Amsterdam-coach Rick Mathijssen begrijpt besluit De Goede

De keuze van Eva de Goede voor een sabbatical kwam voor Amsterdam-coach Rick Mathijssen niet als een verrassing. De international heeft besloten dit seizoen niet te spelen in de Hoofdklasse, maar naar Zuid-Afrika te gaan waar haar vriend woont.

“Ik kan het me heel goed voorstellen”, zegt Mathijssen. “Ik heb haar een jaar meegemaakt en we hebben veel met elkaar gesproken, dus ik was eigenlijk niet verrast. Als je tien jaar in de Hoofdklasse speelt, kan ik me voorstellen dat je iets anders wil.”

Op de hoogte

De Goede stelde Mathijssen en de club al vroegtijdig op de hoogte van haar besluit, dat vandaag (maandag, red.) naar buiten kwam. “We wisten het eigenlijk al in mei. Voor ons was het duidelijk geen nieuws”, zegt Mathijssen die verwacht dat De Goede volgend seizoen weer aansluit bij Amsterdam. “Dat is het plan, al weet je het nooit voor honderd procent zeker.”

De plek van De Goede in de selectie is inmiddels opgevuld. “We hebben erop geanticipeerd door Anouk Lambers aan te trekken, maar ik wil haar niet typeren als vervangster van Eva”, legt Mathijssen uit. Bovendien zal er eigen jeugd in het vaandelteam worden ingepast. “Structureel willen we twee, drie speelsters uit de jeugd bij de wedstrijdselectie hebben.”

Korte voorbereiding

Slechts drie weken na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begint de Hoofdklasse alweer. De aanloop naar de eerste competitiewedstrijd, komende zondag in Eindhoven tegen Oranje-Rood, was niet ideaal bekent Mathijssen.

“De voorbereiding was prima, maar lastig. We hebben twee structureel geblesseerden en we missen vijf internationals. We komen steeds zeven, acht man tekort. Deze week zullen de internationals pas aansluiten bij de groep. Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan, maar pas aan het einde worden de prijzen verdeeld.”

Reageer

Contact Us