Albert Kees Manenschijn volgt Reinoud Wolff op bij Rotterdam

Reinoud Wolff vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de heren van Rotterdam. Zijn opvolger is reeds bekend: Albert Kees Manenschijn, die tot het einde van dit seizoen nog coach is bij Hoofdklasser SCHC.

Wolff is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen bij Rotterdam. De oefenmeester trad in de zomer van 2011 aan en beleefde met Rotterdam het hoogtepunt in het seizoen 2012‐2013, dat werd afgesloten met het eerste landskampioenschap in de geschiedenis van Rotterdam.

Manenschijn is geen onbekende voor Rotterdam. Van 2012 tot 2014 was hij de assistent van Wolff. Manenschijn vertrok naar SCHC om daar eindverantwoordelijke te woorden. Met SCHC is hij vorig seizoen naar de Hoofdklasse gepromoveerd. Manenschijn tekent bij Rotterdam een contract voor drie seizoenen.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (28)

 1. Lijkt me een poging om verdere leegloop bij HCR tegen te gaan. Albert Kees ligt goed in de groep.

 2. Manenschijn is een goede ‘people’ manager’, weet een groep altijd aan de praat te krijgen. Als hij er in slaagt SCHC in de hoofdklasse te houden, is zijn stukje een ‘huzarenstukje’ geworden. Het is daarnaast wel overduidelijk dat het kampioenschap van Wolff een incident was; de stukjes vielen juist, dat seizoen. Eigenlijk al twee seizoenen onder de maat.

 3. Oeh de carrousel is losgebarsten, ben benieuwd hoeveel kiwi’s uit blik er volgend jaar bij Rotterdam te bewonderen zijn. Manenschijn is inderdaad een zeer goede ‘people manager’, wellicht dat hij R’dam structureel een stap verder kan brengen.

 4. Wie zijn de kandidaten?

 5. En Mark van Lambaart als assistent

 6. Goeie vraag: potentiele opvolgers? Ben wel benieuwd. Wolff? Docherty? Jansonius? Toch weer Brinkman? Zijn handen jeuken neem ik aan, als je het spelersmateriaal zo eens langs de meetlat legt. Daar zit best wat aardigs in, volgens mij. Iemand anders ideeën?

 7. Jansonius presteert altijd overal dus zeer goeie optie. Pim Wijzenbeek wellicht? Hij is 2 jaar jaar geleden niet echt lekker weggegaan dus zal revanche willen nemen. Roger van Gent? SCHC heeft behoefte aan iemand die de ploeg verder kan uitbouwen en van Gent heeft bewezen dit uitstekend te kunnen. Herman Kruis? Lijkt ook wel weer klaar voor een hoofdklasse klus. Sjoerd Marijne? Zeer goeie veldtrainer.

 8. SCHC heeft haar beleid eindelijk op orde. In de afgelopen jaren is er een stevig fundament neergezet met goede spelers en ook een aantal jongens uit eigen jeugd. Dit jaar spelen ze als enige hoofdklasse ploeg zonder buitenlanders. Ik hoop dan ook dat het ze lukt om zonder Van Eldonk en Van den Berg (kruisband blessures) in de hoofdklasse te blijven! Zou een puike prestatie zijn. Wellicht Marieke Dijkstra als nieuwe coach..

 9. Dat klopt Cees en die metamorfose is onder Pim Wijzenbeek ingezet. Ik heb dat als ouder van dichtbij meegemaakt. Hij heeft afscheid genomen van de buitenlanders en heel veel jeugd laten debuteren en kansen gegeven. Hij heeft toen van een vreemdelingenlegioen waar ieder jaar weer veel spelers weggingen en nieuwe buitenlanders gehaald werden een echt team gemaakt. Hij kon ook bijtekenen twee jaar geleden maar heeft zich toen laten verleiden door de praatjes en kortere reisafstand van Tilburg. Daar had hij toen al snel spijt van en ik denk dat hij daar nog steeds spijt van heeft…

 10. Pim Wijzenbeek heeft het eerste jaar bij Stichtsche met 6 buitenlanders gespeeld. Met zijn speelwijze haalde het team tot de kerst 0 punten. Toen de spelers iets anders eisten bleef SCHC er nog bijna in. In het tweede jaar promoveerde SCHC onder Pim niet, dus prima om afscheid te nemen. Met Tilburg degradeert hij vervolgens weer en of hij dit seizoen promoveert is zeer de vraag. Niet doen dus deze trainer.

 11. Marieke Dijkstra lijkt me een goede. Zie verder geen goede kandidaten in de bovengenoemde.
  Jansonius presteert overal? Hij heeft het met hdm toch echt matig gedaan. Wat deed hij daarvoor allemaal en wat waren die prestaties?

 12. Toch nog wat ideetjes:
  – Tim Oudenaller
  – Dirk Verhagen
  – Peter Kalfsterman
  – Peter Jonker
  – Bas Bogaard

 13. @hmmm,omdat de onderste 3 het nu zo goed doen bij hun huidige club?

 14. @SCHC2 Dat was omdat bijna de gehele selectie vertrok na het terreurbeleid van Adel Fuentes. SCHC was al twee jaar op rij bijna gedegradeerd en er vertrokken ieder jaar weer 10 of meer spelers. Pim heeft er na een dramatische eerste seizoenshelft voor gekozen om in de winter een hoop buitenlanders te vervangen door jeugdspelers en heeft tegen alle verwachtingen toch nog playouts gehaald en het uiteindelijk daarin net niet gered. Maar hij heeft wel degelijk de puinhopen bij SCHC opgeruimd en is een nieuwe weg ingeslagen met eigen Nederlandse jongens waar de achterban zich mee kan identificeren en waar de club nu zijn voordeel mee doet. Prima coach, uitstekende trainer die heel goed met jonge spelers werkt. Heeft zichzelf problemen op de hals gehaald door voor moeilijke projecten te kiezen en heeft met weinig fortuin het dubbeltje twee keer niet zijn kant op kunnen laten vallen maar inhoudelijk en menselijk heeft hij bij SCHC een heel sterke indruk achtergelaten. Niet voor niets dat de club toen met hem verder wilde.

 15. @SCHC. 3 x gedegradeerd deze man in 4 jaar en nooit een prestatie van niveau neergezet. Ik weet dat heel SCHC (behalve uw zoon blijkbaar) heel blij was dat hij naar Tilburg ging. Meteen de hand geschud, een strik eromheen gedaan en naar het zuiden gestuurd. Het beste wat SCHC kon overkomen. Een jaar later was promotie een feit omdat de coach in de andere dug-out blunderde. Rara wie was dat?

 16. @Henk Blunderde omdat hij geen keeper op de bank had? Haha, SCHC had ook geen keeper op de bank in die wedstrijd. In de Olympische finale van 2012 zaten nul keepers op de bank. Dus omdat die keeper van Tilburg nu die zeldzame gele kaart krijgt is het een blunder? Lekker makkelijk en opportunistisch. Zeker niet heel SCHC was blij dat hij ging, anders hadden ze hem geen verlenging aangeboden. Dat er bij jou rancune zit is duidelijk maar praat niet voor de rest.

 17. Hielp Nobert Nederlof hem niet in de tweede seizoens helft dat eerste seizoen.
  Of heb ik het nou verkeerd?

 18. @SCHC. je vergelijking gaat volstrekt mank en getuigt niet bepaald van een realistisch topsport beeld:

  – Bij de OS gelden andere regels. Slechts 16 speler en 2 buiten het dorp als reserve. Je mag daar alleen een beroep op doen als er een blessure is. Niet per wedstrijd wisselen. Ivm drukke schema en de zware belasting kiest vrijwel elke ploeg voor 15 veldspelers en dus 1 keeper.

  – Dat SCHC geen reservekeeper op de bank had was van een andere orde omdat het niet de laatste kans betrof. SCHC was nog in de gelegenheid om een beetje te gokken omdat verlies niet catastrofaal geweest zou zijn, er was immers nog een wedstrijd. Je betaalt een coach ook om die afweging te maken.

  Het is dus niet makkelijk en opportunistisch zoals jij beweerd maar een blunder die een club fataal is geworden. Ik zie dat jij gelooft in geluk en pech en dubbeltjes op zijn kant en vervolgens alles met de mantel der liefde wil bedekken. In de topsport werkt het een klein beetje anders.

  Overigens is van rancune al helemaal geen sprake. Pim is een hele aardige vent maar vooralsnog ook een heel matig trainer/coach. Zijn resultaten onderstrepen dit.

  Verder laat ik de opmerking over rancune

 19. @SCHC Wijzenbeek spelers ingepast? Wie dan? Van de huidige selectie liepen Hage, Schwarz, Schwirtz en Wiese er al. Huisman en Vis kregen van Pim amper speeltijd. Gelukkig heeft Maneschijn die jongens wel aan de praat gekregen. Pim heeft van Barneveld en Tordoir inderdaad ingepast en of die laatste in de hoofdklasse hoort? De rest is na het vertrek van Pim gekomen. Maar goed, zoals @Henk aangeeft: aardige vent, maar weggestuurd bij Rotterdam en vervolgens twee degradaties uit de Hoofdklasse? Ik zou op zoek gaan naar een betere.

 20. @ahum, Nee, Jonker en Kalfsterman hebben een verleden bij SCHC en lopen er nog rond. Jonker heeft een goede cv. Kalfsterman zal vermoedelijk wel vrij zijn na dit seizoen. Kalfsterman heef t met Voordaan goed gedaan en zijn 1e seizoen met KZ was knap. Met dat materiaal overleven. Bogaard moet nog verder groeien, maar kan een prima toevoeging worden van het trainersgilde.
  Mbt Wijzenbeek, zijn stats spreken toch echt tegen hem, daarnaast hoorde ik ook dat het initiatief om te vertrekken bij de club lag. En inderdaad verder een aardige vent.

 21. Evert-Jan

  Nou nou, het is me allemaal wat… Grappig wel dat niemand denkt aan de huidige assistent-trainer Sebastiaan Westerhout. Jonge en ontspannen figuur die de lijn van Albert-Kees misschien door kan trekken. Heeft zelf jaren voor SCHC gespeeld en ligt lekker binnen de club. Heeft wel iemand met sterk analytisch vermogen naast zich nodig, want alleen gaat hij het niet redden…

 22. Wijzenbeek, Jansonius, van Gent, Boaard, Kalfsterman en Dijkstra gaan het allemaal niet worden. Al deze personen sluiten niet aan bij de ambitie van SCHC danwel niet passend bij de spelersgroep, te horen gekregen uit betrouwbare bronnen @hmmm Tim Oudenaller nog nooit van gehoord, zie dit niet als een kandidaat.

  @SCHC2, Ik weet niet welke wedstrijden jij van SCHC hebt gekeken, maar Tordoir houdt zich juist goed staande in de hoofdklasse.

  Zou mooi zijn als SCHC zich staande weet te houden, als enige hoofdklasser zonder buitenlanders. Ze laten al behoorlijk wat wedstrijden op rij zien een lastig obstakel te zijn voor elk team in de hoofdklasse.

 23. Wij hebben de wedstrijden tegen HGC en Schaerweijde gezien. En als jij had gekeken zou je Tordoir op waarde inschatten: zeer matige speler.

 24. @@william: En als jij vroeger een beetje had opgelet tijdens de lessen Nederlands, had je geweten dat je iemand niet op waarde inschat, maar gewoon op waarde schat.

 25. Tim Oudenaller heel veel jeugd bij Kampong uitstekend opgeleid. Houten D1 naar de Hoofdklasse zaal gebracht en nu met Qui Vive H1 bovenaan in de overgangsklasse.
  Tordoir idd speler waarvan je denkt dat hij het niveau niet aan kan, maar die zich heel goed staande weet te houden.
  Westerhout zie ik het niet worden, er wordt al een belangrijke tekortkoming aangegeven. Dijkstra sluit denk ik wel aan bij de ambitie van SCHC.

 26. Al deze coaches sluiten niet aan bij de intense ambities van schc. Wat mogen die dan wel niet zijn?!
  Dan zit er maar 1 ding op, bel mourinho of van Gaal.

 27. Stichtsche moet, om een stabiele hoofdklasser te worden, gewoon ook investeren in de breedte. Er zit daar niks onder Heren 1, net als bijvoorbeeld bij Laren. Daardoor loopt talentvolle jeugd die in de B en de A landelijk heeft gespeeld, maar die niet gelijk de stap naar de HK kan maken weg. Kijk naar clubs als Hurley en Pinoké, die hebben een veel bredere basis.

 28. Sticktackle

  @schc2, de clubs die jij noemt hebben ook een iets breder gebied om uit te kiezen .

Reageer

Contact Us