Algera over zijn rentree: "Ik hoop dat ik weer wat krediet heb opgebouwd" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Algera over zijn rentree: “Ik hoop dat ik weer wat krediet heb opgebouwd”

De heren van Rotterdam wonnen gistermiddag op eigen veld van pinoké. Een opsteker voor de ploeg van Reinoud Wolff na de uitschakeling in de EHL. Tristan Algera maakte zijn rentree.

Door de afwezige Sjoerd Gerretsen, die door een botsing met keeper Primin Blaak flinke hoofdpijn heeft overgehouden, kreeg Tristan Algera weer de kans om te schitteren in het vlaggenschip van Rotterdam. De verdediger brak in de zaalcompetitie zijn hand en kon niet meetrainen. Daardoor was Algera niet wedstrijdfit. “Dat ik vanaf de zijlijn moet toekijken vind ik heel moeilijk,” vertelt de jeugdinternational in het AD/Rotterdams Dagblad.

Algera was opgelucht na de wedstrijd tegen de Steekneuzen. “Het was een prachtige dag om weer mee te doen. Lekker weer, een volle tribune en een 3-1 winstpartij.” De verdediger begon gisteren op de bank en mocht in totaal een kleine twintig minuten invallen. Dat vond Algera niet te weinig. “Het is normaal voor een vleugelverdediger om maar een kwartier achter elkaar te spelen. Ik ben blij met de speeltijd die ik heb gekregen.”

Het is onzeker voor Algera of hij volgende week weer binnen de lijnen is te zien. “Als Sjoerd gewoon weer fit is, kan het zijn dat ik opnieuw langs de kant sta. Maar ik hoop dat ik tegen Pinoké weer wat krediet heb opgebouwd.”

Reageer