Amsterdam wordt Europees Kampioen door in eigen huis te winnen van Real Sociedad - Hoofdklasse Hockey Nederland
In 2019 werd Amsterdam Europees Kampioen in eigen land.

Amsterdam wordt Europees Kampioen door in eigen huis te winnen van Real Sociedad

 

Een vrij gemakkelijke zege op Real Sociedad heeft Amsterdam vandaag de Europese titel opgeleverd. Nadat het team al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam werd de score uiteindelijk uitgebouwd naar een zeer verdiende 7 – 0 einduitslag. 

Gisteren speelde Amsterdam tegen Den Bosch in de halve finale. Vooraf werd eigenlijk al duidelijk dat deze clash tussen beide Nederlandse teams de winnaar van de EHCC zou worden. Amsterdam was de gelukkige en mocht het vandaag dus in de finale opnemen tegen Real Sociedad uit Spanje.

Amsterdam liet er geen gras over groeien en al vroeg in de wedstrijd was het Eva de Goede die haar team op voorsprong brengt. De Goede die vandaag twee doelpunten mocht maken sleept de bal met een corner in het goal. De tegenstander van vandaag had de bal nog niet eens uitgenomen, of mocht de bal alweer uit het goal vissen. De uitblinkende Marijn Veen was vandaag met haar snelle aanvallende acties een plaag voor de Spaanse defensie. In de dertiende minuut is het Kelly Jonker die de 3 – 0 scoort.

Ook in het tweede kwart is er maar één ploeg die recht heeft op de overwinning. De Spaanse ploeg komt niet van eigen helft af en heeft geen enkele kans tegen het machtige Amsterdam. Een keiharde slag van Marijn Veen zorgt ervoor dat Amsterdam met 4 – 0 gaat rusten.

In het derde kwart gaat het tempo niet omlaag. Amsterdam krijgt legio kansen, maar doelpunten worden er niet gemaakt. In het vierde kwart mag het publiek in Amsterdam nog een aantal maal juichen. In de 47ste minuut is het Yasmin Geerlings die het goal vindt en in de 52ste minuut is het weer Eva de Goede die scoort. In de 55ste minuut is het nog eenmaal Marijn Veen die mag scoren. Een hattrick voor haar is een feit. De aanvalster maakt de 7 – 0 voor Amsterdam en zorgt ervoor dat Amsterdam Europees kampioen wordt.

Keepster van het toernooi wordt: Anne Veenendaal. Vooral in de wedstrijd tegen Den Bosch speelde Veenendaal sterk door haar goal leeg te houden.

De beste speelster van het toernooi is Charlotte Stapenhorst van UHC Hamburg. Topscoorer van het toernooi is onder andere Marijn Veen.

 

Lees hier het volledige wedstrijdverslag 

Reageer