Afscheidnemende Reid-Ross: 'Teleurgesteld om op zo'n manier te moeten stoppen bij Amsterdam' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Afscheidnemende Reid-Ross: ‘Teleurgesteld om op zo’n manier te moeten stoppen bij Amsterdam’

Hij is een van de meest productieve strafcorner kanonnen die de Hoofdklasse kent. Toch maakte Amsterdam gisteren bekend dat Justin Reid-Ross na zes trouwe dienstjaren het veld moet ruimen. De topscorer van het seizoen 2014-2015 kreeg te horen dat de jeugd de toekomst heeft. Voor Reid-Ross zit er niets anders op dan het maken van nieuwe plannen voor de toekomst. 

Dit jaar kwam het strafcornerkanon van Amsterdam niet echt tot scoren. Doordat de speler, die van origine uit Zuid-Afrika afkomstig is, geblesseerd raakte in de voorbereiding kreeg collega Tanguy Cosyns de voorkeur boven Reid-Ross. Niet onverdienstelijk, want Cosyns maakte 17 doelpunten in 15 wedstrijden. Toch is de 34-jarige Reid-Ross teleurgesteld dat hij volgend jaar niet meer voor Amsterdam mag spelen. Het krachtige sleepkanon uit Amsterdam wilde graag nog een jaar vastplakken aan zijn lange hockey carrière in Nederland: ‘Ik heb vier seizoenen voor Pinoké gespeeld. De laatste zes jaren was ik verbonden aan Amsterdam. Ik had heel graag mijn contract bij de club willen verlengen. Ondanks het feit dat ik begrijp dat de club andere keuzes aan het maken is, ben ik toch teleurgesteld dat ik zo laat te horen heb gekregen dat er geen plaats meer voor mij was. Door het corona-virus heb ik geen goed afscheid bij de club kunnen nemen’.

Onzekere toekomst

Met spelers zoals Mirco Pruyser (30), Billy Bakker (31), Fergus Kavanagh (35), Teun Rohof (35) en Valentin Verga (30) kent de club veel ervaring. Toch blijkt dat dit jaar dit de club geen windeieren heeft gebracht. Amsterdam eindigde op een teleurstellende zevende plek. Zodoende lijkt de club haar strategie te gaan veranderen en afscheid te nemen van oudere spelers. De jeugd heeft de toekomst, dat is wat Reid-Ross afgelopen week van de staf te horen kreeg. Hierdoor werd hij het eerste slachtoffer bij de verjonging die hockeyclub Amsterdam aan het doorvoeren is. ‘Voor mij was Amsterdam de perfecte club om mijn carrière af te sluiten. Waar vroeger de keuze alleen maar hockey was, wordt een maatschappelijke carrière nu ook steeds belangrijker. Ik heb nu een full-time baan en een gezin. Zodoende wil ik me niet alleen maar aan de hockeysport verbinden. Komende weken ga ik me beraden hoe mijn hockeytoekomst er uit moet komen te zien’.

Reid-Ross
Afgelopen seizoen verloor Reid-Ross met Amsterdam in de play-offs van Bloemendaal. Met zijn club werd hij nooit landskampioen van Nederland. Foto: Roel Ubels

Hockey in Nederland het mooiste wat er is

De telefoon van Reid-Ross stond afgelopen week roodgloeiend. Spelers, vrienden maar ook andere clubs belden over de huidige situatie en over zijn plannen. Toch is het voor Reid-Ross nog onduidelijk wat hij komend jaar gaat doen. ‘Een aantal jaar geleden heb ik al besloten dat ik niet meer voor mijn land Zuid-Afrika kon spelen. Doordat ik in Nederland hockeyde en hier ook een maatschappelijke carrière aan het opbouwen was, werd het voor mij te zwaar om steeds heen en weer naar Zuid-Afrika te gaan. Ondanks het feit dat Zuid-Afrika volgend jaar aan de Spelen meedoet, weet ik nog niet of ik me bijvoorbeeld komend jaar op mijn land ga richten. Misschien wil ik namelijk komend jaar nog wel bij een andere club gaan spelen in de Hoofdklasse. Ik heb nog geen concreet contact gehad met andere clubs. Mijn oude club Pinoké, zou misschien een optie kunnen zijn, ook al denk ik nu wel dat dit team vol zit. Een ding is zeker, hockey in Nederland is het allermooiste wat er is.

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer