Australiërs Walton en Webster completeren selectie Voordaan

De Australiërs Byron Walton en James Webster komen de mannen van Voordaan versterken, dat meldt de Groenkanse club maandagochtend in een persbericht.

Met de komst van Walton en Webster is de selectie van Voordaan compleet. ‘Na twee mooie seizoenen in de overgangsklasse hebben we als hecht team via schitterende play-offs de hoofdklasse bereikt’, aldus coach Marieke Dijkstra. Met het vertrek van vier spelers (werk, studie en andere clubs) was de club naast het doorstromen van Voordaantalent Hidde Baron en de van Groningen overgekomen Jelmer Uildriks nog op zoek naar verbreding van de selecie.‘We hebben een sterke basis en deze willen we versterken met James en Byron.’

De twee Australiërs sluiten in de eerste week van oktober aan in Groenekan. Momenteel zijn ze nog actief voor Victoria uit Melbourne in de Australia Hockey League (AHL).

Comments (11)

 1. Hahaha, prachtig dit. Maar ze betalen wel contributie zeker ;)!

 2. Gaat Voordaan na de komst van deze twee buitenlanders, dan eindelijk ook de ‘Calimero’ pet afzetten en ophouden over het eigen shirtjes wassen en contributie verhaal?

 3. We gaan weer beginnen :-)

  Heerlijk dit! Jaren afgegeven op de hele hoofdklasse vanwege het aantrekken van buitenlandse (toppers) en verkondigen dat Voordaan hier nooit aan mee zal doen en dat iedereen gewoon graag zijn contributie betaald. Blijkbaar is er iemand wakker geworden in Groenekan na de vele promoties en (net zoveel) degradaties. Volgende keer wel echte toppers aantrekken, maar met een beetje heeft Voordan een goede gok gemaakt en kunnen ze wat toevoegen. En zoals TicTac al aangaf, iedereen gaat er vanuit dat er ook deze mannen gewoon contributie betalen 🙂 Anyway, succes en er staan een aantal leuke derby’s op het programma.

 4. Wat een zure reacties.
  Volgens mij toont Voordaan hiermee aan dat ze binnen hun mogelijkheden zoeken naar versterkingen.
  Deze spelers zijn geen wereldtoppers en zullen hier neem ik aan ook geen zakken komen vullen.
  Maar de hoofdklasse blijft aantrekkelijk voor buitenlandse spelers.

  Zou een stunt van formaat zijn als Voordaan zich kan handhaven!

 5. Voortaan toont helemaal niets aan, behalve dat ze met het aantrekken van deze twee buitenlanders gewoon mee gaan doen met de trend die de rest van de hoofdklasse al jaren geleden heeft ingezet. Niet erg, maar wel irritant dat daar jarenlang zo actief op is afgegeven, met provinciale cliches en calimero-achtige uitspraken als ‘bij Voordaan betalen de spelers gewoon nog contributie.’ Nogmaals, niet erg, maar wel hypocriet. Daarnaast, deze jongens zullen ongetwijfeld niet hun zakken komen vullen, maar overdag alleen op een boterham met pindakaas leven zullen ze ook niet.

 6. Voor de insiders: Bij Voordaan betalen ze al een tijdje geen contributie meer. Al is het via rare constructies 😉

 7. Max Morlock

  Met dat gezeur over die contributie ben ik nu wel klaar. Is het erg dat een clubbestuur eens in de zoveel jaar het beleid aanpast aan de omstandigheden? En buitenlanders zijn niet erg, zolang ze het niveau maar omhoog trekken en de eigen jeugd een kans krijgt om ook in het eerste elftal te spelen. Volgens mij doen ze het goed bij Voordaan. Ik wens hen minstens de 9e plaats.

 8. Het is helemaal niet raar dat Voordaan dit doet. Wat gegniffel oplevert is dat Voordaan altijd zo prat gaat op hun principes en dat het allemaal niet zo veel uit maakt. Logisch dat ze in de HK willen blijven, ze spreken zich eindelijk uit. Verder alle lof en succes!

 9. Waarom is er bij hockey eigenlijk geen bekertoernooi?
  Is de bond te lui om te organiseren?

 10. Het is wel jammer dat Voordaan het niet doet met eigen jongens die ook gewoon contributie betalen, maar wel begrijpelijk. Het was alleen erg mooi geweest.

  Het principe dat je minimaal drie buitenlanders moet hebben in de hoofdklasse is wel zorgelijk. Anders wordt je spelerslijst niet goedgekeurd door de KNHB?!

  Is onze jeugdopleiding nou zo slecht of willen onze jongens gewoon niet hockeyen (trainen) op dat niveau?

 11. @bremen Ik geloof niet dat je verplicht 3 buitenlanders op moet stellen hoor

Reageer