Ingezonden: Herman Kruis slaat terug! - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ingezonden: Herman Kruis slaat terug!

Herman Kruis slaat terug!

Herman Kruis werd door de KNHB op een, in mijn ogen, unfaire manier onderuit gehaald. Volgens Herman was de evaluatie na het WK een ‘wassen neus’. Barbertje moest gewoon hangen.

Zowel Bert Bunnik als Marjolein Bolhuis deden uitspraken die op zijn minst ‘beschadigend’ waren voor Herman en deden uitspraken die hij niet verdiende.

De hockeywereld was dan ook erg verbaasd over het ontslag van Herman Kruis, net als bij het ontslag van Michel van den Heuvel indertijd. De KNHB loopt als een olifant door de porseleinkast.

Met mensen wordt geen rekening gehouden. Alleen het eigen gelijk telt blijkbaar binnen de KNHB. En dat zonder zelf een greintje verantwoordelijkheid te nemen. Immers, Herman Kruis werd door de KNHB aangenomen op voorwaarden waaraan hij m.i. prima voldaan heeft in deze fase van de aanloop naar de Olympische Spelen.

De kreet: “Alleen goud telt” stond beslist niet in  de voorwaarden van zijn contract. En dat wordt nu rondgegalmd als zijnde het Credo van de KNHB. Niet netjes van de KNHB. En… een evaluatie is er toch voor bedoeld om verbeterpunten te vinden???  En dat bij een succescoach als Herman Kruis!! Herman slaat nu terug, althans geeft op Hockey.nl een weerwoord op de aantijgingen:

‘Ik wens te worden beoordeeld op de afspraken die we in 2008 met elkaar hebben gemaakt. Stond in mijn contract hoeveel speelsters in vorm moesten zijn op het WK? Het is allemaal bijzaak. Twee jaar geleden wist de hockeybond toch wie ze in huis haalde? Mijn aanvoerder Janneke Schopman zei: je stuurt Herman weg vanwege de kwaliteiten waarop hij is aangenomen.’
Kruis zegt dat hij van Bunnik  tot na het WK ‘geen negatief woord heeft gehoord’. ‘Hij heeft nooit een signaal gegeven dat het niet goed zou gaan. Ik vraag me af of Bunnik dit besluit had mogen nemen, want hij heeft me niet aangenomen. Bestuurslid Bolhuis had deze exercitie moeten leiden. En zij vergat de eerste stap te zetten.’

Duidelijke, verhelderende taal van Herman. Vandaag werd ook bekend dat Max Caldas de beoogde nieuwe bondscoach is van de dames. Ik hoop dat Max de kleine lettertjes goed doorneemt in zijn contract, immers…. geen goud…. weg job!!! Tenzij Bert Bunnik en Marjolein Bolhuis inmiddels hebben ingezien dat was zij stelden, toch niet helemaal conform de werkelijkheid was en Max geen wurgcontract hebben voorgelegd. Laten we dat maar hopen want London 2010 komt snel naderbij!

Sascha Tamarinof

Comments (1)

  1. Herman Kruis slaat terug | In de aanval

    […] het hele artikel van Sascha op https://hoofdklassehockey.nl/column/ingezonden-herman-kruis-slaat-terug/. Leuk? Deel […]

Reageer