Australiër Aran Zalewski toch niet naar Pinoké - Hoofdklasse Hockey Nederland

Australiër Aran Zalewski toch niet naar Pinoké

Terwijl langzaamaan de trainingen weer op gang komen en er lonkende perspectieven zijn voor het hockeyen in competitieverband, wordt er op de achtergrond druk gesleuteld aan de selectie van Heren 1. Het goede nieuws is dat veel bekende spelers ook de komende jaren op Pinoké te bewonderen zijn; jammer is het uiteraard dat de terugkeer van Aran Zalewski nog even op zich laat wachten vanwege het uitstellen van de Olympische Spelen.

“De bondscoach van Australië maakt er geen geheim van dat hij zijn spelers in aanloop naar de Olympische Spelen in eigen land wil hebben. Doordat de Spelen zijn uitgesteld moest Aran daarom terugkomen op zijn afspraken met Pinoké, waar wij hem uiteraard in hebben gesteund. Uitstel is wat beide partijen betreft zeker geen afstel,’ aldus Michiel Hilders van de Tophockey Commissie.

“Verder zijn we druk bezig met het invullen van selectie voor volgend seizoen. We zijn super blij dat Marlon Landbrug, Dennis Warmerdam, Jannis van Hattum en Jord Beekmans recent hun contracten hebben verlengd, nadat eerder Gijs van Wagenberg, Alex Hendrickx en Pieter Sutorius dat al deden. Ook zullen de Argentijnen Agustin Mazzilli en Martin Ferreiro volgend jaar onderdeel van de ploeg zijn. Daartegenover staat het afscheid van Agus Bugallo (HGC) en Bram Weers, die in goed overleg op zoek gaat naar een uitdaging die past bij de fase van zijn carrière.

Zoals altijd krijgt ook volgend seizoen talentvolle eigen jeugd een kans in Heren 1. Nadat eerder al Miles Bukkens bekend maakte te gaan spelen bij Pinoké, kan de club nu ook melden dat Joppe Stappenbelt voor volgend seizoen in de selectie van heren 1 is opgenomen. Joppe heeft al wat minuten in heren 1 gemaakt op het veld en in de zaal en dat is veelbelovend voor de toekomst. “We leggen nu de laatste stukjes van de puzzel, maar zijn er van overtuigd dat we de goede lijn van de afgelopen twee seizoenen door kunnen zetten in onze ambitie om aan te haken bij de top van de Hoofdklasse met een herkenbaar Pinoké team, besluit Michiel Hilders.”

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer