches in meervoud) door ook het niet-geselecteerd zijn van Dijkstra en Van Geenhuizen te noemen: nationaal en internationaal bovengemiddeld goede speelsters, ervaren en … véél jonger dan T&T. Waarom doet ze dat niet? Blijkbaar is de enige gewaagde beslissing van Caldas het passeren van Hoog.

 4. @PHe : Waarschijnlijk bedoelt ze het niet zo ,maar je hebt wel gelijk. De eerste grote verrassing was er al van de zomer bij het passeren van Wieke Dijkstra en de goede prestaties in de competitie van Dijkstra en van Geenhuizen hebben geen invloed gehad op de visie van Caldas.
  Ellen was en de laatste toernooien en in de competitie niet op haar best…dus eigenlijk is het passeren van haar minder verrassend. Toch denk ik dat Ellen nog terugkomt. Eerst mag Kitty zich nu laten zien ( in de hitte en in de “arena” met gillende en scheldende Argentijnen !!)

 5. De mestkever

  Het zo gewoon zo moeten zijn: Gewaagde beslissing om Dijkstra, de Noojer en de Taekema niet te selecteren. Dat geeft de realiteit een stuk beter weer.
  Hoog hoort niet in dat rijtje.

 6. @De mestkever: pfff, waarom alles zo negatief interpreteren of dingen lezen die er helemaal niet staan.. om moe van te worden. Ellen bedoelt geen enkel woord in haar tekst arrogant en vergelijkt zich al helemaal niet met De Nooijer. Ze schrijft gewoon een leuk stukje. Give her a break, het is al moeilijk genoeg voor haar en steun haar liever bij haar strijd om terug te komen. Of je het nou eens bent met haar terugkeer of niet, deze negativiteit heeft ze na al die jaren toch niet verdiend!

 7. Iemand die niet beoordeeld wil worden op zijn/haar woorden, moet geen column schrijven.
  Dat is iets anders dan de strijd om terug te komen. Voor die inzet moet je gewoon respect tonen.

Reageer