ABN AMRO Cup: Amsterdam-Den Bosch en Kampong-Rotterdam

Amsterdam-Den Bosch en Kampong-Rotterdam vormen zaterdag de fraaie affiches voor de halve finales van de ABN AMRO Cup. Het finaleweekend van het toernooi wordt 18 en 19 augustus gespeeld op Rotterdam. De toegang is gratis.

De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen. Aan de elfde editie van het voorbereidingstoernooi deden alle twaalf mannenteams uit de Hoofdklasse mee. Donderdagavond werd bij AMHC (Amersfoort), Alliance (Heemstede), MOP (Vught) en Victoria (Rotterdam)

Amsterdam-Den Bosch

Amsterdam boekte op Alliance overwinningen op Bloemendaal en Pinoké en eindigde daarmee als eerste in de poule. Zaterdag neemt Amsterdam het op tegen Den Bosch, dat op de velden van MOP won van Oranje-Rood en Tilburg.

De tweede halve finale gaat tussen landskampioen Kampong en Rotterdam. De Rotterdammers zijn titelverdediger van de ABN AMRO Cup. In eigen stadion gaat de ploeg voor de zesde overwinning in elf jaar.

Plaatsen vijf tot en met twaalf

Er wordt komend weekend niet alleen gespeeld om de plaatsten één tot en met vier. De nummers twee uit de poulefase strijden zaterdag en zondag om plaatsen vijf t/m acht, de nummers drie uit de poule spelen om plek negen t/m twaalf.

Uitslagen Poule A:
Kampong-SCHC 2-0
Kampong-Almere 2-0
Almere-SCHC 1-2

Uitslagen Poule B:
Amsterdam-Bloemendaal 1-0
Amsterdam-Pinoké 2-1
Pinoké-Bloemendaal 0-2

Uitslagen Poule C:
Oranje-Rood-Den Bosch 1-2
Oranje-Rood-Tilburg 2-1
Tilburg-Den Bosch 0-2

Uitslagen Poule D:
Rotterdam-HGC 4-1
Rotterdam-Klein Zwitserland 3-0
Klein Zwitserland-HGC 0-3

Programma zaterdag 18 augustus:

Tijdstip Veld Wedstrijd
13.00 uur 1 Amsterdam-Den Bosch
15.00 uur 1 Kampong-Rotterdam
13.00 uur 2 Bloemendaal-Oranje-Rood
15.00 uur 2 SCHC-HGC
13.00 uur 3 Pinoké-Tilburg
15.00 uur 3 Almere-Klein Zwitserland

Reageer

Contact Us