Annan: "Over play-offs geen zorgen. Die gaan we halen" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Annan: "Over play-offs geen zorgen. Die gaan we halen"


Alyson Annan baalde zichtbaar direct na afloop van de puntendeling (1-1) van haar ploeg in de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart. “We begonnen pas in het laatste kwartier met hockeyen en dat is toch een beetje laat,” aldus een licht cynische coach van de vrouwen van Amsterdam tegen de Telegraaf.
Vlak voor rust nam haar ploeg de leiding door een benutte strafcorner van Eva de Goede. Maar kort na de hervatting zorgde de van Kampong overgekomen Marlies Verbruggen voor de gelijkmaker. In de slotfase kreeg international Kitty van Male een enorme kans op de 2-1, maar de spits kon de van de paal terugspringende bal niet scoren.
Later kon Annan het puntenverlies beter relatieveren. Tegen de Telegraaf zei Annan: “Er is niet zo veel aan de hand. Als je naar de stand kijkt, staan we acht punten voor op nummer vijf Kampong.”
Annan heeft zelf een groot hockey-cv.  De afgelopen twee seizoenen was de voormalig beste speelster van de wereld (in 1998 en in 2000) assistent van Taco van den Honert bij de mannen van Amsterdam. Dat leidde tot twee landstitels. Maar kan de Olympisch kampioen van 1996 (Atlanta) en 2000 (Sydney) dat huzarenstukje met de vrouwen uithalen?
“Over die play-offs maak ik me geen zorgen. Die gaan we halen. Maar we hebben tegen de drie topploegen – Den Bosch, SCHC en L aren – slechts drie punten gehaald. Verloren van Den Bosch en van SCHC en alleen van Laren gewonnen. Dat moet na de winterstop beter,” zegt Annan.
Alleen in 2009 kon Amsterdam de hegemonie van Den Bosch doorbreken met een landstitel. Daarvoor (11x) en daarna (3x) ging het landskampioenschap naar Den Bosch. “In de play-offs kan van alles gebeuren. Maar die zijn voorlopig nog ver weg. Tot die tijd wil ik vooral progressie zien bij het team,” aldus Annan.
In de eerste twee wedstrijden na de winterstop moet Annan het zonder Eva de Goede doen. De midmid gaat samen met Lidewij Welten van Den Bosch op vakantie naar Australië.
Bron: De Telegraaf
Foto: Daan Rhijnsburger

Comments (1)

  1. Dacht even dat de titel naar de mannen refereerde..

Reageer