Argentijns international Bugallo en Niek Merkus naar Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Argentijns international Bugallo en Niek Merkus naar Pinoké

 

Pinoké versterkt zich voor komend seizoen met Argentijns international Agus Bugallo en voormalig Jong Oranje-international Niek Merkus. Bugallo wordt naast Agustin Mazzilli en Martin Ferreiro de derde Argentijn bij de Steekneuzen. De 24-jarige aanvallende middenvelder speelde 54 caps, maakte deel uit van de meest recente WK-selectie en is voormalig aanvoerder van Jong Argentinië. Merkus komt over van buurman Amsterdam waarvoor hij vier seizoenen actief was.

Commissaris tophockey Michiel Hilders over de nieuwe aanwinsten: “Agus voegt extra kwaliteit toe aan het team, noodzakelijk in ons streven om uitdrukkelijk richting ‘linkerrijtje’ te kijken. Bovendien brengt hij de nodige internationale ervaring mee, waar onze talentvolle jongere spelers zich aan kunnen optrekken. De komst van Niek maakt onze selectie sterker en breder. Hij kan zowel in de laatste lijn als op het middenveld uitstekend uit de voeten. Niek en Agus zorgen er – net als aanwinsten Bram Weers, Martin Ferreiro en de teruggekeerde Dennis Warmerdam – voor dat het basisniveau in onze selectie flink omhoog gaat.”

Nieuw-Zeelanders exit

Tegenover de komst van Bugallo en Ferreiro staat het vertrek van Jake Smith en Marcus Child. Beide Kiwi’s gaan zich voorbereiden op Olympische kwalificatie. “Pinoké is hen dank verschuldigd voor hun inzet en wenst beiden veel succes bij de nationale ploeg”, aldus Hilders.

Spelersgroep compleet

Ter completering van de groep waarmee coach Jesse Mahieu begin augustus aan de slag gaat wordt ook Joep Troost vanuit de eigen jeugd doorgeschoven. Hierover zegt Hilders: “Wij hebben de afgelopen jaren talentvolle jeugd altijd een kans gegeven op Pinoké. Joep heeft de afgelopen maanden veelvuldig mee gedaan met heren 1 en maakt dus volop kans om een plek in de uiteindelijk selectie te veroveren.”

Zie hier voor meer transfernieuws

Reageer