Balkestein: "Dit jaar was het moment om een prijs te pakken" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Balkestein: “Dit jaar was het moment om een prijs te pakken”

Foto © Gerrit van Keulen

Na twee zure nederlagen tegen Amsterdam (zaterdag golden goal, zondag strafballen) had Oranje Zwart-coach Sjoerd Marijne nog steeds moeite om de uitschakeling om het landskampioenschap naast zich neer te leggen. “Ik blijf erbij dat deze twee nederlagen niet nodig waren. Maar ja, we verliezen, dus wie gelooft mij?” Aldus de balende Marijne in het Eindhovens Dagblad.

Ondanks de twee verliespartijen toonden de Eindhovenaren wel ruggengraat door terug te komen van een achterstand. Zaterdag stond OZ binnen acht minuten tegen een 3-0 achterstand aan te kijken, maar wist dit knap terug te draaien naar een 3-3. Zondag moest het eerst 2-0 worden voordat de Brabanders op het gaspedaal trapten en 2-2 gelijkmaakten. OZ-captain Balkestein kon dat beestje wel een naam geven: “Net dat laatste beetje extra venijn en vernuft ontbrak bij ons.”

Met de vertrekkende Rob Hammond, Jeroen Delmée, David Alegre en Marc Salles zal het team van captain Balkestein veel kwaliteit moeten laten gaan. “Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat het volgend jaar een stuk lastiger wordt voor ons,” vertelt de aanvoerder in het Eindhovens Dagblad. “Dit jaar was het moment om een prijs te pakken. Voor mijn gevoel hadden we een team dat kampioen had kunnen worden. Bloemendaal was de afgelopen jaren stukken beter dan wij. Het zit nu veel dichter bij elkaar. Ik sta hier echt met een ongelofelijke kater.”

Zondag 22 mei speelt OZ om de derde en vierde plek, en tevens een EHL-ticket voor volgend jaar, tegen Rotterdam.

Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (5)

 1. Willem Jan

  ik heb de wedstrijd gezien gisteren, maar OZ was alles behalve beter dan Amsterdam, ze hebben eigenlijk alleen maar ballen in de circel geslagen zodra het kon. dat is hun enige strategie en ze kunnen aardig verdedigen/afbrekend hockey spelen. ze hebben geen enkele mooie aanval opgezet en geprobeerd op die manier kansen af te dwingen. Amsterdam speelde niet eens goed. OZ heeft gewoon te weinig kwaliteit en was duidelijk maatje te klein.

 2. Fisscher

  Sluit ik me helemaal bij aan!

 3. Dabanche

  jammer Balkie, maar jullie konden dit jaar zeker geen kampioen worden omdat jullie gewoon weg niet goed genoeg waren. Daarbij is het hockey wat jullie spelen niet om aan te zien (zie boven)

 4. En wat is het nut om zo’n negatieve reacties te posten????? Verschrikkelijk om te lezen als je nauw betrokken bent en weet hoe hard die jongens ervoor werken !
  Kom op Marcel, haal gewoon die EHL titel binnen en dan zullen ze allemaal wel hun mond houden :))

 5. Ben het ook helemaal niet eens met de reacties hierboven. Ik vind juist dat Oranje Zwart verzorgd en aanvallend hockey speelt. Met heel veel jonge spelers uit de eigen jeugd. Ik heb zelf beide wedstrijden tegen Amsterdam gezien en ben ook Amsterdam supporter. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het verschil tussen de teams nihil was en dat er net zo goed een 3e wedstrijd had kunnen komen.

Reageer