Amsterdam wint de clash tegen Den Bosch en mag zich gaan opmaken voor de finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam wint de clash tegen Den Bosch en mag zich gaan opmaken voor de finale

 

Amsterdam heeft een dreun uitgedeeld aan Den Bosch door met 0 – 1 te winnen in eigen stadion van  de regerend landskampioen. De ploeg van Rick Mathijsen was meteen dreigend en kan door het vroege doelpunt van Vega zich op gaan maken voor de finale. 

In het eerste kwart is het Amsterdam die laat zien dat zij veel geleerd hebben van de kwartfinale. Waar de ploeg van Mathijsen in de kwartfinale tegen een 0 – 2 achterstand opliep door zeer behoudend spel, wordt Den Bosch nu meteen onder druk gezet. Aanvallende acties van Albers en Vega worden uiteindelijk vaak beloond met een bal richting de cirkel van Den Bosch. In de vierde minuut is de eerste strafcorner meteen raak voor Amsterdam. Een prachtige tip-in van Vega wordt beloond met een doelpunt. Ook de resterende minuten in het eerste kwart is het Amsterdam die laat zien dat zij graag hier willen winnen. Door op het hele veld druk te zetten, is het Den Bosch die veel fouten maakt.

Het tweede kwart begint met druk van Den Bosch. Dit resultaat in een strafcorner. In de kwartfinale werden er veel corners gemist. Een totaal van negen corners leverde maar één doelpunt op. De sleep van Matla zorgt voor veel dreiging, maar geen doelpunt. Ook de rest van het tweede kwart is het Amsterdam die blijft proberen om Den Bosch onder druk te houden.

De ploeg die achterstaat, speelt een lage druk en laat Amsterdam komen. In het derde kwart is het Den Bosch die wel meteen druk probeert te zetten. Frederique Matla is dreigend wanneer zij aan de bal is. De sterke aanvalster speelt vaak meerdere verdedigsters uit. Een groene en gele kaart voor Keil (Den Bosch) zorgen ervoor dat het tempo in het derde kwart uit de wedstrijd gaat.

Ook in het vierde kwart probeert Den Bosch het wel, maar is het Amsterdam die goed verdedigt. De strafcorners van de Bosschenaren mislukken vaak, waardoor de stand op 0-1 blijft staan. Een aantal spannende laatste minuten naderen, maar echt grote kansen komen er niet meer. Amsterdam, die als collectief blijft staan tegen de landskampioen, mag zich door deze overwinning gaan opmaken voor de finale.

Reageer