Amsterdam Dames 1 pakt landstitel na overtuigende zege op Den Bosch! - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam Dames 1 pakt landstitel na overtuigende zege op Den Bosch!

 

De landskampioen van de Livera Hoofdklasse Dames 2018/2019 is bekend. Amsterdam versloeg voor de tweede maal deze week Den Bosch en pakt daarmee de 20e titel. Aan de Oosterplas was Amsterdam heer en meester. De wedstrijd eindigde in een overtuigende 0 – 2 zege.

Den Bosch wist dat zij moesten winnen om een eventuele derde wedstrijd af te dingen. Waar afgelopen week de ploeg van Raoul Ehren veerkracht toonde door twee maal in eigen huis te winnen, kon de ploeg vandaag totaal niet overtuigen. Den Bosch die met weinig overtuiging in het veld stond, was op alle vlakken vandaag de mindere ploeg.

Al in de vierde minuut is het raak. Charlotte Vega, de spits die vaak op de goede plek staat, kan een prachtige voorzet van Marijn Veen op de plank tippen. Vega vaak scorend in belangrijke wedstrijden is (nog) geen onderdeel van het team van Alyson Annan. Vandaag laat ze haar kwaliteiten weer zien. Als een dolksteek in de rug voor Den Bosch is het Amsterdam die meteen de druk opvoert. Den Bosch moet winnen.

Amsterdam juicht nadat ze in korte tijd twee doelpunten maken. (c) Roel Ubels
Amsterdam juicht nadat ze in korte tijd twee doelpunten maken. (c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam neemt meteen korte metten met Den Bosch Kitty van Male, de spits die afscheid neemt van haar Amsterdam is wederom erg scherp bij een strafcorner die in de 14de minuut wordt gegeven. De aangeefster zit er in de rebound goed bij en kan de 0 – 2 vrij gemakkelijk scoren. Van Male is één van de speelsters die met haar ervaring de ploeg op sleeptouw kan nemen. De 0 – 2 komt als een mokerslag binnen bij Den Bosch.

Kans op kans volgen er voor Amsterdam. De jonge Felice Albers kan met een backhand uithalen, de Baat die een mogelijkheid krijgt en wederom van Male die net niet scherp genoeg is om haar tweede te maken. Amsterdam heerst in Den Bosch.

Pas in het derde kwart is het Den Bosch die iets meer gevaar kan creëren. Een aantal strafcorners zorgen ervoor dat Amsterdam alert moet blijven. Een aansluitingstreffer kan nieuwe krachten bij de oud-landskampioen veroorzaken. Ook in het vierde kwart, op het moment dat Marijn Veen nog een gele kaart krijgt, is niet voldoende voor Den Bosch om nog terug te komen in de wedstrijd. De regerend landskampioen verliest en Amsterdam is de nieuwe landskampioen 2018/2019!

Lees hier het liveverslag van de wedstrijd Den Bosch – Amsterdam

 

 

Reageer