AD: “Als Kampong juicht, baalt keeper Derek van Essen” - Hoofdklasse Hockey Nederland

AD: “Als Kampong juicht, baalt keeper Derek van Essen”


Toen voormalig Kampong-keeper Derek van Essen (23) zondagochtend wakker werd had hij nog veel zin in het treffen met zijn oude maatjes uit Utrecht. Ondanks alle goede bedoelingen voltrekt zich er een klein keepersdrama aan de Laan van Maarschalkerweerd. Al na zeven minuten heeft kampong er twee achter Van Essen liggen. Als de rook is opgetrokken heeft de voormalig Jong Oranje keeper zeven keer moeten vissen.
Van Essen staat erom bekend dat hij altijd rustig blijft in de goal. Maar zelfs de beheerste jonge keeper moest even slikken na het 7-4 debacle van de landskampioen. De defensie van Amsterdam laat hem opzichtig in de steek en de goal van Van Essen lijkt eerder op een schiettent dan een zorgvuldig bewaakt fort. Kampong-spelers als Bruno van den Bosch en Robbert Kemperman mogen naar hartenlust en zonder belemmeringen de cirkel inlopen en vrij schieten. “Ja, daar word je niet echt gelukkig van,” vertelt Van Essen gisterochtend als hij ondanks de teleurstelling moeite neemt om zijn verhaal te doen voor de krant.
Studio Sport
Ook kijkt hij naar de herhaling op Studio Sport. “Ja, daar moet je toch even doorheen. Als je zo’n competitiestart meemaakt bij een nieuwe club is dat niet makkelijk. Het is natuurlijk vervelend als je zo teleurstellend speelt op je oude club. Ik was zelf ook niet in goeden doen, net als het hele team.”
Toch relativeert Van Essen, die nog nooit geselecteerd werd voor het grote Oranje, de domper: “We hebben gelukkig tijd genoeg om het lek boven te krijgen. Het is natuurlijk allemaal relatief, we hebben twee toppers verloren, maar als we deze wedstrijden in mei winnen hoor je niemand klagen.”
Spijt van zijn opmerkelijke overgang, waardoor Kampong zich genoodzaakt zag om de Ier David Harte van SCHC aan te trekken heeft hij niet: “Nee, geen moment. Het is voor mij een unieke kans om te spelen in mijn eigen stad bij de landskampioen. Ik had het gevoel dat ik deze kans moest pakken. Ik ben er heel blij mee, ook na gisteren. Ik ga de uitdaging aan in Amsterdam.”
Ambities
En wat het verschil is tussen een gevestigde topploeg als Amsterdam en een ploeg die een topclub wil zijn als Kampong? “De ambities zijn bij Amsterdam heel duidelijk. Er is maar één doel en dat is landskampioen worden. Bij Kampong is het kijken of je kampioen kunt worden.”
Bron: AD/Sander Collewijn
Foto: Maurice de Wert

  • CompetitiesHerenHoofdklasseSamenvattingVideos
    Pinoké – SCHC

Reageer