Anouk Lambers naar Amsterdam

Volgend seizoen speelt Anouk Lambers voor Amsterdam. Aanvallende middenveldster Lambers komt over van Hurley, waar ze sinds haar achttiende speelt. Daarvoor kwam ze uit voor GHHC Groningen.

Wij zijn ontzettend blij met de komt van Anouk, een aanvallende middenveldster die met haar technisch spel en creatieve oplossingen een mooie aanvulling op het team zal zijn’, aldus Frederique Lopes Cardozo, commissaris tophockey dames.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (9)

 1. De leegloop bij de niet top-4 clubs is alweer begonnen. Ik ben benieuwd hoe ze de spiraal om willen keren: het gat met de top wordt alleen maar groter en de talenten willen steeds minder graag blijven. Wanneer gaan ze eindelijk afkoopsommen in de spelerscontracten opnemen? Wanneer worden de clubs wat stugger en brutaler? Wanneer gaan ze zelf anticiperen en de leegloop voor zijn?

 2. De kroket

  @obsever, daar is helemaal niet op in te spelen, clubs investeren geld in spelers of speelsters maar er zit geen enkele terugverdien module in het blijft dus allemaal liefhebberij van bevriende sponsors.afkoopsommen op basis van een contract van een paar duizend euro? Dan heb je een paar honderd euro terug en dan?

 3. Als kampong hurley en OZ budget vergroten, kunnen ze aansluiten. Anders niet.

  OZ gaat volgend jaar fors investeren en heeft al een hele aanrdige spelersgroep. Die kunnen gaan aanhaken.
  Kampong presteert dit jaar ruim boven verwachting. Als ze dit volhouden en op een paar cruciale plekken versterken kunnen ze misschien een gooi doen, maar niet meer dan een outsider op korte termijn.
  Hurley draait al jaren steady, maar komt als team en als club nog vee tekort voor top4. En kan/wil die stap denk ik ook niet maken.

 4. Coach JO dames is coach A’dam. Zo werkt het nu eenmaal. Dat is al jaren zo en gaat ook niet veranderen als de bond deze coaches niet beter betaald zodat ze geen club nodig hebben om rond te komen en dus onafhankelijk zijn.

 5. Wat heeft coach jong oranje hiermee te maken? Dit meisje speelde daar een jaar of 5 geleden op een blauwe maandag. Heeft in dit geval toch helemaal niets met elkaar te maken.

 6. Het geld dat je binnenhaalt waarvoor je spelers verkoopt kan je in allerlei zaken investeren: betere contracten voor spelers die er nu lopen zodat ze minder snel weg gaan, het aantrekken van nieuwe spelers, investeren in je trainingsstaf of weet ik veel wat. Oneindig veel mogelijkheden die je beter maken. Hockey moet meer om geld gaan draaien (en nee, dat doet het nu niet, anders was ook de sport wel wat commerciëler).

 7. En @de kroket: de terugverdien module is dat je spelers beter maakt en weer verkoopt. Aan de andere kant kan je zo het hockey commerciëler maken waardoor er meer sponsoring komt kijken, waardoor de knhb meer centen krijgt, waardoor je meer geld kan gaan verdienen als je in de prijzen valt.

 8. De kroket

  @observer, spelers verkoopt? Dream on.hockey is en zal altijd een amateursport blijven qua financiën sommige toppers verdienen een mooi bedrag maar het gros pakt een paar duizend euro .sponsering bij en voor hockeyclubs is liefdewerk oud papierwerk en ook dat zal nooit anders zijn.het verkopen van spelers zal natuurlijk nooit gaan gebeuren.

 9. Obeserver

  @De kroket: dat is wel erg kortzichtig gedacht. Het zal niet zomaar gebeuren inderdaad. Het gaat er echter om dat er ergens een standaard gezet gaat worden, die een toegang biedt tot meer (geld). Clubs zouden daarmee kunnen beginnen door afkoopsommen in contracten op te nemen. Vervolgens zul je merken dat er meer moeite gedaan gaat worden om geld binnen te halen bij grote clubs, zodat ze de talenten weg kunnen kopen. De kleine clubs krijgen zo ook weer geld binnen etc etc. Zo breng je in ieder geval beweging in de zaak en open je deuren.
  Het lastige blijft natuurlijk dat alle hoofdklasseclubs het tegelijk moeten gaan doen, anders werkt het niet. Het werkt zeker niet zomaar, maar ik eet m’n hoed op als het niet gebeurt in de toekomst.

Reageer

Contact Us