Amsterdam wint van UHC Hamburg en staat zondag tegen Den Bosch in de halve finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam wint van UHC Hamburg en staat zondag tegen Den Bosch in de halve finale

 

Amsterdam is de ploeg die na een 0-2 achterstand terug is gekomen tot een 3-2 overwinning. De ploeg stond in de rust op achterstand door een sterk en fysiek UHC Hamburg. Nadat de ploeg van Mathijsen op scherp werd gezet in de rust, was het Amsterdam die alleen recht mocht maken op de overwinning. Door deze overwinning stuit Amsterdam op Den Bosch in de halve finale. 

In het eerste kwart is het UHC Hamburg die scherp start. Met veel fysiek spel maken zij het de thuisploeg erg moeilijk. Vooral in de omschakeling is het UHC die sterker is dan Amsterdam. Meerdere rushes van Hillman kunnen niet onschadelijk worden gemaakt. In de 20ste minuut is het Evans die dan ook scherp is bij een strafcorner. Via een tip-in scoort zij de 1-0 voor de gasten. Ook na dit doelpunt is het Amsterdam die zich niet laat zien. Vrijwel alle duels worden verloren. In de 26ste minuut is het Teschke die de score verder opvoert. Amsterdam kijkt naar een 2-0 achterstand in de rust.

In het derde kwart draaien de rollen om. Amsterdam start scherp en zet de Duitse ploeg meteen onder druk. Felice Albers kan met haar snelheid meerdere malen het goal vinden. Charlotte Vega krijgt een gigantische kans en uiteindelijk is het juist zij, die een tip-in scoort. De zesde strafcorner van de wedstrijd wordt precies op haar forehand gelegd. In de 43ste minuut staat het 2-1 ten voordele van Hamburg.

Ook in het vierde kwart is het Amsterdam die graag wil scoren. Meerdere cirkelpenetraties worden veroorzaakt. Sosha Benninga is uiteindelijk de vrouw die in de 53ste en 54ste minuut een eind maakt aan alle spanning. Vooral het tweede doelpunt was mooi. Door scherp te reageren op een fout van de keepster, tikt zij de bal in het net.

Amsterdam staat vijf minuten voor tijd eindelijk voor met 2-3. Ook de resterende minuten is het Amsterdam die aanzet en graag de score wil uitbreiden. Na een spannende laatste minuut, waar UHC Hamburg nog een discutabele strafcorner krijgt is het Amsterdam die uiteindelijk de overwinning naar zich toe trekt. Komende zondag neemt Amsterdam het in eigen stadion op tegen de koploper van de Livera Hoofdklasse Den Bosch.

Reageer