Verlumn: Godenzonen van het bos | Hoofdklasse Hockey Nederland

Verlumn: Godenzonen van het bos

Foto © Maurice de Wert

Nou zo grappig, sla ik de kranten er op na, blijkt dat er een ene Edgar Davids in de Raad van Commissarissen van Ajax zit. Ha, wat een toeval , net als die voetballer van Ajax. Maar ja, die voetballer kon natuurlijk geen lid van welke RvC worden waar dan ook ter wereld. Dat was de jongen die bij welk interview dan ook de vraag niet begreep, dat was de overigens briljante voetballer die bij het pim-pam-petten de hulp van z’n moeder nodig had, dat was de voetballer die zich verschool achter de welbespraakte Seedorf (die begreep de vraag wel en had ook een antwoord), dat was de man die op tv niet meer dan vier kreten kon uitslaan die dan ook weer geen enkele relevatie hadden. Maar wat blijkt bij nadere bestudering, die ene Edgar is toch dezelfde als die andere. Tja, iedere voetbalclub krijgt de RvC die het verdient…. (toch kan je jezelf de vraag stellen wanneer zo’n cluppie ook nog eens een beursgenoteerde onderneming is of het wenselijk is om een dergelijke samenstelling in een RvC aan te houden, maar dat terzijde).

We zijn het er wel over eens, toch… Wim Jonk is de koning. De enige die z’n rug recht in dit onsmakelijke schouwspel van egootjes, waarbij het clubbelang volgens mij al heel lang geleden is losgelaten. Voor degene die het niet weten, Jonk zegt hardop “als de RvC in deze samenstelling aanblijft, ben ik weg”. Kijk, dat is een uitspraak, daar zit weinig Chinees bij, dat gaat ergens over een uitspraak over de Toekomst zou ik zeggen………

Tja, ronde 12 is een herhaling van ronde 1. Kortom, we beginnen weer opnieuw. Even opfrissen voor U allen: Na de eerste wedstrijd van het seizoen stond Hurley fier bovenaan in de Hoofdklasse na de 3-6 overwinning bij Kampong (de oorzaak werd toen gezocht in het feit dat mijn grote vriend Van Essen toen 25 gram te dik werd bevonden en niet mocht keepen en er dus te weinig kwaliteit op het doel stond. Kan natuurlijk wel zo zijn, maar dat gegeven was dan ook direct een diskwalificatie voor het spel van Hurley, maar dat terzijde). Gisteren stond Van Essen wel op goal, dus het lek was gedicht (moet er dan gedacht zijn) en heel even leek het daar wel op, want na 20 minuten kwam Hurley, beetje moeizaam op gang komende, op 0-1 achterstand door Bouwens (Nou hebben we bij Hurley ook een Bouwens rondlopen en het toeval wil dat ze dezelfde moeder hebben… Familieruzie dus!) Aan de thee met 1-0 achter is altijd prima, te overzien en voldoende adrenaline genererend. De tweede helft ging lekker van start. Kampong was niet meer de overheersende partij met een plan, maar Hurley begon wat structureler te hockeyen hetgeen in de 53e minuut resulteerde in een rebound balletje van Kenny Bain. Lekker, 1-1. De bosmannen kregen de smaak te pakken en zes minuten later krijgt Phelie Maguire een heerlijke pass van Eversden die hij met z’n rug naar de keeper kan aannemen en in dezelfde beweging een draai richting goal maakt en z’n hout tegen de bal aanlegt, prachtig doelpunt: 2-1. De stemming zat er goed in, want nog geen vier minuten later is Kenny weer aan de beurt. Na een prachtige solo legt Buissant de bal op maat bij de tweede paal zodat Kenny deze op een Don Prins-achtige wijze erin kan tippen. Yes, 3-1 met nog vijf minuten te gaan… In de slotminuut komt Phelie nog een keer aan de beurt. Van essen heeft het nakijken nadat de backhand van Phelie doet wat ‘ie moet doen: 4-1, tevens eindstand. Ronde 12 is een herhaling van ronde 1 en het wordt gevierd alsof we weer bovenaan staan en dat mag!

De glazen bol van HKH.nl zat er behoorlijk naast deze week -wie zet die man in hemelsnaam op de payroll 🙂 -, en gelukkig maar!

De RvC kan je vervangen en echte Ajacieden niet… Die komt vast niet uit de koker van Edje!

Frans Byvoet

Reageer