Amsterdam-speelster Marijn Veen verwacht een zware wedstrijd tegen UHC Hamburg | Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam-speelster Marijn Veen verwacht een zware wedstrijd tegen UHC Hamburg

 

Komend weekend wordt de EHCC voor dames gespeeld in Amsterdam. In dit toernooi doen twee Nederlandse clubs mee, namelijk Amsterdam en Den Bosch. Een van de smaakmakers bij Amsterdam is Oranje-international Marijn Veen. De aanvalster was afgelopen week nog actief bij het Nederlands Elftal in de Pro League wedstrijd tegen China. In deze wedstrijd maakte zij een doelpunt. Veen blikt vooruit op de EHCC die komende vrijdag gaat starten.

Het zijn drukke weken voor Marijn Veen. Niet alleen de Livera Hoofdklasse is nog in volle gang, ook zijn er wedstrijden van de Pro League gepland.  Tijdens de Pro League wedstrijd tegen China mocht Marijn Veen afgelopen week voor het eerst in Nederland spelen. In de wedstrijd tegen China scoorde zij een doelpunt en mocht zij genieten van een vol Kampong stadion. ‘Het was hartstikke gaaf om in Nederland te mogen spelen. De sfeer was zo goed in Utrecht. Daarnaast waren mijn ouders ook aan het kijken. Ik heb echt genoten’, aldus Veen. Naast de Pro League en de Livera Hoofdklasse gaat komend weekend ook de EHCC voor dames van start in Amsterdam.

De EHCC hockey kan worden vergeleken met de Champions League voor voetbal. De beste clubs van Europa strijden om de titel. Komende vrijdag spelen acht teams in de kwartfinales tegen elkaar, waarbij een ticket voor de halve finale kan worden verdiend. Amsterdam neemt het in de kwartfinale op tegen UHC Hamburg uit Duitsland. ‘Ik verwacht een sterke tegenstander. Hamburg is een Duitse topclub die veel speelsters uit het Duitse nationale team hebben. Vorig jaar hebben we in de EHCC in de halve finale nog van ze verloren tijdens de shoot-outs’, zegt Veen.

Bij een overwinning kan Amsterdam meteen al een andere favoriet treffen. De dames van Den Bosch hebben namelijk bij een overwinning in de kwartfinale kans om Amsterdam te treffen. ‘Wij zijn nog niet bezig met Den Bosch. We kijken wedstrijd voor wedstrijd wie onze tegenstander is. Donderdag gaan we eerst trainen. Daarna gaan we een video-analyse van Hamburg doen om een gameplan te bedenken tegen Hamburg’, vertelt Veen. Bij Amsterdam is iedereen fit om mee te doen aan de EHCC. Mocht de club komende vrijdag winnen van Hamburg, dan hebben zij op zaterdag een rustdag. Op zondag worden de halve finales gespeeld en op maandag eventueel de finale. ‘Ik heb er veel zin in. Het wordt mooi weer en de wedstrijden worden allemaal in het Wagener stadion gespeeld. Ik hoop dat er veel publiek komt kijken’. Het wedstrijdschema voor de Nederlandse teams is vrijdag als volgt:

16.45 Den Bosch Vs. Loreto (Ierland)

19.00 UHC Hamburg (Duitsland) Vs. Amsterdam

Tickets voor de EHCC in Amsterdam zijn nog steeds te verkrijgen via de website van de club.

Door: Hans Hofstra

Reageer