Alyson Annan maakt selectie HWL bekend: geen Paumen en DvdH

Alyson Annan, bondscoach van het Nederlands Elftal Dames, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee zij begin december gaat deelnemen aan de Argentina Hockey World League Final in Rosario, Argentinië.

Naam  Club Interland Goals
Naomi van As Laren 200 42
Willemijn Bos Laren 78 2
Frederique Derkx SCHC 45 1
Margot van Geffen Den Bosch 90 2
Eva de Goede Amsterdam 149 20
Ellen Hoog Amsterdam 204 54
Kelly Jonker Amsterdam 94 29
Marloes Keetels Den Bosch 52 4
Maartje Krekelaar Den Bosch 0 0
Laurien Leurink Laren 0 0
Caia van Maasakker SCHC 85 18
Kitty van Male Amsterdam 51 11
Laura Nunnink Oranje Zwart 31 0
Jacky Schoenaker Amsterdam 34 0
Joyce Sombroek (GK) Laren 92 0
Anne Veenendaal (GK) Amsterdam 2 0
Maria Verschoor Amsterdam 36 4
Lidewij Welten Den Bosch 120 34


Paumen en Dirkse van den Heuvel niet in selectie

Aanvoerder Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel maken geen deel uit van de selectie voor het toernooi in Argentinië. Annan: ‘Zowel Maartje als Carlien ontbraken nog nooit in een toernooiselectie met Oranje. Om optimaal voorbereid in Rio te zijn, heb ik besloten hen nu rust te geven. Maartje bijvoorbeeld speelt al twaalf jaar onafgebroken mee. Dat ze er nu een keer niet bij zijn, is voor hen een nieuwe gewaarwording maar beiden begrijpen dat het belangrijk is rust te nemen. Tegelijkertijd geeft het mij de kans nieuwe speelsters op internationaal niveau te zien spelen.’

Ten opzichte van de trainingsgroep van 27 dames maken ook Roos Drost, Michelle van der Pols, Xan de Waard en Ginella Zerbo (SCHC), Valerie Magis en Larissa Meijer (Oranje Zwart) en Lauren Stam (Amsterdam), geen deel uit van de selectie voor de finaleronde van de HWL. Alyson Annan wees Van der Pols en Stam als reserves aan.

Annan: ‘Ik vind het nu vooral belangrijk een goed beeld te krijgen van onze speelstijl ten opzichte van onze tegenstanders. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk eindigen, maar het gaat er vooral om dat we onze speelstijl verder doorontwikkelen.’

Rio de Janeiro

Oranje vertrekt op 27 november 2015 richting Argentinië en maakt eerst een tussenstop in Rio de Janeiro om het Olympisch complex te bezoeken. Annan: ‘Alles wat we nu doen, doen we om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de Olympische Spelen. Daarom reizen ook Dirkse van den Heuvel en Paumen met ons mee richting Brazilië. Wanneer het team vervolgens doorreist naar Argentinië, keren zij terug naar Nederland.”

Begeleidingsteam

Alyson Annan heeft haar begeleidingsteam zo goed als rond. De begeleiding bestaat uit manager Femke Kooijman, teamarts Conny van Bentum en fysiotherapeuten Franc Backelandt, Roel van Brakel en Johannes Veen. Santi Freixa is één van beide assistenten; Annan hoopt op korte termijn een tweede assistent aan haar begeleidingsstaf te kunnen toevoegen. Video-operator Lars Gillhaus maakt eveneens deel uit van het begeleidingsteam.

Argentina Hockey World League Final

De Argentina Hockey World League Final vindt plaats van 5 tot en met 13 december 2015 in Rosario, Argentinië. Nederland speelt in poule A, samen met Nieuw-Zeeland, Duitsland en Zuid-Korea. De Nederlandse dames spelen hun eerste wedstrijd van het toernooi op 5 december 2015 om 20.30 uur tegen Duitsland. Klik hier voor het complete wedstrijdschema en de officiële toernooi informatie.

 

Dag Datum Tijd* Wedstrijd  
Zaterdag 5 dec 2015 20.30 uur Nederland Duitsland
Zondag 6 dec 2015 20.30 uur Nieuw Zeeland Nederland
Woensdag 9 dec 2015 01.00 uur Nederland Zuid-Korea
Donderdag 10 dec 2015 nnb Kwart finales
Zaterdag 12 dec 2015 nnb Halve Finales
Zondag 13 dec 2015 nnb Finale

 

*De genoemde aanvangstijden zijn Nederlandse tijden.

Comments (8)

 1. Zo das veel Amsterdam.. en weinig SCHC. Goed om Krekelaar en Leurink te zien. Had graag Drost er ook bij gezien. Denk eens goed om Paumen en DVDH rust te geven, zij waren niet bepaald in vorm voor Oranje. Magis gewoon niet goed genoeg.

 2. Xan & Ginella

  Waarom zitten Xan de Waard en Ginella Zerbo er niet bij? Toch twee van de grootste talenten op de velden? Groter dan een Lauren Stam lijkt me? Of valt dat wel mee?

 3. Verslag van Philip Kooke – https://nos.nl/video/2064949-sjoerd-marijne-is-niet-opgewassen-tegen-big-five.html – Hij krijgt wel erg gelijk – Veel Amsterdam inderdaad, maar zie er geen Amsterdam naam tussenstaan die er niet hoort te staan. Kelly Jonker doet het goed! Kitty van Male is voor mij altijd een twijfel, maar is denk ik meer persoonlijke voorkeur dan daadwerkelijk gegrond.

 4. Op dit moment terecht veel amsterdam, ploeg in vorm. Xan geblesseerd dus er niet bij, Ginella veel geblesseerd geweest. Drost bakt er helemaal niets van in de hoofdklasse, waarom zou die mee moeten.

 5. @Saar. Phillip had inderdaad gelijk. Wel ernstig dat de bond nu wel veranderingen toelaat.

 6. Geen verrassende keuzes toch? Thuisblijven van Paumen en DVDH eenzelfde beleid als Caldas. Ik neem aan dat De Waard ook gewoon naar Rio gaat. Verder is het misschien toch interessant om in april de balans op te maken dus ook door spelers te bekijken die niet in de trainingsgroep zitten maar wel in VORM zijn! Misschien dat ook speelsters zelf meer focus kunnen leggen op de periode na Rio. Ik denk aan Drost, Zerbo, Magis, Stam. Komen nog meer mooie toernooien aan hoor. Rio 2016 is niet zaligmakend als je 19-21 bent.

 7. Het mooie van een grote groep is dat je kunt experimenteren. Namen zeggen nu weinig, het gaat erom wat ze kunnen en of ze komende zomer in staat zijn om een gouden medaille te winnen.

  Het is eerder storend dat Annan geen assistent bondscoach kan benoemen. Waarschijnlijk vanwege contractuele verplichtingen van kandidaten bij hun club. Ik kom trouwens ook niet tot veel namen. Vind Marieke Dijkstra een geschikte kandidaat, maar de vraag is of ze dit kan en wil combineren met Voordaan. Verder zijn de meeste coaches in de hoofdklasse dames zo jong en weinig ervaren dat het niet raar is als Annan buiten NL gaat zoeken.

  Daar had de KNHB best even over na kunnen denken.

 8. Dijkstra lijkt mij ook prima. Mathijssen ook, jong maar zeer ervaren en doet het goed. Maar ook van amsterdam dus geen optie. Wellicht maneschijn of Ehren?

Reageer