Amsterdam wint eerste duel na een lastige coronaweek van een stabiel spelend HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland
Amsterdam-corona

Amsterdam wint eerste duel na een lastige coronaweek van een stabiel spelend HGC

Amsterdam heeft in de openingswedstrijd van de Hoofdklasse dames een overwinning kunnen boeken op degradatiekandidaat HGC. Een lange tijd bleef het duel doelpuntloos. Uiteindelijk won de regerend landskampioen met vier tegen twee.

Het zou een raar duel worden voor beide teams. Amsterdam moest het openingsduel van afgelopen zondag uitstellen vanwege drie corona-gevallen in het team. Door deze tegenslag werd onder andere A-junior Noa Muller opgesteld in het team van coach Robert Tigges. De Coach begon dit jaar alweer aan zijn tweede seizoen bij Amsterdam: ‘We hebben een roerige week gekend waarbij we een training hebben moeten aflassen. Daarnaast was er een training dat veel speelsters nog niet mee konden doen vanwege de quarantaine plicht. Ik ben blij dat de dames alle protocollen die de club had gemaakt hebben gevolgd. Hierdoor konden we vandaag gelukkig weer spelen. Noa viel vandaag bij ons in, om een aantal speelsters die corona hebben gehad, iets minder te belasten. Zij heeft het vandaag goed gedaan’.

 

Efficiëntie van HGC

Amsterdam sprong uit de startblokken en kreeg meteen een aantal kansen. Het duurde uiteindelijk tot de 20ste minuut voordat Michelle Fillet de score kon openen. Een harde slag met haar forehand was onhoudbaar voor HGC-doelman Anke van de Goudoever. Toch gingen beide teams rusten met gelijke stand. Karlijn Scheepens zette de bezoekers weer op gelijke hoogte nadat de bal via de paal in haar stick terecht kwam. Tigges: ‘Kijkende naar het aantal kansen, dan hadden we vroeg in de eerste helft al met 3-0 voor moeten staan. We waren niet zo efficiënt als HGC, die maar een aantal kansen nodig had om te scoren’.

Robert Tigges, hier op archiefbeeld, was blij dat zijn ploeg de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen won. Foto: Roel Ubels

In de tweede helft zette Amsterdam meteen orde op zaken. Doelpunten van Fillet, Veen en de Goede zorgden ervoor dat een riante 4-1 op het scorebord stond. Pas laat in de tweede helft scoorde nieuwkomer in het team Heather McEwan de 4-2. Coach Tigges was tevreden over de eerste overwinning van het nieuwe seizoen: ‘Met vlagen hebben we echt goed gespeeld. Toch mis ik nog wat ritme in de ploeg. Al met al ben ik blij met het resultaat. Vandaag telde alleen de drie punten. Ik vond HGC een stuk stabieler spelen dan afgelopen seizoen. Toen wonnen we tweemaal met speels gemak. De buitenlandse versterkingen hebben HGC een stuk sterker gemaakt. De komende week hebben we een iets aangepast programma, maar ik kijk alweer uit naar de wedstrijd van komende zondag’.

Zie hier alle wedstrijdstatistieken van de wedstrijd Amsterdam tegen HGC

Reageer