Alyson Annan nieuwe bondscoach Nederlands Elftal Dames - Hoofdklasse Hockey Nederland

Alyson Annan nieuwe bondscoach Nederlands Elftal Dames

De KNHB presenteert op dinsdag 13 oktober Alyson Annan als de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. De persconferentie vindt plaats om 15.00 uur in het Huis van de Sport te Nieuwegein. Alle betrokkenen hebben te kennen gegeven voorafgaand aan de persconferentie geen individuele reacties te geven.

Annan volgt Sjoerd Marijne op, die na een teleurstellende tweede plek op het Europees kampioenschap in Londen in september werd ontslagen door de KNHB. De Australische Annan is sinds september 2014 coach van de mannen van Amsterdam. Annan blijft nog een aantal wedstrijden aan in deze functie. De Amsterdammers zoeken zo snel mogelijk een opvolger voor Annan.

De 52-jarige, die tevens bondscoach van Jong Oranje Dames is, kwam 228 keer uit voor het Australische nationale elftal en werd twee keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld.

Comments (36)

 1. En Sjoerd weer terug naar Amsterdam 🙂

 2. En Sjoerd terug naar Amsterdam, ‘kan hij zijn besmuikte CV oppoetsen….’….;)

 3. Caldas bij de heren en Annan bij de dames; die 2 waren ooit getrouwd en hadden dit 15 jaar geleden waarschijnlijk niet kunnen bevroeden staande voor het altaar…..;)

 4. Nederland hockeyland met op de belangrijkste posities 2 buitenlandse coaches.

 5. @Waarom: omdat je niet te trots moet zijn om af en toe kennis, mentaliteit en visie uit het buitenland te halen. Zou bij het Nederlands voetbalteam ook eens moeten gebeuren. In buitenland gebeurd dit zeer regelmatig (ook Nederlandse bondscoaches), dus waarom zouden we daar in Nederland “te goed” voor zijn?!?!

 6. Buitenlandse coaches

  Buitenlandse coaches die gewoon Nederlands spreken ja.

 7. Goede en verwachte keuze. Denk wel dat ze in het zuiden aardig hun buik vol hebben van de ‘Amsterdamse’ maffia bij de bond. Elkaar de leuke baantjes toe spelen.

 8. @schaar.. als die Brabo’s er niet zo een puinhoop van maakten op Nationaal niveau, zouden ze er niet halverwege uitgekieperd hoeven worden; telkens lopen ze tegen hun beperkingen aan….

 9. K.J. Poortvliet

  In de ban van Amsterdam. En daar is het dan, de oplossing van de KNHB, na het ontslaan van Sjoerd Marijnen op basis van uitmuntende beleidsvoering met continuïteit, langer termijn denken en zeker niet resultaat gericht. Alyson Annan! De directeur van de KNHB Erik Geritssen die samen met teamgenoot en voorzitter van het bondsbestuur KNHB nog landskampioen werd in de Nederlandse veteranen competitie hebben goed nagedacht samen met oud Amsterdam bestuurslid Marjolein Bolhuis. Wie hebben we zoal rondlopen hier in hockey Nederland? Een coach met continuïteit? Die niet de afgelopen van het ene team naar het andere team hopte. Een coach die goed ligt bij de groep en goed kan samenwerken met een begeleidingsteam? Een coach met een lijst aan kampioenschappen, prestaties en Olympische ervaring als coach en niet alleen maar speler? Ik wens iedereen succes. Jammer dat Amsterdam en Rood Wit (waar Bolhuis haar al had gevraagd training te geven) nu opzoek moeten naar iemand anders.

 10. Bij gebrek aan beter, maar in ieder geval goed dat er een coach aangesteld is. Het lijkt me wel een dame die weet wat ze wil, dat hebben die prinsesjes bij het NL team wel nodig. Zij denken dat zij de baas zijn, en het moet ze maar even duidelijk gemaakt worden dat ze dat niet zijn! Zet ze maar hard aan het werk!

 11. Annan is een prima keuze; spoeling is dun en dat de dames een harde hand behoeven lijkt me duidelijk.

 12. @eric
  van Heumen, Lammers en Caldas hebben bij de Ned hockeyvrouwen voor de aller grootste successen gezorgd, dan zijn geen westerlingen volgens mij, sterker nog het zijn 2 Brabo s

 13. Zouden de speelsters Max nu ook elke week weer bellen?

 14. @Brabo: Lammers is de grote uitzondering. Van Heumen was jaren ’80 en de rest, tja…is brandhout….

 15. Plus: Kan hard zijn, staat boven groep, kan groep vormen. Geweldige status als speelster.

  Min: Niet luisteren/samenwerken , Niet tactisch anticiperen, mannenhockey bij vrouwen wat niet werkt. speelwijze saai ,spelers met initiatief niet gewenst.

  Maar gelukkig kan er weer getraind worden.

  Wel heel jammer voor Amsterdam. Dacht echt dat ze dit jaar voor het kampioenschap konden gaan. Wordt nu weer lastiger.

 16. Fijn om alle positieve reacties te zien. Ik ben ook trots op mijn echtgenoot!

  Carol Tate
  Vice-voorzitter KNHB

 17. is carol thate vice voorzitter van KNHB?
  zij werkt toch bij johan cruijf universety ?

 18. Voorlopig zijn Oranje-zwart en Den Bosch nog steeds landskampioen. Met brabo’s in het veld en ook aan het hoofd.

 19. Kijk maar eens op de site van de knhb. Daar sta ik!

 20. K.J. Poortvliet

  Ja Carol Tate is Vice Voorzitter van het bondsbestuur onder Amsterdammer Erik Cornelissen en ja dat zegt weer genoeg over de bondspolitiek maar spreek voor jezelf en misbruik niet haar naam bij dit forum!!

 21. Wist ik niet. nog meer “AHBC” maffia. Doet verder niets af aan de keuze. Maar komt wel onsympathiek over naar de rest van de clubs en districten

 22. Goede keuze om voor Annan te gaan. Maar we wisten toch al lang dat het bondsbestuur en Arno alleen maar voor vriendjes en eigen clubgenoten gaan? Kijk maar eens naar waar bondscoaches jeugd vandaan komen? Kijk vervolgens maar of ze een lijntje hebben naar iemand van de directie of bondsbestuur. Sommige coaches zijn overigens prima. Lijntjes zijn kort.

 23. Of die partner nu vice-voorzitter is of niet. Er deden al veel verhalen uit hockeyland de ronde dat Annan een goede keuze zou zijn. Dus dat zij het is geworden, is niet zo vreemd en staat daarom naar mijn mening ook los van de positie die Carol Tate bij de bond heeft. Om te stellen dat zij alleen daarom gekozen is, is naar mijn mening dan ook veel te makkelijk.

 24. @kigger, Kan jij aangeven welke lijntjes er naar wie lopen? Ben wel benieuwd namelijk.
  Jong Oranje Dames, vacature
  Jong Oranje Heren, Eric Verboom
  Nederlands Meisjes A, Rick Mathijssen
  Nederlands Meisjes B, Steijn Spreij
  Nederlands Jongens A, Bas Bruin
  Nederlands Jongens B, Erik van der Pol

 25. Natuurlijk zijn er voors en tegens maar zullen we gewoon even afwachten?? De mannen van Amsterdam doen het prima onder haar leiding, wie, wat ze is doet er geen moer toe, ook niet dat ze connecties heeft bij de bond als ze die verwende meiden maar op de rails krijgt.

 26. Floris Evert Marinus Jan van ‘t Craeyenhoofdt

  Blijkbaar zijn lijntjes onderhouden in het Nederlandse hockey wereldje belangrijker dan talent hebben voor het coachvak.

 27. Eric, sneue vent haha. Het moet gewoon pijn doen bij je dat ze in Brabant de beste sporters/coaches hebben.
  Maar ik wens Annan veel succes.

 28. azijnzeikers

  En als die Brabo’s dan een keer een kans krijgen, verprutsen ze het…gewoon eens ophouden met dat calimero gedrag. Annan lijkt een goede keuze, behalve Lammers, zijn alle andere eerder genoemde candidaten een gok….

 29. Ach…We hebben gezien wat er gebeurt als de ene brabo, Den Hartog, de andere brabo, ongeleid projectiel Sjoerd naar voren schuift….blij dat die ellende voorbij is, nu Arno nog snel wieberen….

 30. Ben heel blij, en ik hoop met mij vele, dat ze Paul van Ass niet genomen hebben

 31. Hup Ellisson Ennen!
  Hup Holland!

 32. @hockey, nee want die heeft het heel slecht gedaan, 2e op de spelen met sprankelend hockey en 2e op de WK achter een ijzersterk Australië.

  Was Voor deze korte periode met een goede veldtrainer ernaast ook een prima keuze gewees.

 33. Samen met Marc Lammers was zij de beste kandidaat. Heeft bewezen teams op de rit te kunnen krijgen en prijzen te winnen.

  Het is wel een compliment aan Amsterdam waard dat ze haar hebben laten gaan. En dat Gerritsen kennelijk niet heeft geprobeerd zijn eigen club de hand boven het hoofd te houden. Want dit is voor hun H1 natuurlijk heel vervelend.

  De bond verdient een compliment dat ze Marijne opzij hebben durven zetten om een nieuwe coach aan te stellen.

  Alleen… hadden ze Anan niet gewoon vorig jaar al kunnen aanstellen? Nu is het maar afwachten hoe de dames ervoor staan straks in Rio.

  Vraag me af of Arno den Hartog niet een keer plaats moet maken voor iemand anders. Die man heeft zoveel kostbare fouten gemaakt door de jaren heen en zit er al iets van 30 jaar. Of lijdt hij aan het Blatter complex?

 34. Wat een non discussie over brabo of westerling. Gewoon the best woman voor de job nu. Er hoeft dus ook helemaal geen lijntje te liggen of Thate zou haar vrouw naar voren duwen. Onzin! Goed dat ze aftreed, dat wel.
  Kan een mooie carroussel worden nu. Mathijssen naar jong oranje, lijkt me logisch. Spreij de A? En Annan moet nog een nieuwe assistent zoeken ook.

Reageer