Anouk van den Berg: ‘Winnen was wel weer fijn’

Met een finaleplaats groeiden de dames van Groningen vorig seizoen in de Hoofdklasse Zaal uit tot de verrassing. Dit seizoen is de doelstelling, net als afgelopen seizoen overigens, handhaving. Op de eerste speeldag in de Sporthallen Zuid in Amsterdam won Groningen met 4-2 van promovendus Nijmegen, maar verloor de vice-kampioen van een andere promovendus. Oranje-Rood was met 2-1 te sterk.

“Ik ben eigenlijk wel tevreden over het spel dat we hebben laten zien”, zegt Anouk van den Berg na afloop van die eerste speeldag. “Het was toch een beetje gek. Het was een beetje zoeken waar je staat. Het voorbereidingstoernooi ging niet door en we hebben veel wijzigingen in de ploeg.”

Winnen

Groningen opende het zaalseizoen tegen Nijmegen. De ploeg nam een 3-0 voorsprong en dat betekende de beslissing in de wedstrijd, die met een 4-2 zege werd afgesloten. “Winnen was wel fijn. Het was alweer een tijdje geleden”, zegt Van den Berg. Op het veld wist Groningen dit seizoen in elf competitiewedstrijden nog niet te winnen.

Gesteund door de driepunter stond de ploeg met zelfvertrouwen aan de afslag tegen Oranje-Rood. Groningen kwam snel op voorsprong via Jasmijn Pouw, maar de Eindhovense formatie maakte binnen een minuut gelijk door een benutte strafcorner van Yibbi Jansen.

Verlies

Lang bleef de gelijke stand op het bord staan tot vlak voor tijd. Met nog een halve minuut te gaan bezorgde Jansen met een strafcorner Groningen alsnog een nederlaag. “Het was een terechte corner en ze schieten hem mooi binnen, maar dit is wel heel erg balen. We hadden eigenlijk wel een punt verdiend.”

Net als vorig seizoen heeft de ploeg het lastig om een vaste trainingslocatie te vinden. “Dit jaar was het weer zoeken naar zaalruimte. Gelukkig hebben we twee momenten in de zaal kunnen vinden. We trainen in Haren en Zuidbroek”, zegt Van den Berg, die afgelopen seizoen werd uitgeroepen tot beste speelster.

Handhaving

“Dat was natuurlijk erg leuk, maar onze finaleplaats was natuurlijk een echte teamprestatie. Ons team is erg gewijzigd en onze doelstelling is handhaving. Daar gaan we ons uiterste best voor doen en dan zien we aan het einde wel waar we staan.”

Volgende week wordt in Groningen de tweede speeldag voor poule B gespeeld. Groningen treft in het Alfa College het puntloze Voordaan en koploper Den Bosch “Dat vind ik echt wel heel mooi”, zegt Van den Berg. “Ik denk ook dat er veel mensen zullen komen. Zo vaak komen die wedstrijden niet naar het noorden. Dat is gaaf. Daar hebben we echt zin in.”

Bekijk de foto’s van de duels van Groningen tegen Nijmegen en Oranje-Rood

Reageer