Agustin Mazzilli tekent bij Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Agustin Mazzilli tekent bij Pinoké

Agustin Mazzilli is de nieuwste aanwinst van Pinoké. De 28-jarige aanvaller komt over van Oranje-Rood en heeft voor twee seizoenen getekend. De Argentijns international won olympisch goud in Rio de Janeiro en brons op het WK in Den Haag. Hij heeft inmiddels 186 interlands achter zijn naam.

“Agustin is een speler van wereldklasse, dus wij zijn blij met zijn komst. Onze jongere spelers kunnen zich komend seizoen optrekken aan meerdere internationale toppers. Maar ook worden we in aanvallend opzicht sterker, wat voor meer rust moet gaan zorgen. Met zijn komst geven we concrete invulling aan onze ambities”, aldus commissaris tophockey Michiel Hilders.

Transfers

Eerder meldden de Steekneuzen al de komst van internationals Marcus Child en Jake Smith en Alexander Hendrickx. Hugo van Reeken en Pepijn Scheen schuiven door vanuit de A1. Na afloop van de play-offs tegen Nijmegen, waarin Pinoké handhaving in de Hoofdklasse veiligstelde, namen vijf spelers afscheid. Joost van de Vijfeijken en Rutger Marres stoppen, Derck de Vilder gaat naar Kampong, Diego Arana naar Spanje en doelman Christopher Combe staat volgend seizoen bij Cartouche onder de lat.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (9)

 1. lekker spelertje hoor!! pinoke heeft goede aankopen tot nu toe!! mooi om veel jeugdtalenten te laten ontwikkelen door wereldtoppers

 2. Onwijs gaaf. Want heel erg goede speler. Maar…Hoe gaan ze dat betalen? Hoop niet dat Pinoke weer financieel in de problemen komt.

 3. Floppieenteun

  Pinoke is naar mijn idee goed bezig. De gehaalde buitenlandse spelers zijn allemaal (sub) top en voegen wat toe aan de selectie. Voor Pinoke echt meer dan goede spelers. Verder is bij Pinoke het beleid erop gericht om zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen. Mooi. Bij Pinoke is dat ook mogelijk aangezien handhaving in de hoofdklasse de ondergrens is. Met deze selectie blijf Pinoke ruim uit de gevarenzone en zullen ze gaan spelen voor plek 6, samen met Den Bosch. Met nog wat ervaren Nederlandse hoofdklassespelers erbij kunnen ze ook zo maar voor plek 5 gaan spelen, samen met HGC en Rotterdam.

 4. gaat ze niets veel kosten en niets opleveren.

 5. Billy Bob

  @Floppieenteun: dan moeten ze die ervaren hoofdklassespelers niet in de winterstop wegsturen…

 6. Fan van Hockey

  De aankopen van Pinoke vallen op! Zowel bij de Dames als bij de Heren zijn er diverse spelers aangetrokken. Ik ben benieuwd wat dit voor hun resultaten gaat betekenen. Kunnen de nieuwe aankopen de belofte waar maken? Weten de Heren van Pinoke zich als middenmotor te positioneren of misschien al voorzichtig de aansluiting met de top te maken en waartoe zijn de Dames in staat? Aan een groep met goede spelers heb je nog niks, alles hangt af of beide coaches in staat zijn om van hun spelersgroep op tijd een hecht en goed ingespeeld team te smeden. Ik ben benieuwd en houd ze zeker in de gaten. Wel een beetje jammer dat ze het jongere broertje De Vilder niet hebben weten te behouden.

 7. hockeyfan

  Prima aankopen tot nu toe. Zullen er dan eindelijk weer mooie jaren aankomen ? Overigens vind ik dat ze nog best een goede corner en al helemaal een betere keeper kunnen halen. Net zoals twee jaar geleden krijg je dan prima materiaal maar op bepaalde plekken staat er niemand. Toch zonde ?

 8. Pinoke heeft zich verzekerd van 250.000 per jaar voor de komende 5 jaar, dankzij een gulle gever (of een ego, zoals dit soort mensen in de posts over topclubs genoemd worden).

  Ben benieuwd of ze zich kunnen gaan meten met de echte top, waar ze zo graag tegen ageerden toen ze nog niet de beschikking hadden over hetzelfde budget als die clubs.

 9. @Fredje, dat is leuk. Ik hoop dan ook dat het ze erg goed afgaat de komende jaren.

  Hoop nog erger dat het niet bij 5 tussenjaren blijft en dat het jeugdplan wat ze eerder ingezet hebben zijn vruchten af gaat werpen.

Reageer