Alexander Hendrickx en Jake Smith naar Pinoké | Hoofdklasse Hockey Nederland

Alexander Hendrickx en Jake Smith naar Pinoké

Pinoké heeft zich versterkt met de internationals Alexander Hendrickx (België) en Jake Smith (Nieuw-Zeeland).

Hendrickx komt over van KHC Dragons, waarmee hij drie keer landskampioen werd. Smith speelde de afgelopen jaren voor Royal Herakles en eindigde onlangs met die club als vierde tijdens de EHL FINAL4 in Bloemendaal. Eerder meldden de Steekneuzen al de komst van Nieuw Zeeland-international Marcus Child.

Versterking

“Alex en Jake betekenen een mooie versterking voor onze jonge ploeg. Jake is fysiek sterk en een echte goalgetter en Alex een verdediger met internationale ervaring én een geweldige sleepcorner”, zegt commissaris tophockey Michiel Hilders van Pinoké.

Volgens Hilders is de komst van Smith, Child en Hendrikx noodzakelijk voor een goede balans binnen de talentvolle, maar erg jeugdige selectie. “Met hun ervaring en kwaliteit vullen zij het gat wat ontstaat door vertrekkende spelers.”

Vijftal neemt afscheid

Na afloop van de play-offs tegen Nijmegen, waarin Pinoké handhaving in de Hoofdklasse veiligstelde, namen vijf spelers afscheid. Joost van de Vijfeijken en Rutger Marres stoppen, Derck de Vilder gaat naar Kampong, Diego Arana naar Spanje en doelman Christopher Combe staat volgend seizoen bij Cartouche onder de lat.

Zelf zegt Hendrickx het volgende over zijn overstap: “Na drie fantastische jaren bij Dragons met drie kampioenschappen en EHL-brons is dit een goed moment voor een nieuwe uitdaging. De Nederlandse competitie staat bekend als sterkste van de wereld en ik ben er van overtuigd dat deze keuze mij zal helpen in mijn verdere ontwikkeling als speler en persoon. Het project bij Pinoké spreekt mij enorm aan. Een ploeg met een talentvolle kern en een professionele omkadering. De ambitie bestaat eruit om deze talenten te omringen met enkele ervaren topspelers en zo door te groeien richting top.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (1)

  1. Wederom een slimme zet van pinoke, ben benieuwd hoe ze t gaan doen komend jaar. Nog een paar Nederlandse toppers erbij, en dan heb je een lekker teampje

Reageer