Ageeth Boomgaardt nieuwe oefenmeester Red Panthers

Ageeth Boomgaardt is de nieuwe coach van de Belgische vrouwenselectie. Laren Ageeth BoomgaardtDat kondigt de Koninklijke Belgische Hockey Bond dinsdag aan op de website. Boomgaardt zal vanaf 1 juni 2016 het nieuwe Belgische damesproject leiden. De KBHB meldt dat kwalificaties voor het WK in 2018 en de Olympische Spelen van Tokio in 2020 de ultieme doelstellingen zijn.

De voormalig speelster van MOP en Den Bosch zal zoals aangekondigd worden bijgestaan door Niels Thijssen, interim-bondscoach sinds oktober 2015, en John Goldberg. Boomgaardt is de officiële opvolger van Pascal Kina, die wegens teleurstellende resultaten, zijn functie in oktober neerlegde. Boomgaardts werkzaamheden bij Laren Dames 1 zal zij aan het eind van dit seizoen afronden. Tot die tijd coördineert Thijssen het programma van onze zuiderburen.

Boomgaardt, 192-voudig Oranje-international, over haar nieuwe baan: ‘Het is een eer en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Belgische hockeydames. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de staf het team als collectief verder te versterken en terug naar de grote toernooien te brengen.’

Wie Boomgaardt opvolgt als hoofdcoach bij Laren is nog niet bekend. Het contract van de oefenmeester bij de Gooische club liep oorspronkelijk door tot en met het seizoen 2016-2017. Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (8)

 1. K.J. Poortvliet

  Verstandige keuze Belgische hockeybond! Succes Ageeth!!

 2. Al die speelsters die met haar naar Laren gingen ten spijt.

 3. Wel fijn dat Laren geïnvesteerd heeft met geld en vertrouwen en dat er diverse speelsters gekomen zijn vanwege het verhaal van Ageeth en ze nu gewoon voor zich zelf kiest. Loyaal hoor.

 4. K.J. Poortvliet

  Laren is inderdaad heel zielig nu en had nooit kunnen bedenken dat Ageeth als de kans krijgt internationaal coacht.

 5. K.J. Poortvliet

  Laren is inderdaad heel zielig nu en had nooit kunnen bedenken dat Ageeth als de kans krijgt het liefst internationaal coacht.

 6. Die speelsters gaan gewoon met Agreeth mee :)!

 7. @Rick
  Er zijn nog meer goede trainer/coaches hoor.

 8. Eerst Janneke naar VS en nu laat de KNHB Ageeth naar België gaan. Met alle respect voor onze bondscoaches Ik vraag me toch echt af onze huidige bondscoaches zoveel beter zijn dan deze twee Top coaches?
  Persoonlijk vind ik dat coaches als Ageeth en Janneke een rol moeten spelen in Nederland. Twee ex Top speelsters en nu in mijn ogen toch echt wel Top coaches. Jammer 🙁

Reageer

Contact Us