ABN AMRO Cup: Amsterdam-Kampong en Rotterdam-Oranje-Rood

Amsterdam-Kampong en Rotterdam-Oranje-Rood vormen zaterdag de fraaie affiches voor de halve finales van de ABN AMRO Cup. Het finaleweekend van het toernooi wordt 2 en 3 september gespeeld op Rotterdam. De toegang is gratis.

De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen. Aan de tiende editie van het voorbereidingstoernooi deden alle twaalf mannenteams uit de Hoofdklasse mee. Donderdagavond werd bij LOHC (Leiden), Huizer HC (Huizen), HOCO (Oisterwijk) en HBR (Berkel en Rodenrijs) de poulefase afgewerkt.

Amsterdam-Kampong

Amsterdam won in Leiden twee keer nipt na shoot-outs, maar het was voldoende om de eerste plaats in de poule op te eisen voor Pinoké en Bloemendaal. Zaterdag neemt Amsterdam het op tegen regerend landskampioen Kampong dat donderdag won van SCHC en Almere.

De tweede halve finale gaat tussen Rotterdam en Oranje-Rood, respectievelijk de nummer twee en nummer vijf van het afgelopen seizoen. De Rotterdammers zijn titelverdediger van de ABN AMRO Cup. In eigen stadion gaat het team voor de vijfde overwinning in tien jaar.

Plaatsen vijf tot en met twaalf

Er wordt komend weekend niet alleen gespeeld om de plaatsten één tot en met vier. De nummers twee uit de poulefase strijden zaterdag en zondag om plaatsen vijf t/m acht, de nummers drie uit de poule spelen om plek negen t/m twaalf.

Uitslagen Poule 1:
Amsterdam-Pinoké 6-5 (na shoot-outs)
Amsterdam-Bloemendaal 1-0 (na shoot-outs)
Pinoké-Bloemendaal 3-2 (na shoot-outs)

Uitslagen Poule 2:
Kampong-SCHC 3-0
Kampong-Almere 1-0
SCHC-Almere 0-1

Uitslagen Poule 3:
Rotterdam-HGC 2-1
Rotterdam-hdm 2-1 (na shoot-outs)
HGC-hdm 3-0

Uitslagen Poule 4:
Tilburg-Den Bosch 1-0
Tilburg-Oranje-Rood 2-3 (na shoot-outs)
Den Bosch-Oranje-Rood 2-3 (na shoot-outs)

Programma zaterdag 2 september:

Tijdstip Veld Wedstrijd
13.00 uur 1 Amsterdam-Kampong
15.00 uur 1 Rotterdam-Oranje-Rood
13.00 uur 2 Pinoké-Almere
15.00 uur 2 HGC-Tilburg
13.00 uur 3 Bloemendaal-SCHC
15.00 uur 3 hdm-Den Bosch

Comments (1)

  1. De grote vier… Benieuwd of Bloemendaal, HGC en misschien Den Bosch zich in de competitie hier tussen kunnen nestelen.

Reageer

Contact Us