Anouk Lambers: ‘We wilden met een goed gevoel afsluiten’

Het was voor Amsterdam een weekend van wisselende emoties. De diepe teleurstelling over de uitschakeling door UHC Hamburg (2-1) in de halve finales van de EHCC werd uiteindelijk ingewisseld door de blijdschap over het brons na de overwinning op het Engelse Surbiton HC (3-1).

“We wilden het met een goed gevoel afsluiten”, zegt Anouk Lambers. “We waren het aan onszelf en iedereen verplicht om er met z’n allen te staan en de wedstrijd te benaderen als een finale.”

Verlies tegen UHC Hamburg

Zaterdag leek er in de halve finales tegen UHC Hamburg weinig aan de hand. Amsterdam leidde met 2-0. De Duitse ploeg kwam daarna terug tot 2-1 en tien seconden voor tijd kreeg UHC Hamburg een corner die erin vloog. In de aansluitende shoot-outs scoorde alleen Lambers voor Amsterdam. De Duitsers verzilverden drie pogingen.

De kans op een Europese hoofdprijs was verkeken. “We hadden na zaterdag zo’n rotgevoel”, zegt Lambers. “Ik baalde ook zo erg. Ik dacht: ik heb geen zin meer. Maar je krijgt dan eigenlijk nog een kans om het voor je gevoel weer goed te maken.”

Dag rust doet goed

Na de verloren halve eindstrijd had Amsterdam een dag rust, precies genoeg om weer met een fris gevoel aan het duel om derde plaats te beginnen. “Ik denk wel dat het goed voor ons was, om het even te laten bezinken. We zijn niet met z’n allen in een hotel gaan zitten, maar naar huis gegaan. Iedereen heeft een dag goed gebaald en vandaag (maandag, red.) kwamen we allemaal met frisse hoofden bij elkaar.”

Amsterdam speelde in de strijd om het brons een sterke wedstrijd tegen Surbiton HC en won met 3-1. “We hadden wel arrogant kunnen gaan doen en zeggen dat het niets voorstelt. Maar het is natuurlijk alsnog een hele mooie plaats en een medaille. Het was het hoogste haalbare op dit moment, dus ja we zijn er heel blij mee.”

Nieuwe ervaringen

Het seizoen voor Amsterdam zit erop. De ploeg eindigde als tweede van Nederland en is de nummer drie van Europa. Voor Lambers een jaar met nieuwe ervaringen, nadat ze afgelopen zomer was overgekomen van de buren van Hurley.

“Het heeft me wel veel spanning en extra energie gekost”, blikt Lambers terug op het seizoen. “Ik ben nu echt helemaal kapot, maar heel tevreden. Het was de eerste keer dat ik play-offs speelde, zowel in de zaal als op het veld. Ik vond het echt vet met zoveel publiek, mensen die met je meeleven, de hele beleving met het team.”

Reageer

Contact Us