ABN AMRO Cup: Kampong wint in finale van Den Bosch

Kampong heeft de elfde editie van de ABN AMRO Cup gewonnen. De landskampioen was zondag in Rotterdam in de finale met 5-0 te sterk voor Den Bosch en veroverde zodoende de Jan Hagendijk trofee.

Kampong controleerde de wedstrijd en kwam geen moment in de problemen. Den Bosch kwam nauwelijks in de cirkel van hun tegenstander. De eerste goal van Sander de Wijn viel al binnen drie minuten. Daarna volgde al snel de 2-0 van Boet Phijffer. In het tweede kwart scoorde Bjorn Kellerman de 3-0. Martijn Havenga maakte in de tweede helft de vierde treffer uit een strafcorner en Phijffer schreef het vijfde doelpunt op zijn naam.

(c) Roel Ubels
(c) Roel Ubels

Rotterdam derde

In de strijd om de derde plaats rekende Rotterdam in eigen stadion met 6-5 af met Amsterdam. Het was een herhaling van de finale van 2017. Ook die wedstrijd werd gewonnen door de Rotterdammers.

Rotterdam en Amsterdam streden in de strijd om de derde plaats voor elke centimeter. Uiteindelijk trok Rotterdam aan het langste eind na een bloedstollende eindfase. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal stond het nog 5-4 in het voordeel van de Amsterdammers. Maar Rotterdam kwam in de laatste minuten sterk terug en scoorde het winnende doelpunt in de laatste minuut.

Uitslagen ABN AMRO Cup zondag 19 augustus:
Finale:
Kampong-Den Bosch 5-0
Om derde plaats:
Rotterdam-Amsterdam 6-5
Om vijfde plaats:
HGC-Oranje-Rood 3-2
Om zevende plaats:
Bloemendaal-SCHC 4-2
Om negende plaats:
Almere-Tilburg 1-7
Om elfde plaats:
Klein Zwitserland-Pinoké 0-2

Reageer

Contact Us