Beale en Martens maken selectie Bloemendaal compleet | Hoofdklasse Hockey Nederland

Beale en Martens maken selectie Bloemendaal compleet

Naast Florian Fuchs, Blake Govers en Emmanuel Stockbroekx, komen ook Daniel Beale en Sam Martens de gelederen van Bloemendaal versterken.  Hiermee heeft Michel van den Heuvel zijn selectie voor het komende seizoen compleet.

Daniel Beale uit Australie (23 jaar, voorheen captain van jong-Australië) maakte onderdeel uit van het Australisch nationaal team bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. En Sam Martens maakt vanuit de jeugd de overstap naar de selectie van Heren 1. Sam speelde de afgelopen jaren ook in het Nederlands jeugdelftal onder 16 en onder 18. Vorig jaar al maakten Jasper Brinkman en Yannick van der Drift succesvol de overstap van JA1 naar Heren 1.

Uitgebalanceerde selectie

Commissaris Tophockey Floris Jan Bovenlander: “We hebben een mooie uitgebalanceerde selectie met zeven jongens die meedoen of meededen met het Nederlands elftal. Onze vier buitenlandse topspelers zie ik echt als versterking binnen en buiten het veld. En daarbij nog een flink aantal talenten en clubspelers, waarvan een deel eigen kweek. Sam Martens speelt bijvoorbeeld al vanaf de Musjes op Bloemendaal.”

De selectie van Bloemendaal voor het seizoen 2016-2017:
Wouter Jolie (c), Daniël Aarts, Daniel Beale, Jord Beekmans, Roel Bovendeert, Jasper Brinkman, Thierry Brinkman, Yannick van der Drift, Florian Fuchs, Blake Govers, Mats de Groot, Rogier Hofman, Tim Jenniskens, Feiko Keilholz (k), Glenn Schuurman, Manu Stockbroekx  en Jaap Stockmann (k).

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (13)

 1. Zoiets viel te verwachten natuurlijk. Met vd Heuvel aan t roer moet er geïnvesteerd worden. Bij elke club hetzelfde liedje. Stel je voor dat je een keer geen kampioen wordt dat is een smet op je blazoen natuurlijk. Er is natuurlijk geen Nederlandse speler die naar die uithoek wil, dan maar zo. Over een paar jaar weer een lege clubkas.

 2. Michel is een top coach en Bloemendaal heeft een goede keuze gemaakt om Michel binnen te halen. Niks mis mee om buitenlandse toppers te halen , naast de buitenlanders hebben ze bij bloemendal genoeg leuke spelers die bij oranje meedoen. Er zijn genoeg club die heel veel geld uitgeven en toch geen kampioen worden met zogenaamde topcoaches.
  Goodluck Michel!!!

 3. Deluchtisblauwhetgrasisgroen

  Goede zet, ik maak me zorgen over de balans van het elftal: een prachtige voorhoede, maar wie gaat de gaten dichtlopen en het spel verdelen? Nb Hofman speelde op de OS voorin. Het middenveld is dungezaaid – wie gaan er doorschuiven? Misschien Manu naar het middenveld? Bovendeert, T Brinkman, Fuchs, Govers zijn allemaal strikers van nature. Verder ook te hopen dat de corner van Blake Govers beter loopt dan op OS.

  Goalkeepers (2)
  Jaap Stockman (k), Feiko Keilholz (k)

  Verdediging (6)
  Manu Stockbroekx, Wouter Jolie (c), Mats De Groot, Tim Jenniskens, Jasper Brinkman, Sam Martens

  Middenveld (3)
  Glenn Schuurman, Rogier Hofman, Daniel Baele

  Aanval (7)
  Florian Fuchs, Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Blake Govers, Daniel Aarts, Jord Beekmans, Yannick van der Drift

 4. Goede zet, ik maak me zorgen over de balans van het elftal: een prachtige voorhoede, maar wie gaat de gaten dichtlopen en het spel verdelen? Nb Hofman speelde op de OS voorin. Het middenveld is dungezaaid – wie gaan er doorschuiven? Misschien Manu naar het middenveld? Bovendeert, T Brinkman, Fuchs, Govers zijn allemaal strikers van nature. Verder ook te hopen dat de corner van Blake Govers beter loopt dan op OS.

  Goalkeepers (2)
  Jaap Stockman (k), Feiko Keilholz (k)

  Verdediging (6)
  Manu Stockbroekx, Wouter Jolie (c), Mats De Groot, Tim Jenniskens, Jasper Brinkman, Sam Martens

  Middenveld (3)
  Glenn Schuurman, Rogier Hofman, Daniel Baele

  Aanval (7)
  Florian Fuchs, Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Blake Govers, Daniel Aarts, Jord Beekmans, Yannick van der Drift

 5. marretidichio

  Zal wel op hoog tempo worden doorgewisseld, maar dit is mijn verwachte basis 11. Bloemendaal heeft een ontzettend talentvol team neer weten te zetten, als de jongeren onder Van de Heuvel de verwachte progressie kunnen maken is dit een team om rekening mee te houden in de komende jaren.

  Stockman

  Stokbroekx Jolie De Groot Jenniskens

  Schuurman Baele

  Hofman

  Fuchs Govers

  Bovendeert/Brinkman

 6. Floppieenteun

  Normaal gesproken gaat Bloemendaal met deze selectie serieus meedoen om de titel. Samen met OR en Amsterdam. Outsiders zijn Rotterdam en HGC. Vind de selectie ook zeker in balans. Als ik naar de selectie van @Corcoran kijk (zie boven) dan kunnen Jenniskens, Beekmans en Stockbroekx ook op het middenveld spelen. Schuurman kan ook prima in de verdediging spelen. De basiself is ijzersterk. Een degelijk, mentaal en fysiek sterk elftal met een top aanval. En een top keeper :-). De wissels zijn bijna allemaal (grote) talenten die zich nog wel in de absolute top moeten bewijzen. Bij blessures van topspelers zullen deze talenten gelijk aan de bak moeten. Daar kan het probleem liggen van Bloemendaal. Verder spelen de buitenlandse toppers bijna nooit lang bij de club wat de continuiteit niet ten goede komt. Omdat ook de bestaande kern wat ouder wordt (Stockmann, Jenniskens, Jolie en Hofman) is het belangrijk om ook te investeren in de grootste Nederlandse talenten en topspelers (binnen en buiten de club). Het nu al voor volgende seizoenen vastleggen van deze spelers zou eigenlijk prioriteit moeten hebben. Ik heb er vertrouwen in dat dat de komende jaren met o.a. v/d Heuvel en Bovenlander wel goed komt. Beloofd een mooi seizoen te worden.

 7. Ik ben benieuwd of dit een team gaat worden, want dat is uiteindelijk waar het om gaat

 8. natuurlijk is vd heuvel een topcoach, daarom was het leuk geweest als hij eens niet met de beste selectie zou werken. Hiermee moet hij kampioen worden. Elke andere plek is een mislukking. Bij Amsterdam en Kampong spelen de helft van het aantal internationals!

 9. Floppieenteun

  Vergeet in m’n haast Kampong. Naast Bloemendaal, OR en Amsterdam natuurlijk ook een kandidaat voor de titel.

 10. Hoofdklasse

  Geen balans in de teams van Bloemendaal en OR.
  Geen “winnaars/leiders” in het team van Kampong.
  Te weinig kwaliteit bij HGC, Rotterdam en de rest.
  Dit jaar wordt gemakkelijk te voorspellen: Amsterdam kampioen met straatlengte voorsprong.

 11. Rupsje nooit genoeg

 12. Zelfmoord weer, al die buitenlanders. Eigen ned A spelers vliegen weer uit naar overgangs klasse teams en komen niet aan spelen toe. Zelfmoord

 13. Dit weten we toch al lang van Bloemendaal!

Reageer