Anne Schröder ziet nog weinig verschillen tussen Duitsland en Oranje - Hoofdklasse Hockey Nederland

Anne Schröder ziet nog weinig verschillen tussen Duitsland en Oranje

 

In de tweede halve finale van de FIH Pro League namen Duitsland en Nederland het tegen elkaar op. Het Duitse team speelde sterk, net zoals in de twee voorgaande Pro League duels tegen Nederland. Pas in het vierde kwart kon Nederland het verschil maken en de wedstrijd naar zich toe trekken. Hoofdklassehockey is benieuwd waarom de verschillen tussen Duitsland en Nederland zo klein zijn en sprak met routinier Anne Schröder.

De onderlinge verschillen tegen de Duitse ploegen zijn dit jaar erg klein. In de poulefase speelde Oranje in Munchengladbach en won maar met 0 – 1. Een zware wedstrijd voor Oranje, die daarna door Xan de Waard ook werd bestempeld als ‘zwaar bevochten‘. Maar niet alleen in de uit-wedstrijd kon Nederland de wedstrijd makkelijk naar zich toe trekken. Ook thuis won Nederland ‘maar’ met 2 – 1. In deze wedstrijd speelde Nederland sterk, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe de controle in het laatste kwart een stuk minder werd. ‘Ja ik denk dat wij dit jaar grote stappen hebben gemaakt. Wij spelen een soortgelijk spel als Nederland. Met veel balbezit en passing, proberen wij de tegenstander uit positie te krijgen. Dit gaat steeds beter. Nederland speelt heel gestructureerd, maar je merkt dat wij dit jaar daar heel dicht naar toe zijn gegroeid’, aldus Schröder.

Kubalski speelt een uitstekende wedstrijd en is een goede sluitpost voor Duitsland. Foto: Roel Ubels
Keepster Kubalski speelt een uitstekende wedstrijd en is een goede sluitpost voor Duitsland. Foto: Roel Ubels

Niet alleen in de Pro League heeft Nederland het moeilijk. Ook in de Europa Cup die afgelopen jaar in Amsterdam werd gespeeld hadden de Nederlandse teams het moeilijk met de Duitse clubs. Amsterdam liep in de halve finale nog een 0 – 2 achterstand op, maar kon nog wel winnen. Uiteindelijk was het Den Bosch die met 1 – 2 van Der Club an der Alster verloor. ‘Bij Duitsland trainen we nu veel op aanvallende acties. We hebben stappen gemaakt door meer voorwaarts te hockeyen. Het verschil zit er nu nog in dat Nederland een paar individuele speelsters heeft die het verschil kunnen maken. Vooral Frederique Matla en Lidewij Welten vind ik erg sterk. Een aantal jaar geleden was dit nog heel anders, toen waren vrijwel alle speelsters bij Oranje individueel beter dan bij ons’, legt Schröder uit.

Duitsland neemt het vandaag in de troost finale op tegen Argentinië. De Argentijnse dames verloren in de shoot-outs van Australië. ‘Dit gaat een heel ander soort wedstrijd worden. Argentinië speelt nog meer voorwaarts dan Oranje. Daarnaast komt er veel emotie in de wedstrijd aan te pas. Voor ons is het weer de taak om gestructureerd te blijven spelen. We gaan de wedstrijd proberen te controleren. Ik kijk er naar uit’.

 

Door: Hans Hofstra

Aankomende zaterdag neemt Duitsland het in de troostfinale op tegen Argentinie. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en is live te volgen via hoofdklassehockey.nl

Reageer