Australië-speler Blake Govers: ‘De hittegolf die komende week in Nederland komt, voelt als thuiskomen’

 

Australië won gisteren vrij eenvoudig van het Nederlands elftal. Met een 1 – 4 score lijkt Australië klaar te zijn voor de final-4. Alle vier de doelpunten werden gemaakt door een strafcorner. Twee keer scoorde Hayward en twee maal scoorde Blake Govers. Het fenomeen Govers komt uit Australië en liet gisteren niet alleen zien dat hij kon hockeyen, ook showde hij zijn cricket skills in de voorbereidingen op de wedstrijd.

‘We speelden tegen Nederland niet echt goed. Dodelijk efficiënt waren wij met de strafcorners, maar ons spel moet nog duidelijk verbeterd worden. Elke strafcorner die wij nemen, analyseren we goed door middel van ons video systeem, hoe en waar we gaan schieten. Vandaag haalden we een goed rendement’, aldus Govers. Australië zorgde met deze overwinning ervoor dat de ploeg geen enkele partij had verloren in de Pro League. Met twee gelijke spelen is het Australische team volgende week goed op weg om de eerste Pro League competitie achter haar naam te zetten. ‘Tegen elk team in de Pro League hebben we een andere tactiek. Nederland staat bekend om zijn tikkie-takkie hockey en zijn geweldige competitie. De spelers zijn technisch erg goed en hebben veel snelheid. Dit maakt het spelen tegen Nederland voor andere ploegen soms erg lastig, legt Govers uit.

Toch was het niet Nederland, maar Australië die vandaag de punten naar zich toe kon halen. Of het te maken had met de twee uren uitstel waar beide teams mee te maken hadden is natuurlijk lastig te zeggen. De organisatie in Amsterdam kampte met een waterprobleem en kon de sproeiers niet aan krijgen. Opvallend was wel dat het Australische team in deze ‘break’ ontspannen op het veld bleef staan, terwijl het Nederlandse team niet meer zichtbaar was. ‘Ja wij bleven op het veld. Het is fantastisch om in het stadion te zijn. Het publiek is fantastisch en het is voor ons genieten om hier te mogen zijn. We zijn in die lange onderbreking een potje cricket met elkaar gaan spelen. Elke speler bij ons kan goed cricketen. We spelen in Australië vaak hockey in de winter terwijl we dan weer cricket spelen in de zomer. Bijna iedere speler in ons team heeft in zijn jeugd moeten kiezen voor hockey of cricket. Vaak zijn onze spelers met cricket net niet goed genoeg om met de wereldtop mee te doen, zij kiezen dan voor hockey’, legt Govers uit.

Teamgenoot Sharp laat zijn cricket skills aan het publiek zien. Foto: Roel Ubels
Teamgenoot Sharp laat zijn cricket skills aan het publiek zien. Foto: Roel Ubels

 

Het Australische team heeft een kleine week om zich voor te bereiden op de final-4. Op vrijdag spelen de Australiers tegen Argentinie, Groot-Brittanie of wederom Nederland. ‘We gaan ons deze week weer rustig voorbereiden op de volgende wedstrijd. We blijven trainen in Amsterdam. Maar ook gaan we genieten van de omgeving en gaan we een kijkje nemen op het strand in Bloemendaal of een dagje in Amsterdam kijken. Ik ben blij dat het hier komende week 35 graden wordt, dan begint het steeds meer op ons thuisland te lijken, waar het in de zomer vaak ook zo warm is’, legt de lachende Govers uit.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer

Contact Us