Assistent Pieter Bos doorgeschoven als Hoofdtrainer Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Assistent Pieter Bos doorgeschoven als Hoofdtrainer Kampong

Vanaf komend seizoen is Pieter Bos als trainer/coach de eindverantwoordelijke van Dames 1 van Kampong Hockey. Pieter was sinds 2019 assistentcoach van Dames 1. Eerder was actief als trainer van MB1 en JA1 en Heren 1 in de zaal bij Kampong en coach Dames 1 bij Voordaan.

Paul van den Putten, bestuurslid Tophockey: “Met de benoeming van Pieter, tot einde van dit seizoen al als assistent verbonden aan het team, hebben we gekozen voor continuïteit met een nieuwe coach uit eigen gelederen, in deze onrustige tijden. We zijn ervan overtuigd dat de professionaliteit, enthousiasme, kennis en ervaring van Pieter uitstekend passen bij onze plannen met Dames 1. Hij heeft een breed draagvlak bij de speelstersgroep en dat geeft, met zijn dynamiek, een goede match.”

Pieter Bos: “Ik kijk er naar uit om in deze rol met speelsters, staf en andere ondersteuning bij Dames 1 van Kampong te gaan werken. Voor mij is het een eer dat Kampong mij hiervoor benaderd heeft. Ik heb altijd de wens gehad om weer als hoofdcoach aan de slag te gaan.”

Foto: Koen Suyk

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Comments (3)

 1. Wat een verrassende keuze van Kampong.
  Kan me niet aan de indruk onttrekken dat er budgettaire redenen aan ten grondslag liggen.

  Bos kent de club, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Als coach en trainer van veel minder niveau dat struijk. Communicatief van hetzelfde (hoekige) soort. Ook bij Voordaan geen onverdeeld succes. Verwacht niet dat hij talent gaat aantrekken, of beter maken. Laat staan topspeelsters aantrekken.
  enthousiaste coach voor de overgangsklasse, maar geen hoofdklasse niveau, of potentie.

  Selectie nu goed genoeg om van de onderste plekken weg te blijven, maar gaan komende jaren niet meer een gooi doen naar de 4e plek, die met het wegvallen van OZ en Laren meer in zicht was dan ooit.

  Dan had ik liever Gademan, Doherty, Balvers, Oudenallen, van der Kieft of Dijkstra, de kans gegeven.

 2. Ben benieuwd naar de totale begeleidingsstaf… En wie wordt de hoofdcoach van H1

 3. Zullen ze Verga niet naar voren schuiven als Hoofdcoach, wie dan de assistent wordt is denk ik Gademan. En voor de dames zou ik niet weten wie ze gaan benaderen

Reageer