Amsterdam versterkt zich met Floris Middendorp - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam versterkt zich met Floris Middendorp

Amsterdam heeft op de clubsite melding gemaakt van de komst van Floris Middendorp (18), die een meerjarig contract bij de club heeft getekend. Middendorp komt over van Hattem.

 ‘We zijn al langere tijd in gesprek met Floris en vinden hem bij uitstek een speler die past bij het aanvallende en creatieve DNA van Amsterdam. Een jong talent met grote kwaliteiten, waarin wij heel erg geloven”. Aldus de nieuwe coach Santi Freixa. ‘Amsterdam is voor mij de plek en de club om mij door te ontwikkelen de komende jaren. Na goede gesprekken met Santi en de club ben ik blij dat ik nu deze keuze heb gemaakt. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen en ben Hattem meer dan dankbaar voor de schitterende tijd die ik daar heb mogen beleven’, aldus Floris Middendorp. Op dit moment is Floris met Jong Oranje in voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Valencia.

Nieuwe spelers

Middendorp is na Mooij, Cosyns, Van Bijnen, Kropholler en Klinkhamer de zesde nieuwe speler bij Amsterdam. Tevens zal A-junior Wout Kooijman doorschuiven vanuit de eigen jeugd.

Verlenging spelers

De contracten van Mirco Pruyser (29), Valentin Verga (29) en Billy Bakker (30) zijn met 2 jaar verlengd. Fergus Kavanagh (34) heeft voor 1 jaar bijgetekend. ‘Als Amsterdam zijn we heel blij dat deze topspelers langer aan ons verbonden blijven’, aldus Klaas Veering, bestuurslid tophockey.

Vertrek spelers

Op dit moment zijn Jan-Willem Buissant (gestopt), Casper Horn (Spanje), Caspar van Dijk (Bloemendaal), Charlie Plomp (SCHC), Idse Luirink (nnb) en Jan de Wijkerslooth (nnb) vertrokken bij Amsterdam.

Selectie nagenoeg rond

‘We zijn als club heel blij dat we onze topspelers hebben kunnen verlengen en dat we tegelijkertijd jonge Nederlandse talenten hebben binnengehaald.De komst van Cosyns en Mooij geeft ons ook weer een kwaliteitsimpuls. De selectie van 20 spelers is op dit moment nagenoeg rond. Het waren drukke maanden maar we zijn zeer tevreden met deze mooie mix in de selectie, we kijken uit naar het komende seizoen’, aldus Veering.

Zie hier voor meer transfernieuws

Reageer