Ashley Hoffman, captain USA-hockey team speelt komend seizoen bij hdm - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ashley Hoffman, captain USA-hockey team speelt komend seizoen bij hdm

Vanaf seizoen 2020-2021 komt Ashley Hoffman, speelster en aanvoerster van het USA-hockey team, hdm Dames 1 versterken.

De 23-jarige Ashley speelde afgelopen seizoen voor het universiteitsteam van North Carolina. De middenveldster werd in 2019 uitgeroepen tot beste speelster van de Amerikaanse competitie. Sinds begin 2017 maakt ze deel uit van het nationale hockeyteam van de Verenigde Staten. Daarvoor speelde ze in het nationale U21-team. Het is haar droom om met het Amerikaanse nationale team een Olympische medaille te winnen. Haar grote voorbeeld is haar moeder Brenda Hoffman, die in 1984 een bronzen medaille wist te winnen met ‘field hockey’ tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles.

Met de overstap naar Dames 1 van hdm heeft Ashley als doel zich op hockey technisch en tactisch gebied nog verder te kunnen ontwikkelen. Haar ervaring op internationaal niveau, in de FIH Pro League en tijdens Olympische kwalificatietoernooien zijn voor het talentvolle hdm-team een mooie aanvulling.

In 2019 heeft ze haar studie aan de universiteit van North Carolina afgerond. Daarnaast wordt ze geroemd om haar mentaliteit en teamspirit.

Janneke Schopman, van 2014-2019 verbonden als coach aan het Amerikaanse nationale hockeyteam over Ashley: “Ashley is een speelster met enorme potentie, ze is enorm leergierig en is altijd bezig zich te ontwikkelen als speelster en persoon. Ze is een slimme speelster met een geweldige mentaliteit en ik denk dat hdm veel plezier aan haar kan beleven.”

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer